Yoshiko Sakuma

Acteur

Yoshiko Sakuma is acteur.
Er zijn 5 films gevonden.

Sasame Yuki

1983 | Drama, Romantiek

Japan 1983. Drama van Kon Ichikawa. Met o.a. Yoshiko Sakuma, Keiko Kishi, Sayuri Yoshinaga, Yuko Kotegawa en Koji Ichizaka.

Vier ouderloze zusters, waarvan de oudste twee `fatsoenlijk` getrouwd zijn (de een met een bankbediende en de ander met een employee van een warenhuis) uit een redelijk aanzienlijke koopmansfamilie komen aan de vooravond van WO II bij elkaar. De twee oudste zusters voelen zich volgens de traditie verantwoordelijk voor het het lot van de twee jongere en willen bemiddelen over hun huwbare toekomst, maar de jongste met al heel wat `oneerbaar` eelt op haar ziel volgt willens en wetens haar hart. Een fraai tijdsbeeld, enigszins te bewonderend, van het fascistische, moderniserende Japan door een oude en bedreven meester in het vak, wiens omvangrijke oeuvre maar nauwelijks in Europa vertoond is. Naar de roman van Junichiro Tanizaki (1886- 1965), die tussen 1942 en 1948 werd geschreven.

Ooku Maruhi Monogatari

1968 | Drama

Japan 1968. Drama van Sudao Fuji. Met o.a. Kyoko Kishida, Tomoko Ogawa en Yoshiko Sakuma.

Shogun Tokugawa leeft in zijn kasteel met drieduizend bedgenoten. Er ontvouwen zich drie verschillende intriges. Ongetwijfeld een curieuze film, wat meer door de inhoud en de tijd waarin deze zich afspeelt, veroorzaakt wordt dan door de manier waarop gespeeld wordt.

Nikutai no Seiso

1964 | Drama, Misdaad

Japan 1964. Drama van Shinji Murayama. Met o.a. Yoshiko Sakuma, Junko Fuji, Yatsuko Tanami en Shigeko Arai.

De mooie geisha Kimicho raakt door de schuld van haar baas verwikkeld in een louche zaak. Een psychologisch drama met trekjes van een politiefilm, geschreven door de beroemde regisseur Kaneto Shindo.

Echigo Tsutsuishi Oyashirazu

1964 | Drama, Romantiek

Japan 1964. Drama van Tadashi Imai. Met o.a. Yoshiko Sakuma, Rentaro Mikuni, Shoichi Ozawa en Eijirô Tono.

Twee pachters uit Echigo die werkzaam zijn in de sake- produktie, raken in conflict door de schoonheid van de vrouw van één van hen. Liefdesdrama dat zijn kwaliteit te danken heeft aan de natuurgetrouwe beelden van het ruige en altijd besneeuwde platteland en aan de hardheid van het verhaal.

Gobancho Yugiri-ro

1963 | Drama

Japan 1963. Drama van Tomotaka Tasaka. Met o.a. Yoshiko Sakuma, Choichiro Kawarazaki, Michiyo Kogure, Yatsuko Tanami en Kaneko Iwasaki.

Yoko, een aantrekkelijke weduwe, is prostituée geworden en heeft een platonische relatie met een boeddhistische monnik. Een jaloerse klant brengt de oversten van diens tempel op de hoogte en de monnik wordt gestraft. Verbitterd steekt hij de tempel in brand en pleegt in vlammen zelfmoord. Yoko wordt ziek en moet opgenomen worden in het ziekenhuis. Een visueel superieur melodrama, maar te lang is in dit geval écht te lang. Ook bekend als A HOUSE IN THE QUARTER.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Yoshiko Sakuma op televisie komt.

Reageer