Yoshihide Otomo

Componist

Yoshihide Otomo is componist.
Er zijn 4 films gevonden.

Youchai

1995 | Drama

China 1995. Drama van He Jianjun. Met o.a. Fang Yuanzheng, Liang Danni, Pu Cunxin, Huang Xin en Liu Zhizi.

Xiao Dou (Yuanzheng) brengt de post rond in een buurt die bekend staat als de Wijk van het Geluk, in Peking. Samen met een aantrekkelijk meisje en een afwezige chef bemant hij het sjofele kantoortje. Het meisje wordt geïntrigeerd door het mooie handschrift op de enveloppes en begint te fantaseren over de inhoud. Xiao Dou gaat echter verder. Hij opent de brieven.

Nuiyan seisop

1995 | Komedie

Hongkong SAR van China 1995. Komedie van An Hui en Ann Hui. Met o.a. Roy Chiao, Law Kar Ying, Lo Koon Lan, Ha Ping en Allen Ting.

May (Siao) is midden in de veertig. Als gehuwde vrouw met een boeiende job heeft May een drukke dubbele taak. Die wordt nog zwaarder als haar schoonmoeder plotseling overlijdt. Haar schoonvader Sun Lin (Chiao) lijdt aan de ziekte van Alzheimer en kan niet alleen gelaten worden.

Tianguo niezi

1994 | Drama, Mysterie

Hongkong SAR van China 1994. Drama van Ho Yim. Met o.a. Siqin Gaowa, Tao Chung-Hua, Ma Jingwu, Wei Zhi en Zhong Shu.

China 1900. Metaalarbeider Guan Jian (Tao Chung-Hua) doet aangifte bij de politie; hij beschuldigt zijn moeder (Siqin Gaowa) van de moord op zijn vader. Ze heeft het feit tien jaar geleden gepleegd. De kettingrokende commandant van de politiepost (Liu Hu) houdt Guan Jian voor een fantast of het slachtoffer van een overdosis aan goedkope misdaadverhalen, maar tenslotte gaat hij mee om het geval nader te onderzoeken. De film gaat dan via flash-back terug naar de jeugd van Guan Jian. Moeder blijkt een zwoegende huisvrouw te zijn en vader (Jingwu Ma) een strenge, humeurige frik. In die tijd werden de ongelukkige Guan Jian en zijn moeder van een sneeuwstorm gered door een vriendelijke houthakker (Wei Zhi), die de minnaar van moeder werd. Kort daarop overlijdt Guan Jians vader na een vreemde aandoening te hebben geleden. Moeder hertrouwt. Redenen uiteindelijk om moeder in staat van beschuldiging te stellen, maar Guan Jian is inmiddels nergens meer zeker van; haat hij of houdt hij van zijn moeder? De film is prachtig gemaakt, schitterend gefotografeerd en voortreffelijk gespeeld. Een uitstekende kennismaking met de Chinese film uit de jaren 1990, en het land van herkomst is eigenlijk niet Hong Kong, maar de Chinese Volksrepubliek. De muziek van Yoshihide Otomo is een streling voor het oor. Dubbel bekroond op het festival van Tokio. Het scenario is van Wong Hing-Dong en Ho Yim. Het camerawerk is van Hou Yong. De regisseur staat ook bekend als Hao Yan.

Lan fengzheng

1993 | Drama

Hongkong SAR van China/China 1993. Drama van Tian Zhuangzhuang. Met o.a. Yi Tuan, Zhang Wenyao, Chen Xiaoman, Lu Liping en Pu Quanxin.

Tegen de achtergrond van een stuk moderne Chinese geschiedenis (1953-1968) probeert een gezin in Beijing, bestaande uit vader Quanxin, moeder Liping en zoontje Xiaoman overeind te blijven in de politieke stormen. Een onmogelijke opgave want met verwoestende kracht dringt de politiek hun leven binnen.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Yoshihide Otomo op televisie komt.

Reageer