Tony King is acteur en componist.
Er zijn 16 films gevonden.

Camelot

1997 | Animatie, Familiefilm, Avonturenfilm, Fantasy

Verenigde Staten/Australië 1997. Animatie van Richard Slapczynski.

Tekenfilmversie van het beroemde verhaal uit de titel uit de reeks Koning Arthur en de Ridders van de Ronde Tafel. De jonge Arthur wordt als kind door zijn vader, de koning, toevertrouwd aan Merlijn de Tovenaar. Na diens dood begint Camelot de strijd om de macht in het koninkrijk, die door de jonge troonopvolger wordt gewonnen dankzij Merlijns zwarte kunsten. Maar Merlijn heeft zijn prijs en Arthur kan pas koning worden als hij het zwaard Excalibur uit de rots trekt. Een simplistische versie van de grote legende, die boeiend genoeg is voor de kleintjes, maar verder heel weinig voorstelt. In de oorspronkelijke versie met de stemmen van Duncan Alastair, Perry Lee en Moore Robyn. Het scenario is van Paul Leadon, Roz Phillips en Roddy Lee.

Mirage

1995 | Thriller

Verenigde Staten 1995. Thriller van Paul Williams. Met o.a. Edward James Olmos, Sean Young, James Andronica, Cuauhtemoc Rivas en Bobalu.

Een ex-cop (Olmos) kan niet verwerken dat door zijn toedoen een onschuldige vrouw om het leven kwam. Dankzij zijn vriend krijgt de depressieve Olmos een nieuwe kans: hij moet Young, de vrouw van een steenrijke architect, schaduwen. Ze lijdt aan schizofrenie. Een van haar persoonlijkheden doet strip-tease in een illegale nachtclub. Daar redt hij haar uit de klauwen van een bruut.

Raiders of Atlantis

1983 | Avonturenfilm, Sciencefiction, Actiefilm

Filipijnen/Verenigde Staten 1983. Avonturenfilm van Roger Franklin. Met o.a. Christopher Connolly, Tony King, Marie Fields, Mike Miller en Ivan Rassimov.

Soldaten uit Atlantis, die meer van moderne motorduivels weghebben, vernietigen de mensheid totdat een stel afgezwaaide commando's de in leer gehulde horden lik op stuk geven. Deze belachelijke actiefilm heeft een paar goede oorlogsscènes, maar misschien moet u wel zo onbedaarlijk lachen dat dit u ontgaat. Iedere logica is zoek.

I Predatori di Atlantide

1983 | Avonturenfilm

Italië 1983. Avonturenfilm van Ruggero Deodato. Met o.a. Christopher Connelly, Tony King, Maria Gioia Scola, Ivan Rassimov en George Hilton.

Op een platform voor de kust van Florida zijn de Amerikanen bezig een kernonderzeeboot van de Russen te bergen, als een enorme golf iedereen wegspoelt. De paar overlevenden ontdekken iets waanzinnigs. Een avontuurlijk geheel, maar het script is zwak en de acteurs zijn beneden de maat.

Atlantis Interceptors

1983 | Sciencefiction

Verenigde Staten 1983. Sciencefiction van Roger Franklin. Met o.a. Marie Fields, Tony King en Christopher Connolly.

Op een platform voor de kust van Florida zijn de Amerikanen bezig een kernonderzeeboot van de Russen te bergen, als een enorme golf iedereen wegspoelt. De paar overlevenden ontdekken iets waanzinnigs. Een avontuurlijk geheel, maar het script is zwak en de acteurs zijn beneden de maat.

Tiger Joe

1982 | Oorlogsfilm, Misdaad

Italië 1982. Oorlogsfilm van Antonio Margheriti. Met o.a. David Warbeck, Annie Belle, Tony King, Alan Collins en Giancarlo Badessi.

Drie Vietnam-veteranen smokkelen wapens naar nationalistische verzetsstrijders in Cambodja. Eén van hen, de titelfiguur, raakt bij toeval verzeild in de strijd tegen de Rode Khmer, waarin de andere twee hem spoedig volgen. Bar en boos.

Fuga dall'arcipelago maledetto

1982 | Actiefilm, Avonturenfilm

Italië 1982. Actiefilm van Antonio Margheriti. Met o.a. David Warbeck, Annie Belle en Tony King.

Weer een actiefilm van Dawson, alias Antonio Margheriti, met goedkope sensatie en slecht script. Het verhaal speelt in Zuidoost-Azië, waar een Amerikaanse piloot een groep rebellen voorziet van wapens. Zijn vliegtuig wordt echter neergeschoten door het reguliere leger. Hij raakt verdwaald in de jungle en stuit op een guerilla-patrouille. Dan volgen actie en wat romantiek.

Il Cacciatore 2

1980 | Oorlogsfilm

Italië 1980. Oorlogsfilm van Antonio Margheriti. Met o.a. David Warbeck, Tisa Farrow, Tony King, John Steiner en Bobby Rhodes.

