Jean-Marie Buchet

Regisseur, Acteur

Jean-Marie Buchet is regisseur en acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Mireille dans la vie des autres

1979 | Drama

België 1979. Drama van Jean-Marie Buchet. Met o.a. Véronique Speeckaert, Chantal Descampagne, Alain Lamarque en Eric Schoonejans.

Het verhaal van een groepje jongeren (twee meisjes en twee jongens), op weg naar de volwassenheid. Mireille is de spil waar alles om draait, de twee jongens zijn zelfs heimelijk verliefd op haar. Maar Mireille kiest voor een burgerlijk leventje met een boekhouder, wat dan weer een weerslag heeft op de rest: een van de jongens trekt naar het buitenland en de beide anderen kiezen voor elkaar. Cinefielen beleven hier pret aan, voor de anderen is het vervelen geblazen. Nimmer in de bioscopen uitgebracht.

Le saigneur est avec nous

1974 | Documentaire

België 1974. Documentaire van Roland Lethem. Met o.a. Jean-Marie Buchet, Baïla, Lylané Dyen en Charlotte Van Klatchpatat.

Compilatiefilm over fascisme, drugs, arbeid, onmacht, revolte, van 'de' Belgische avant garde-cineast rond 1973. Grote Prijs van de Pers op National Belgisch Filmfestival 1974. Er is ook een versie van 120m.

La fugue de Suzanne

1974 | Drama

België 1974. Drama van Jean-Marie Buchet. Met o.a. Denise Vindevogel, Léona Muylle, Roger de Moerloose, André Focant en Lacaille.

Met een minimum aan geld (100.000 BFr.) en tijd (acht dagen) gedraaide film over vijf mensen die de aan rand van onze burgerlijke maatschappij rondzwerven, over de vervreemding en verveling van onze 'brave new world'. Een droevige film, oeverloos vervelend maar al bij al een sympathieke mislukking.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Jean-Marie Buchet op televisie komt.

Reageer