Patrick Mynhardt

Acteur

Patrick Mynhardt is acteur.
Er zijn 8 films gevonden.

Operation Delta Force II: Mayday

1998 | Actiefilm, Thriller

Verenigde Staten 1998. Actiefilm van Yossi Wein. Met o.a. Michael McGrady, John Simon Jones, Robert Patteri, Todd Jensen en Spencer Rochfort.

Captain Halsey Lang (Dye) voert het bevel over een atoomonderzee[KA3]er van de Amerikaanse marine. Terroristen (uit het Midden-Oosten zo te zien) overvallen zijn schip en brengen hem met zijn bemanning in meer dan verlegenheid. Gelukkig staat zijn zoon Captain Skip Lang (McGrady) aan het hoofd van het commandoteam uit de titel. Skip is evenwel beland in een delicate situatie als hij weet dat het om het schip van zijn vader gaat. Gelukkig is zijn dappere groepje heel inventief. De macho's kunnen de rondfluitende kogels met het grootste gemak ontwijken, schieten zelf uitsluitend raak en de explosies deren hen in het geheel niet. De tweede DELTA FORCE film uit de OPERATION serie en geen beste. Het ongeloofwaardige scenario van David Sparling naar een verhaal van Danny Lerner is van A tot Z voorspelbaar en de spelprestaties zijn niet zodanig om er eremedailles voor uit te delen. Het camerawerk is van Peter Belcher. Uitsluitend geschikt voor actiefans. Gevolgd door een derde film. Heb je er een gezien, dan heb je ze allemaal gezien.

A Private Life

1991 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1991. Drama van Francis Gerard. Met o.a. Bill Flynn, Jana Cilliers, Embeth Davidtz, Lance Maron en Justin John.

Zuid-Afrika, Kaapstad, 1950: een vrouw (Cilliers) die voor een blanke zou kunnen doorgaan kan door de apartheid toch niet met haar geliefde (Flynn) trouwen; het paar lapt de wet echter aan hun laars om hun drie kinderen op te kunnen voeden. Dit op een ware gebeurtenis gebaseerde en soms wel wat tragische verhaal wordt met de nodige gevoeligheid in beeld gebracht. Het scenario is van Andrew Davis. Cilliers kreeg voor haar rol de South Africa Film Award.

The Emissary

1989 | Thriller, Actiefilm

Zuid-Afrika 1989. Thriller van Jan Scholtz. Met o.a. Robert Vaughn, Patrick Mynhardt, Greg Latter, Jonathan Taylor en Colin Sutcliffe.

Tijdens een reis naar Zuid-Afrika wordt Caroline Cavanaugh door de KGB gechanteerd om geheime informatie los te peuteren bij haar man Jack, een speciale afgezant van de Verenigde Staten.

Edge of Innocence

1988 | Actiefilm, Thriller, Misdaad

Zuid-Afrika 1988. Actiefilm van Chris Du Toit. Met o.a. Alvyn Van der Merwe, Brumilda Van Rensburg, Gavin Van den Berg, Wanda Van Zyl en Patrick Mynhardt.

Een Zuidafrikaanse jongen en meisje, beiden blank, rijden dronken naar huis en veroorzaken een dodelijk ongeluk. Zij, de verwende dochter van een invloedrijke prof, schuift de schuld op de jongen, die naast haar zat. Tot slot blijft in deze weinig verheffende film de jongen niets anders dan de vlucht te nemen terwijl er niemand wakker zal liggen van de vraag of zij met haar leugens zal kunnen leven.

The Grass Is Singing

1981 | Drama

Verenigd Koninkrijk/Zweden 1981. Drama van Michael Raeburn en Michael Reaburn. Met o.a. Karen Black, John Thaw, John Kani, John Moulder en Patrick Mynhardt.

Black is uitstekend als eenzame vrouw die trouwt met boer Thaw en zich niet kan aanpassen aan het leven in de Afrikaanse bossen. Gefilmd in Zambia; gebaseerd op een roman van Doris Lessing. Ook bekend als GRÄSET SJUNGER en KILLING HEAT.

Three Bullets for a Long Gun

1970 | Western, Avonturenfilm

Zuid-Afrika 1970. Western van Peter Henkel. Met o.a. Beau Brummell, Patrick Mynhardt, Don McCorkindale, Butch Stoltz en John Barroso.

Twee harde jongens zijn op zoek naar een schat. De één omdat het zijn rechtmatig erfdeel is, de ander omdat hij mee wil delen. De keiharde knokkers en scherpschutters worden best nog sympathiek ook, op het laatst. Brummell is goed, maar voor de rest is het treurige middelmaat en onwaarschijnlijk op de koop toe.

The Jackals

1967 | Avonturenfilm

Verenigde Staten 1967. Avonturenfilm van Robert D. Webb. Met o.a. Vincent Price, Diana Ivarson, Robert Gunner, Bob Courtney en Patrick Mynhardt.

William Wellmans opvallende YELLOW SKY is nu neergezet in Zuidafrikaans Transvaal met zes bandieten die een grimmige oude mijnwerker (Price) en zijn kleindochter het leven zuur maken en hen willen dwingen hun verborgen goud over te dragen.

The Naked Prey

1966 | Avonturenfilm, Drama, Actiefilm

Verenigde Staten 1966. Avonturenfilm van Cornel Wilde. Met o.a. Cornel Wilde, Gert Van Den Bergh, Ken Gampu, Bella Randels en Patrick Mynhardt.

Een uitstekend gemaakte, aangrijpende film. Afrikaanse inboorlingen staan hun gevangene (Wilde) een voorsprong toe voor zij de jacht op hem openen. Wilde wordt zodoende tot wrede tactieken gedwongen; opmerkelijk brute scènes.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Patrick Mynhardt op televisie komt.

Reageer