George Woodbridge: cast.
Er zijn 10 films gevonden.

The Reptile

1966 | Horror

Verenigd Koninkrijk 1966. Horror van John Gilling. Met o.a. Noel Willman, Jennifer Daniels, Ray Barrett, Jacqueline Pierce en George Woodbridge.

De naargeestige klassieker The Reptile - topstuk uit de Britse Hammerstudio's - gaat over slangen. Slangen in alle soorten en maten, inclusief het 'Reptiel' - de titelheldin uit de speelfilm van vanavond - dat met enige fantasie ook als slang kan worden omschreven. Of misschien beter als een dierlijk ogende dame (Jacqueline Pearce) die zich niet zozeer als een reptiel gedraagt dan wel als een soort Dracula. Hoe dat komt wordt door scenarioschrijver John Elder met angstaanjagende precisie uit de doeken gedaan. Ray Barrett speelt een oer-Britse kapitein der grenadiers die op onderzoek uitgaat.

Heavens Above!

1963 |

Verenigd Koninkrijk 1963. John Boulting en Roy Boulting. Met o.a. Peter Sellers, Cecil Parker, Isabel Jeans, Eric Sykes en Brock Peters.

Wrange satire over het Britse kerkelijk leven met Sellers eersteklas als de dominee die bisschop in het heelal wordt. Oorspronkelijk 118m. Scenario van Frank Harvey en de regisseur. Camerawerk van Max Greene.

The Curse of the Werewolf

1961 | Horror

Verenigd Koninkrijk 1961. Horror van Terence Fisher. Met o.a. Clifford Evans, Oliver Reed, Yvonne Romain, Catherine Feller en Richard Wordsworth.

In het 18e eeuwse Spanje wordt een doofstom meisje verkracht door een bedelaar die jarenlang opgesloten is geweest. Ze sterft bij de geboorte van haar zoon en het kind wordt opgevoed door een rijke dokter. Het blijkt echter bovennatuurlijke gaven te hebben, maar de dokter en zijn huishoudster houden dit geheim. Eens volwassen lijkt hij normaal, totdat hem de liefde van een meisje geweigerd wordt. Dan verandert hij in een weerwolf. Sfeervolle vrije bewerking van The Werewolf Of Paris van Guy Endore, met een schitterende Reed in de hoofdrol. Hij is geen bloeddorstig monster, maar een meelijwekkend slachtoffer van een zeldzame ziekte. Het overdadige scenario van John Elder maakt van deze film een der hoogtepunten van de Hammer-producties. In beeld gebracht door Arthur Grant.

The Mummy

1959 | Horror

Verenigd Koninkrijk 1959. Horror van Terence Fisher. Met o.a. Christopher Lee, Peter Cushing, Yvonne Furneaux, Eddie Byrne en Felix Aylmer.

Ondanks waarschuwingen voor ernstige gevolgen breken archeologen het graf van de Egyptische prinses Ananka open. Na gedane arbeid keren zij naar Engeland terug waar de gevolgen hen wachten. Een elegant horrorwerkstuk uit de Hammer-studio.

Revenge of Frankenstein

1958 | Horror

Verenigd Koninkrijk 1958. Horror van Terence Fisher. Met o.a. Peter Cushing, Francis Matthews, Eunice Gayson, Michael Gwynn en Lionel Jeffries.

Deze film is een prima vervolg op THE CURSE OF FRANKENSTEIN met de goede geleerde die nog steeds een nieuw lichaam probeert te scheppen uit dat van anderen en bekwaam gesteund wordt door een gebochelde dwerg en een jonge student medicijnen. Het doordacht scenario stemt tot nadenken en biedt een goede sfeer, vooral in kleur.

Day Of Grace

1957 |

1957. Francis Searle. Met o.a. Jeanne Of Bothkennar (A Sheepdog), David Grahame, Nora Gordon, George Woodbridge en Grace Arnold.

