Alexandra von Grote

Regisseur

Alexandra von Grote is regisseur.
Er zijn 3 films gevonden.

Reise ohne Wiederkehr

1991 | Oorlogsfilm, Drama, Historische film

Duitsland 1991. Oorlogsfilm van Alexandra von Grote. Met o.a. Gabriele Osburg, Marc McGrann, Ulrich Matschoss en Hans P. Hallwachs.

De film gaat over het lot van gehandicapte kinderen in Nazi- duitsland. De kinderarts Louise merkt tot haar ontzetting dat kinderen uit haar tehuis misbruikt worden voor medische experimenten of eenvoudig naar een vernietigingskamp gestuurd worden. Haar pogingen deze misdaden te voorkomen moet ze met de dood bekopen.

Novembermond

1985 | Drama, Romantiek, Oorlogsfilm

Frankrijk/Duitsland 1985. Drama van Alexandra von Grote. Met o.a. Gabriele Osburg, Christiane Millet, Danièle Delorme, Stephane Garcin en Bruno Pradal.

De film vertelt het verhaal van het jonge joodse meisje November. Wanneer de onderdrukking door de nazi's in Duitsland begint, emigreert ze naar Frankrijk, maar in de bezettingstijd wordt ze ook daar vervolgd. Met hulp van haar vriendin Ferial kan ze tot het eind van de oorlog onderduiken, maar dan wordt Ferial toch nog het slachtoffer van het fanatisme van de Duitsers.

Weggehen um anzukommen

1982 | Drama, Romantiek

Duitsland 1982. Drama van Alexandra von Grote. Met o.a. Gabriele Osburg, Ute Cremer, Barbara Stanek, Geneviève Martin en Catharine Verseils.

Een jonge vrouw reist naar Zuid-Frankrijk om het einde van een liefdesrelatie met haar vriendin in eenzaamheid te verwerken. De beelden van haar vakantie en flash-backs wisselen elkaar af. De film biedt prachtige natuurbeelden, maar blijft wat betreft het psychologisch gedeelte oppervlakkig.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Alexandra von Grote op televisie komt.

Reageer