Jiska Rickels

Regisseur, Scenarist

Jiska Rickels is regisseur en scenarist.
Er zijn 5 films gevonden.

El Sonido del bandoneon

2011 | Documentaire

Nederland 2011. Documentaire van Jiska Rickels.

Rickels interviewde verschillende bandoneonisten in Argentinie. In de vorm van een roadmovie

Babaji, an Indian Love Story

2009 | Documentaire

Nederland 2009. Documentaire van Jiska Rickels.

Babaji is een stokoude Indiase wonderdokter. Jaren geleden liet hij zijn overleden vrouw volgens Hindoegebruiken cremeren, maar omdat hij geen afscheid van haar kon nemen, begroef hij haar verkoolde resten op zijn erf - zeer tegen de gebruiken in. Ernaast dolf hij zijn eigen graf. Elke ochtend gaat hij erin liggen wachten tot de dood hem komt halen. De documentaire heeft dezelfde bijzondere regelmaat als Babaji's oude dag, en dezelfde lichtdroeve, berustende sfeer. Babaji, an Indian Love Story is een ongedwongen, teder portret van een man wiens liefde de dood werkelijk lijkt te overwinnen. Regisseuse Rickels maakte in 2006 de fascinerende documentaire 4 Elements.

4 Elements

2006 | Documentaire

Nederland 2006. Documentaire van Jiska Rickels.

Rickels' eerste avondvullende film 4 Elements is een vierluik over mannen in strijd met de elementen. De documentaire begint met een apocalyptisch beeld van een brandend bos, waar hoekige kerels in mysterieuze pakken met waterspuiten het vuur proberen te doven. Ook zijn er koningskrabvissers op de Bering Zee, Russische kosmonauten, en Duitse mijnwerkers.

Electriek

2004 | Korte film

Nederland 2004. Korte film van Jiska Rickels.

Een 85-jarige boerin in de Ardennen heeft haar hele leven zonder elektriciteit geleefd. Als haar huis als laatste in België toch stroom krijgt, laat ze weten daar niets aan te hebben omdat ze toch geen apparaten heeft om er op aan te sluiten. Vervolgens wordt ze door de lokale bevolking bedolven onder de elektrische apparaten.

Untertage

2003 | Documentaire

Nederland 2003. Documentaire van Jiska Rickels.

Impressionistisch meesterwerkje over het reilen en zeilen in een Duitse steenkolenmijn. 'Naar de hel', staat met krijt op een bordje geschreven, diep onder de grond. Die hel is uiterst fotogeniek. Vanwege brandgevaar moest in de stoffige mijn een oude Bolex-veercamera worden gebruikt, waarmee maar drie minuten achter elkaar kan worden opgenomen; voor het geluid werd een oude Russische spionagebandrecorder gebruikt.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Jiska Rickels op televisie komt.

Reageer