Roy Clements

Regisseur, Acteur, Scenarist

Roy Clements is regisseur, acteur en scenarist.
Er zijn 7 films gevonden.

The Devil Horse

1926 | Western

Verenigde Staten 1926. Western van Fred Jackman. Met o.a. Yakima Canutt, Rex, Gladys Morrow, Robert Kortman en Roy Clements.

De jonge Jackson is de enige overlevende na een Indianenoverval op een huifkarrenkaravaan; zijn ouders kwamen erbij om het leven. Hij leert de Indianen te haten en eenmaal volwassen zet hij (dan Canutt) zich in tegen oorlogszuchtige Indianen. Zijn paard is Devil Horse (Rex). In 1932 wilde producent Nat Levine het paard gebruiken voor een gelijknamige serial, maar zijn sterren Harry Carey en Frankie Darro kostten hem al te veel geld, zodat hij afzag van Rex. Hal Roach was de producent van deze versie, met als cameramensen Floyd Jackman en de later als regisseur befaamde George Stevens.

Two-Fisted Jefferson

1922 | Western

Verenigde Staten 1922. Western van Roy Clements. Met o.a. Jack Hoxie, Evelyn Nelson, Claude Payton, Bill White en Steve Clements.

Sheriff Hoxie krijgt het verzoek een onderzoek in te stellen naar de activiteiten van een bende die een aantal gevestigde pioniersfamilies van huin land verdrijft. Roy Clements was tevens de scenari0-schrijver voor producent Ben Wilson.

The Marshal of Moneymint

1922 | Western

Verenigde Staten 1922. Western van Roy Clements. Met o.a. Jack Hoxie, Jim Welch, James Rock, William Lester en Andrée Tourneur.

Payton is de outlaw die probeert mijnwerkers bang te maken, hen wil verjagen en hun bezittingen wil inpikken. Hoxie en partner vragen de sheriff om hulp, maar die ziet dat niet zitten en benoemt Jack gewoon tot marshal. Hij moet zijn eigen peultjes maar doppen. Dat doet hij dan ook en hoe! Clements was tevens de scenario-schrijver.

The Desert's Crucible

1922 | Western

Verenigde Staten 1922. Western van Roy Clements. Met o.a. Jack Hoxie, Claude Payton en Andrée Tourneur.

Pa stuurt zoon Jack Hoxie naar het westen om een man te worden. Dat behoeft niet, want Jack staat zijn mannetje al. Een bende die hem uit de weg wil ruimen, komt daar met schade en schande achter. Roy Clements schreef ook het verhaal van deze western met veel actie, maar producent Ben Wilson besteedde een vrij mager budget aan de serie van veertien waarin Jack speelde, zodat het allemaal wat onder de maat bleef. De serie was overigens bij de western fans van die tijd wel populair; Jacks ster steeg er alleen maar door.

A Desert Bridegroom

1922 | Western

Verenigde Staten 1922. Western van Roy Clements. Met o.a. Jack Hoxie en Evelyn Nelson.

Sheriff Jack gaat achter de moordenaar van zijn zuster aan. Recht-toe-recht-aan gegeven, door Roy Clements ook geschreven. Om het spannender te maken, weet men onderweg Jack Hoxie nog een moord in de schoenen te schuiven, maar ook deze weet onze held op te lossen in de laatste van zijn veertien westerns die hij voor producent Ben Wilson maakte. Jack stapte over naar Sunset voor de volgende acht westerns.

The Double O

1921 | Western

Verenigde Staten 1921. Western van Roy Clements. Met o.a. Jack Hoxie, Steve Clemento, William Lester, Ed La Niece en Evelyn Nelson.

Jack Hoxie als voorman op de Ranch Double O in strijd met een bende veedieven - pure routine, mager gedaan, met Roy Clements ook als scenarist en King Gray als cameraman.

Sparks of Flint

1921 | Western

Verenigde Staten 1921. Western van Roy Clements.

Hoxie is verliefd op een ranch-eigenaresse die uit verveling naar het oosten gaat en daar een ander leert kennen met wie ze wil trouwen. Wat ze niet schijnt te voelen is, dat die ander alleen met haar wil trouwen voor haar ranch, waar goud te vinden valt. Hoxie probeert het huwelijk te voorkomen. Roy Clements schreef zelf het scenario, maar de regie liet te wensen over.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Roy Clements op televisie komt.

Reageer