Sven Almgren

Acteur

Sven Almgren is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Mèsterdetektiven lever farligt

1957 | Avonturenfilm, Familiefilm

Zweden 1957. Avonturenfilm van Olle Hellbom. Met o.a. Birgitta Hèrblad, Sven Almgren, Leif Nilsson en Birgitta Hörnblad.

Op een warme dag in juli krijgt Eva-Lotta op het spookslot bezoek van een jongeman, die een vreselijke misdaad begaan heeft. Vanaf dat moment voelt Eva-Lotta zich ineens veel ouder en wil ze niet meer met de anderen spelen. De politie van Lillkèping wil meer weten over de onbekende man op het slot

Mästerdetektiven Blomquist lever farligt

1957 | Familiefilm, Mysterie

Zweden 1957. Familiefilm van Olle Hellbom. Met o.a. Sven Almgren, Leif Nilsson, Brigitta Hörnblad, Sigge Fürst en Nils Halberg.

Kalle (Nilsson) en zijn bende krijgen nabij het vredige stadje Lillköping te maken met vreemde gebeurtenissen op een spookkasteel. Vroege kinderfilm met Kalle Blomquist, de amateurspeurneus, naar een verhaal van de toen nog weinig bekende Astrid Lindgren, die hiervoor ook het scenario schreef. Camerawerk van Stig Halgren.

Rasmus Pontus och Toker

1956 | Familiefilm, Drama

Zweden 1956. Familiefilm van Stig Olin. Met o.a. Eskil Dalenius, Sven Almgren, Elof Ahrle, Siv Ericks en Pia Skoglund.

Dalenius als de tien-jarige Kalle, zijn vriend Almgren als Pontus en het opgeschoten meisje Skoglund (de dochter van de plaatselijke diender) ontmaskeren op de kermis een zilverdief die zijn buit in een carroussel verborgen houdt. Kalle is de voorloper van de latere Pippi Langkous, beiden scheppingen van Astrid Lindgren. Derde film in een serie van vijf onafhankelijke verhalen. Ondanks de hoge leeftijd van de film spannend en vermakelijk met de nodige slapstick.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Sven Almgren op televisie komt.

Reageer