Dirk Bosschaert

Acteur

Dirk Bosschaert is acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

Piet Piraat en het zwaard van Zilvertand

2008 | Avonturenfilm, Jeugdfilm

België 2008. Avonturenfilm van Bart van Leemputten. Met o.a. Peter Van de Velde, Peter Faber, Anke Helsen, Dirk Van Vooren en Dirk Bosschaert.

Het zwaard van Zilvertand is na De betoverde kroon en Het vliegende schip alweer de derde speelfilm over de kindvriendelijke piraat en zijn klunzige maatjes. Dit keer belanden Piet Piraat, stuurvrouw Stien Struis, scheepskok Berend Brokkenpap en matroos Steven Stil op een eiland waar Kapitein Eksteroog (Faber) en een reus vijf kinderen naar een schat laten zoeken. Steven likt aan de beschimmelde tenen van Eksteroog, de reus slurpt liters soep met windkruid naar binnen en laat knetterharde scheten. Een matige kinderfilm.

Piet Piraat en de wenskist

2007 | Musical

België 2007. Musical van Jan Verbist. Met o.a. Peter Van de Velde, Dirk Bosschaert en Anke Helsen.

Piet Piraat heeft een verrassing! Hij heeft een kist gevonden. Is dit dan de schat waar ze al zo lang naar op zoek zijn? Derde Piet Piraatfilm uit de koker van Studio 100, de succesvolle Vlaamse jeugdtelevisieproducent.

Piet Piraat en het vliegende schip

2006 | Jeugdfilm

België 2006. Jeugdfilm van Bart van Leemputten. Met o.a. Peter Van de Velde, Dirk Bosschaert, Anke Helsen, Dirk Van Vooren en Vivienne van den Assem.

De verklede Belgen uit het kinderprogramma Piet Piraat stuiten in hun slome tweede speelfilm op een spookschip, met aan boord een versteende bemanning. Om die weer tot leven te wekken, moet het blauw van de regenboog worden gevonden. Zal dat lukken? En hoe lang gaat het duren? Het zijn vragen waarop geen volwassene het antwoord te weten wil komen.

Piet Piraat en de betoverde kroon

2005 | Familiefilm

België 2005. Familiefilm van Bart van Leemputten. Met o.a. Peter Van de Velde, Dirk Bosschaert, Anke Helsen, Johnny Kraaykamp jr en Dirk Van Vooren.

Een gemene piraat (Kraaykamp jr) weet een kroon te bemachtigen en neemt het gerucht dat daarop een vloek zou rusten niet serieus. Stom, natuurlijk, als hij de kroon opzet verandert hij in een schilderij. Slechts drie dagen in een eeuw komt hij weer tot leven. Jaren later vist matroos Steven Stil (Van Vooren) van de Scheve Schuit, het schip van Piet Piraat (Van de Velde), een schilderij uit zee... Regisseur Van Leemputten was ook verantwoordelijk voor de Kabouter Plopfilms, maar dat niveau haalt Piet Piraat en de betoverde kroon niet.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Dirk Bosschaert op televisie komt.

Reageer