Dimitri Chostakovitch

Componist

Dimitri Chostakovitch is componist.
Er zijn 2 films gevonden.

Le syndrome de l'espion

1990 | Sciencefiction

Frankrijk 1990. Sciencefiction van Daniel Petitcuenot. Met o.a. Robert Cround, Robert Watson Barr, Christian Pageault, Philippe Schmid en Liliane David.

Een cineast, die aan een rolstoel is gekluisterd, krijgt bezoek van een eigenaardige geestelijke, vergezeld van twee buitenaardse wezens, afkomstig van Jupiter. Hij komt niet geheel zonder kleerscheuren uit deze nauwelijks geloofwaardige confrontatie tevoorschijn. Het scenario kent een vrij slechte opbouw, terwijl het geldtekort teveel in het oog springt en de begeleiding van de (onbekende) acteurs beter had gekund. Er lagen in elk geval ideeën aan de regie ten grondslag en er zijn een paar interessante scènes. Daar het om een eerste speelfilm gaat, houden we het op een mislukking, die beloften inhoudt.

Ville étrangère

1988 | Drama

Frankrijk 1988. Drama van Didier Goldschmidt. Met o.a. Niels Arestrup, Anne Wiazemsky, Isabel Otéro, Roland Bertin en Christiane Cohendy.

Een getrouwe bewerking van een roman van Peter Handke. Een moeilijke onderneming die de regisseur (ex-filmrecensent) min of meer tot een, voor een eerste - ambitieuze - lange film, goed einde weet te brengen. Het is het portret van een stad nauw verbonden aan dat van een persoon die geleidelijk aan vervreemdt, want hij onderhoudt steeds minder sociale relaties. Wat betreft de stad is de film geslaagd te noemen met de buitengewone opnamen van Denis Lenoir die zich in dienst heeft gesteld van een onderneming die alles in aanmerking genomen veel op die van Antonioni lijkt. Daarentegen is de film wat betreft de dialogen mislukt. Die zijn veel te zwaar en veel te storend. Hetzelfde geldt voor de intieme scènes en de personages zijn maar stijfjes aangezien de stad alles opslokt. Kortom, een merkwaardig, dichterlijk en veelbelovend werkstuk.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Dimitri Chostakovitch op televisie komt.

Reageer