Lilian Eche

Producer

Lilian Eche is producer.
Er zijn 3 films gevonden.

White Fang

2018 | Animatie, Avonturenfilm

Frankrijk/Luxemburg/Verenigde Staten 2018. Animatie van Alexandre Espigares. Met o.a. Nick Offerman, Rashida Jones, Paul Giamatti, Eddie Spears en David Boat.

Een jonge wolfshond belandt in de wildernis bij een indianenstam en lijkt een toekomst te hebben als sledehond. Tot hij in handen valt van een schimmige sjacheraar die hem inzet voor illegale hondengevechten. Schilderachtig vormgegeven epos over overleven in een vijandige wereld en de vriendschap tussen mens en dier. Bij vlagen ontroerend, maar als geheel net iets te onevenwichtig: vooral in de tweede helft boet de film aan spanning en energie in. Zoveelste verfilming van de gelijknamige roman van Jack London, maar de eerste in (lange) animatievorm.

Dead Man Talking

2012 | Drama

België/Luxemburg/Frankrijk 2012. Drama van Patrick Ridremont. Met o.a. Patrick Ridremont, François Berléand, Virginie Efira, Jean-Luc Couchard en Christian Marin.

Met dit, eufemistisch uitgedrukt, ongewone lijdensverhaal ambieert regisseur-coscenarist-hoofdrolspeler Ridremont waaghalzig een mengeling van zwarte komedie, drama en sociopolitieke satire. Waarin crimineel William Lamers, laatste bewoner van een verlaten gevangenis in een fantasieland, zijn executie uitstelt middels de laatste hem toegestane wens: het recht om zich nog één keer uit te spreken. De wet vermeldt nergens een tijdslimiet, dus praat de Jezusfiguur Lamers gewoon dagenlang door, met justitiehoofdpijn en mediacircus als gevolg. Of Ridremonts originele maar uitgerekte grap op alle niveaus werkt, is aan de kijker. Meerdere publieksprijzen op festivals.

Petit Potam

2001 | Animatie, Familiefilm, Avonturenfilm

België/Frankrijk 2001. Animatie van Bernard Deyriès, Christian Choquet, Michel Molnar en Bernard Deyries.

Petit Potam in de Franstalige landen, Little Hippo in de rest van de wereld, is een schattig nijlpaardje, die zwemt in de rivier Potamazone, waar zijn vader kapitein is. Zijn vader verzorgt de verbinding naar de dorpjes in de buurt, en neemt de vracht en de post mee. Het is bekend dat Petit Potam een levendige fantasie heeft. Zijn verhalen klinken soms zo echt dat ze door de volwassenen geloofd worden. Zij ontdekken daarna tot hun teleurstelling dat de verhalen niet waar zijn. Als onze kleine held vertelt dat hij piraten gezien heeft, gelooft niemand hem, zelfs zijn grootvader niet. Gekwetst verlaat hij het dorpje en trekt de rimboe in, waar hij de jonge tijgerin Fleur de Miel (in de overige landen Honeydew) ontmoet. Samen willen zij het dorp behoeden voor een aanval door de piraten, terwijl de dieren in het dorp ongerust zijn omdat Petit Potam is verdwenen, en zij op zoek gaan. Eind goed, al goed en toen kwam er een olifant met een hele lange snuit en die blies het verhaaltje uit. De tekenkwaliteit evenaart die van Disney niet helemaal, maar het is helemaal niet slecht gedaan. Deze film gaat er bij de jonge kijkers net zo gemakkelijk in als de chocoladebeesten (en de merchandising), die de film zijn voorgegaan. In de originele versie met de stem van Maureen Dor als Fleur de Miel. Het scenario is van Robin Lyons en Andrew Offiler naar het stripverhaal van Christine Chagnoux.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Lilian Eche op televisie komt.

Reageer