Raviv Gazit

Componist

Raviv Gazit is componist.
Er zijn 2 films gevonden.

G'Mar Giviya

1991 | Oorlogsfilm, Drama

Israël 1991. Oorlogsfilm van Eran Riklis. Met o.a. Moshe Ivgi, Muhammed Bakri, Salim Dau, Bassam Zuamut en Yussef Abu Warda.

Winkelier Ivgi heeft heeft sof: hij bezit kaartjes voor de WK-voetbal in Spanje, maar hij wordt opgeroepen voor de dienst. Het is 1982 en Israël is Libanon binnengevallen om het land, dat door een bloedige burgeroorlog wordt verscheurd, te verlossen van de anarchistische Palestijnse staat binnen hun staat; dubbele sof: hij wordt algauw door Palestijnen gevangen genomen en meegesleept naar Beiroet. Gelukkig blijkt de vijand ook van voetballen te houden en krijgen beide zijden begrip voor elkaar. Dat laatste is de pointe van de film: zonder belerend te zijn, te hopen dat er ooit een einde komt aan het Palestijnse probleem. Goed gespeeld, puntig dialoog en een strakke regie, die nergens overdrijft. Een lastig thema dat net zo moeilijk is om te verfilmen als in werkelijkheid om op te lossen. Scenario van Eyal Halfon naar een idee van regisseur Riklis. Amnon Salomon tekende voor de fotografie.

Hamsin

1982 | Drama

Israël 1982. Drama van Daniel Wachsmann. Met o.a. Shlomo Tarshish, Hemda Levy, Yasin Shawap en Ruth Geler.

Aan de hand van een landaankoop in Galilea, die dreigt te mislukken, en een door alle kanten niet geappreciëerde liefdesaffaire tussen een joods meisje en een jonge arabische arbeider, schetst Wachsman op gevoelige wijze de emotionele problemen rond de aanspraak van Palestijnen op de grond, en het recht van joden op hun eigen, veilige staat - een bijna onverenigbare zaak, die alleen maar tot een goed einde gebracht kan worden als alle partijen willen meewerken. Boeiend gedaan en goed gespeeld.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Raviv Gazit op televisie komt.

Reageer