Deze film is een prima vervolg op THE CURSE OF FRANKENSTEIN met de goede geleerde die nog steeds een nieuw lichaam probeert te scheppen uit dat van anderen en bekwaam gesteund wordt door een gebochelde dwerg en een jonge student medicijnen. Het doordacht scenario stemt tot nadenken en biedt een goede sfeer, vooral in kleur.

Third Party Risk

1955 | Mysterie

Verenigd Koninkrijk 1955. Mysterie van Daniel Birt en Daniel Brit. Met o.a. Lloyd Bridges, Finlay Currie, Maureen Swanson, Simone Silva en Ferdy Mayne.

Philip Graham (Bridges) loopt in Zuid-Spanje een slapie uit WO II, Tony Roscoe (Dineley), tegen het lijf. Door Tony leert hij internationale financier Darius (Currie) en diens lieve nicht Lolita (Swanson) kennen. Philip wordt op slag verliefd op Lolita. Darius moet ijlings naar Londen per vliegtuig en vraagt Philip zijn fraaie sportwagentje, een Sunbeam Alpine, naar Engeland te rijden. Daarin zit hem de clou: een enveloppe met een microfilm. Dit leidt tot de onnatuurlijke dood van Tony Roscoe en Philip dreigt op een gegeven moment in de val gelokt te worden. Ten slotte wordt de hele zaak weer in Spanje opgelost door Philip en commissaris van politie ter plaatse Se[KA6]nor Gonzales (Delgardo). Typisch misdaadverhaal uit de jaren 1950 dat door Michael Carreras aan de lopende band per voet (deze film is 6.278 ft) werd geproduceerd voor het B-circuit. Achter de camera stond Jimmy Harvey.

The Flanagan Boy

1953 | Film noir, Sportfilm

Verenigd Koninkrijk 1953. Film noir van Reginald Le Borg en Reginald LeBorg. Met o.a. Barbara Payton, Frederick Valk, John Slater, Tony Wright en Marie Burke.

Zeeman Wright heeft stevige knuisten. Hij wordt ontdekt door Valk en zijn kornuiten James en Slater. Ze maken van Wright een prijsvechter. Valk is een Italo-Amerikaan, die eerder lui dan moe is en zich inlaat met louche afspraken om een gemakkelijke grijpstuiver te pakken. Hij is met blonde vamp Payton, een taxi- girl uit een Newyorkse danshal, neergestreken in Engeland. Payton ontpopt zich als een ware femme fatale, en verleidt Wright, raakt van hem zwanger en moet Valk kwijt, desnoods dood. Gelukkig verdrinkt hij tijdens een boottochtje, maar Wright en Payton hebben geen zuiver geweten. Valk`s Italiaanse familie roept vendetta en inspecteur van politie Woodbridge voorkomt (nog) erger. Britse film die behoorlijk hoge ogen gooit in zijn genre en zich meten kan aan Amerikaanse tijdgenoten. Guy Elmes schreef het scenario, dat door Richard Landau werd bewerkt tot draaiboek. Walter Harvey BSC legde het vast op de gevoelige laag.

Cloudburst

1951 | Misdaad

Verenigd Koninkrijk 1951. Misdaad van Francis Searle. Met o.a. Robert Preston, Elizabeth Sellars, Harold Lang, Noel Howlett en James Mills.

Indrukwekkende kleine film over Preston die als WO-II- veteraan bij Buitenlandse Zaken in Engeland werkt en de moordenaars van zijn vrouw zoekt.

Maria Chapdelaine

1950 | Drama

Verenigd Koninkrijk​/​​Frankrijk 1950. Drama van Marc Allégret. Met o.a. Michèle Morgan, Kieron Moore, Philippe Lemaire, Jack Watling en Nancy Price.

Een nieuwe verfilming van Louis H[KA1]emons roman over een Canadees plattelandsmeisje, voor wie het behoud van de boerderij van haar ouders bepalend is in haar keus tussen drie aanbidders. Een vlakke scenariobewerking (onder andere door Roger Vadim) en een weinig ideale rolbezetting, resulteren in een matig onderhoudend prentenboek vol fraaie landschappen.