Luigi Laezza

Acteur

Luigi Laezza is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

C'è posto per tutti

1989 | Drama

Italië 1989. Drama van Gianfranco Planta. Met o.a. Elvira Giannini, Tano Cimarosa, Luigi Laezza, Francesco De Rosa en Tatti Sanguineti.

Een groepje Napolitaanse werkelozen loopt de deur van het arbeidsbureau plat, totdat ze uitgerekend op de dag van de arbeid een baan vinden. Ze moeten het podium van de 1-meiviering afbreken. Terwijl ze zitten te wachten tot ze aan de slag kunnen, vertellen ze over hun problemen. Als ze aan het eind van de dag klaar zijn, zijn ze opnieuw werkeloos. Bedoeld als een ironische kijk op het werkeloosheidsprobleem in Midden-Italië, dat ondanks het goede spel niet goed uit de verf komt.

Capriccio

1987 | Erotiek

Italië 1987. Erotiek van Tinto Brass. Met o.a. Nicola Warren, Francesca Dellera, Andy J. Forest, Luigi Laezza en Vittorio Caprioli.

Eind jaren veertig keert een jong Amerikaans echtpaar terug naar Rome en Capri, waar ze de laatste oorlogsjaren hebben doorgebracht. Ze laten er geen gras over groeien en zoeken oude vlammen op: een hoer die nog steeds een zwak voor hém heeft, en een pooier met wie zij zo graag een nummertje wil maken dat ze er helemaal voor naar Capri reist. De werkelijkheid is altijd minder mooi dan je je herinnert en de gehuwden keren in elkaars armen terug. Goed geproduceerd, en een hoop naakt. Engelse titel: LETTERS FROM CAPRI.

Occhei, occhei

1983 | Drama, Erotiek

Italië 1983. Drama van Claudia Florio. Met o.a. Paula Molina, Giulia Salvatori, Walter Ricciardi, Luigi Laezza en Angel Egido.

Een arbeidster in een wasserette en een kapster dromen van een Amerikaanse levensstijl, maar hun uitdagende houding tegenover hun vriendjes resulteert in vernederende en teleurstellende ervaringen, waarna ze samen de stad verlaten. De in een flatwijk van Rome gesitueerde rumoerige punkfilm is spontaan geregisseerd, maar fietst al te vlot en oppervlakkig over dramatische gezinsconflicten en een groepsaanranding heen. Annie Girardots dochter Salvatori is komisch en vitaal, Molina al te vrijmoedig voor haar rol. De censuurmoeilijkheden in Italië zijn nogal overtrokken voor deze lichtgewicht-film.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Luigi Laezza op televisie komt.

Reageer