Pierre Guillaume

Acteur

Pierre Guillaume is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Culpabilité zéro

1996 | Drama, Familiefilm

Frankrijk 1996. Drama van Cédric Kahn. Met o.a. Vincent Berger, Marie Mûre, Marie Payen, Agathe Rouiller en Frédéric Cherboeuf.

Na de verdwijning van zijn broer trekt Simon (Berger) naar Strasbourg. Hij is ervan overtuigd dat deze zelfmoord gepleegd heeft en hij wil uitpluizen wat hem tot die wanhoopsdaad gedreven heeft. Hij vindt onderdak bij een ex-vriendin Nathalie (Payen) die hem wegwijs maakt in de stad. Simon neemt contact op met Ludivine (M[KA4]ure), de vriendin van zijn broer. Ze stoten op een links extremistische groepering, waar een zekere Raoul (Hiessler) de sleutel tot het raadsel lijkt te bezitten. Een complexe politiek drama verweven in een spel van angst en liefde. De jonge acteurs, meestal studenten van het Théâtre National de Strasbourg, brengen het er ruim goed van af, ook al zou er aan sommige vertolkingen nog wat gepolijst moeten worden. Het scenario van Valérie Mégard, Sébastien Louis en Elisabeth Ausina zit moeilijk in elkaar maar kan de aandachtige kijker toch wel tot het einde in de ban houden. Achter de camera stond Jean-Philippe Bouger.

Le Soleil qui rit rouge

1975 | Drama

Frankrijk 1975. Drama van Bruno Marie Kirchner. Met o.a. Jonathan Hunter, Jeanne Herviale, Amélie Prévost, François Jaubert en Pierre Guillaume.

Een zeldzame film in die zin dat de schrijver, Kirchner zijn eigen novelle Schreiber am Wer... voor het witte doek geschikt heeft gemaakt. Dankzij een leerzame zelfkritiek en een meedogenloze maatschappelijke analyse, ontdekt Olivier een nieuwe betekenis van 'vrijheid'. Een sobere film, die erg ingetogen aandoet en tevens moeilijk en veeleisend is, omdat van de platgetreden paden afgeweken wordt en de beelden een poging tot zelfanalyse van de hoofdpersoon uitbeelden.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Pierre Guillaume op televisie komt.

Reageer