Een Amerikaanse legerkapitein krijgt, anno 1973, opdracht om een Vietcong-zender die Amerikaanse soldaten aanspoort hun wapens neer te leggen, op te sporen en te vernietigen. Op APOCALYPSE NOW geïnspireerde, gewelddadige maar bovenal zwakke oorlogsfilm.

Cacciotore II

1980 | Actiefilm

Italië 1980. Actiefilm van Antonio Margheriti. Met o.a. Tony King, Tisa Farrow en David Warbeck.

Een Amerikaanse legerkapitein krijgt, anno 1973, opdracht om een Vietcong-zender die Amerikaanse soldaten aanspoort hun wapens neer te leggen, op te sporen en te vernietigen. Op APOCALYPSE NOW geïnspireerde, gewelddadige maar bovenal zwakke oorlogsfilm.

Apocalypse domani

1980 | Misdaad

Italië/Spanje 1980. Misdaad van Antonio Margheriti. Met o.a. John Saxon, Elizabeth Turner, Giovanni Lombardo Radice, Cinzia de Carolis en Ramiro Oliveros.

Een Vietnam-veteraan krijgt als gevolg van zijn traumatische ervaring in de loopgraven kannibalistische neigingen, die besmettelijk blijken te zijn. De aanvankelijk tamelijk interessante film ontaardt al snel in bloederig en onsmakelijk effectbejag.

Sparkle

1976 | Muziek

Verenigde Staten 1976. Muziek van Sam O'Steen. Met o.a. Philip M. Thomas, Irene Cara, Lonette McKee, Dwan Smith en Mary Alice.

De opkomst van een zanggroepje à la The Supremes. Een overdosis aan clichés doet de film echter geen goed, al staan er vakkundige regie, goede muzikale nummers en levendig spel van McKee tegenover.

Bucktown

1975 | Drama

Verenigde Staten 1975. Drama van Arthur Marks. Met o.a. Fred Williamson, Pam Grier, Thalmus Rasulala, Tony King en Bernie Hamilton.

Weerzinwekkende zwarte exploitatiefilm over de strijd tussen blanken en zwarten in een zuidelijk stadje dat stinkt naar corruptie en waar alles nog erger wordt als de zwarten op bestuursposten komen.

Bronk

1975 | Misdaad, Thriller

Verenigde Staten 1975. Misdaad van Richard Donner. Met o.a. Jack Palance, Henry Beckman, Tony King, David Birney en Joseph Mascolo.

Eerlijke smeris Palance neemt het op tegen zware jongens en corrupte hoge pieten, nadat een partner toevallig wordt gedood bij een onderzoek naar verdovende middelen. Palance speelt een wreker à la Clint Eastwood in deze aardige actiefilm. Pilot voor een tv-serie, mede bedacht door Carroll O'Connor. Scenario van Al Martinez en Ed Waters. Camerawerk van Matthew F. Leonetti.

Report to the Commissioner

1974 | Muziek, Thriller

Verenigde Staten 1974. Muziek van Milton Katselas. Met o.a. Michael Moriarty, Yaphet Kotto, Susan Blakely, Hector Elizondo en Tony King.

Moriarty, een jonge New Yorkse politieman, wordt beschuldigd van moord op een collega die undercover werkte. De officier die met het onderzoek belast wordt ontdekt dat de idealistische jongeman het slachtoffer werd van een complot van corrupte agenten die op die wijze vrijuit kunnen gaan. Pessimistische, maar realistische film over corruptie en promotiejacht binnen de politiemacht. Abby Mann en Ernest Tidyman bouwden hun scenario, gebaseerd op een roman van James Mills, op als een mozaïek van flashbacks, die zeer nerveus gemonteerd werden. Over het algemeen uitstekend spel, met het debuut van Gere in een klein rolletje. Sombere fotografie van Mario Tosi. In Engeland uitgebracht als OPERATION UNDERCOVER.

Operation Undercover

1974 | Mysterie, Misdaad, Drama

Verenigde Staten 1974. Mysterie van Milton Katselas. Met o.a. Michael Moriarty, Yaphet Kotto, Susan Blakely en Tony King.

Een routine-politiedrama met Moriarty als een jonge inspecteur die verdacht wordt van de moord op een collega die incognito werkte om een drugsbaas te ontmaskeren. Er volgt een intern onderzoek dat er niet goed uitziet voor Moriarty. Noch qua scenario noch qua vorm origineel, maar competent gemaakt en overtuigend geacteerd.

Gordon's War

1973 | Misdaad

Verenigde Staten 1973. Misdaad van Ossie Davis. Met o.a. Paul Winfield, Carl Lee, David Downing en Tony King.

Als een Vietnam-veteraan thuiskomt en constateert dat zijn vrouw verslaafd is geraakt aan de drugs, organiseert hij een viermansleger om het op te nemen tegen de pushers. Goede actie, maar het eind gaat een beetje verloren.