Hiromasa Taguchi

Regisseur, Acteur

Hiromasa Taguchi is regisseur en acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Radio no jikan

1998 | Komedie

Japan 1998. Komedie van Koki Mitani. Met o.a. Toshiaki Karasawa, Kyoka Suzuki, Masahiko Nishimura, Keiko Toda en Takehiko Ono.

Regisseur Koki Mitani liet zijn theatergroep Tokyo Sunshine Boys opdraven voor deze film. Het eindresultaat is een snelle, grappige parodie-comedy die enthousiast werd ontvangen tijdens het filmfestival van Berlijn van 1998. In Radio no jikan wordt het script van een live radio-uitzending vlak voor het moment suprême veranderd door primadonna Nokko. Zij wijzigt haar karakter Ritsuko, een nederige vissersvrouw, in een mum van tijd in een advocate genaamd Mary Jane. De uitzending wordt een chaos waarin werkelijkheid en fictie dicht bij elkaar liggen. Mitani leverde in eigen woorden 'een onorthodox stuk' af. Hij zegt in een interview te betreuren dat hij geen mainstream-producten kan vervaardigen; wij als kijkers malen er niet om. (IdH/VPRO Gids)

Mind Game

1997 | Thriller

Japan 1997. Thriller van Hiromasa Taguchi. Met o.a. Takashi Kashiwabara, Seiichi Tanabe en Honami Suzuki.

Jun Tadokoro (Kashiwabara) werd opgenomen in een universitair ziekenhuis omdat hij aan MPS (meervoudige persoonlijkheden syndroom) lijdt. Psychotherapeut Kazuki Katayama (Tanabe) gebruikt al zijn kennis en ervaring om van Jun terug een enkelvoudige mens te maken, maar een van zijn persoonlijkheden weigert te reageren op welke behandeling dan ook. Deze persoonlijkheid ontdekt het trauma waaronder Kazuki gebukt gaat en buit deze wetenschap uit. Jun koestert een geheime liefde voor researcher Kaori Misuzu (Suzuki), die de vriendin is van Kazuki. Ook Jun's duistere persoonlijkheid voelt wel wat voor het meisje. Een intrigerend duel tussen persoonlijkheden. Het klinkt misschien wat ingewikkeld, maar op het scherm is alles erg duidelijk. Taguchi weet de toeschouwer bij de hand te nemen, te verwarren en hem dan weer behouden achter te laten. Aan de geslaagde acteursleiding is te merken dat Taguchi zelf acteur was alvorens te debuteren als regisseur/scenarist met deze film. Hij schreef het scenario samen met Tomoyasu Ohkubo. Achter de camera nam Nobuyasu Kita plaats. Dolby Stereo.

Shall We Dansu?

1996 | Komedie

Japan 1996. Komedie van Masayuki Suo. Met o.a. Koji Yakusyo, Tamiyo Kusakari, Eriko Watanabe, Yu Tokui en Hiromasa Taguchi.

Shall We Dance?' is een bekend Broadway-liedje van de musical The King and I, waarin de botsende westerse en oosterse cultuur elkaar vinden in Dans. In Suo's film wordt de Japanner Shohei, een doorsnee loonslaaf, (Koji Yakusho) geprikkeld door de westerse dans. En door de statige lerares (Tamiyo Kusakari, een echte ballerina). Maar dansen wordt algemeen beschouwd als onfrisse frivoliteit, en wat zal Shohei's echtgenote denken? Shall We Dance? is een oproep aan Japanners en alle andere mensen, tot levensvreugde en warmte. De boodschap kwam flink aan: de film scoorde internationaal uitstekend en was in eigen land de succesvolste van het jaar.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Hiromasa Taguchi op televisie komt.

Reageer