Luigi Montefiori

Regisseur, Acteur, Scenarist

Luigi Montefiori is regisseur, acteur en scenarist.
Er zijn 4 films gevonden.

D.N.A. Forumla letale

1989 | Horror, Sciencefiction

Italië 1989. Horror van Luigi Montefiori. Met o.a. Gene Le Brock, Catherine Baranov, Harry Cason, David Wicker en Jason Arnold.

Specialist op het gebied van de genetica staat op het punt met zijn DNA-onderzoek een belangrijke ontdekking te doen, maar hij krijgt geen steun van zijn jaloerse baas. Om onweerlegbaar bewijs te krijgen voor zijn stelling moet hij zichzelf injecteren met een preparaat dat bestemd is voor proeven op dieren. Langzaam maar zeker voltrekt zich in hem een verandering: hij wordt gewelddadig, zonder dat hij het beseft. De verandering blijkt een stap terug op de evolutieladder, en op het laatst heeft hij niets menselijks meer. De effecten zijn zwakjes, maar het verhaal is best spannend.

La febbre americana

1978 | Muziek, Erotiek

Italië 1978. Muziek van Claudio de Molinis. Met o.a. Mircha Carcan, Zora Keer, Vincenzo Crocitti, Gianni Medici en Luigi Montefiori.

Een slordig plagiaat van SATURDAY NIGHT FEVER, verplaatst naar Italië met Keer als een pompbediende die droomt van een filmcarrière, eerst terechtkomt in pornofilms maar uiteindelijk door zijn talenten als danser toch zal doorbreken. Het idee blijft niet onaardig, maar de lusteloze vertolking en volstrekt inspiratieloze regie maken het erg moeilijk enige sympathie op te brengen voor de jonge hoofdpersonages. Met muziek van Cannonbell en Spotlight, die door deze film ook niet bepaald beroemd zijn geworden.

Keoma

1976 | Western

Italië 1976. Western van Enzo G. Castellari. Met o.a. Franco Nero, Woody Strode, William Berger, Olga Karlatos en Orso Maria Guerrini.

Een indiaanse wees is door blanken als pleegzoon opgevoed en gaat in dienst tijdens de Burgeroorlog. Bij terugkeer in zijn dorp ontdekt hij dat het geterroriseerd wordt door een bende van vogelvrij verklaarden bij wie zijn stiefbroers zich hebben aangesloten. Deze poging om de spaghetti-western uit 1965 na tien jaar nieuw leven in te blazen werd een eindeloze slachtpartij, zonder de schilderachtige lyriek van destijds. De blauwogige Nero is een weinig overtuigende Indiaan. Het scenario is van Luigi Montefiori, Nico Ducci en Mino Roli. Het camerawerk is van Aiace Parolin.

Bordella

1975 | Komedie, Erotiek

Italië 1975. Komedie van Pupi Avati. Met o.a. Al Lettieri, Taryn Power, Gigi Proietti, Christian De Sica en Vincent Gardenia.

Het succes van Henry Kissinger bij de vrouwen leidt tot de oprichting van de American Love Company, geleid door een CIA-man. Een Italo-Amerikaan krijgt de leiding van het filiaal in Milaan, een al zeer snel florerend mannenbordeel. Deze soms geestige, soms uitermate banale sekssatire ontleent de meeste humor aan de presentatie van een reeks weinig ooglijke heren als duurbetaalde dekhengsten. Dat schouwspel lijkt op den duur toch weinig verrassend, terwijl de toegevoegde intriges te gezocht zijn om veel aan het vermaak toe te voegen.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Luigi Montefiori op televisie komt.

Reageer