Peter Schwab

Acteur

Peter Schwab is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Liebestod

2000 | Drama, Thriller

Duitsland 2000. Drama van Stephan Wagner. Met o.a. Ina Weisse, Leonard Lansink, Niki Greb, Gregor Bloéb en Jochen Kolenda.

Politieman Robert Nebe (H[KA3]ubchen) ontdekt dat zijn veel jongere vrouw Julia (Weisse) vreemd gaat. In een vlaag van jaloezie vermoordt hij haar en haar minnaar, maar hij blijkt de verkeerde personen gedood te hebben. Als een onderzoek naar de dubbele moord begint, wordt de verkeerde opgepakt, die later in zijn cel zelfmoord pleegt. Ondertussen weet Julia dat Robert van haar ontrouw wist, en dat hij voor haar de misdaad heeft begaan. Ondanks het pact met Robert om te zwijgen, wordt de druk op haar te groot als ze zwanger is. Als Roberts assistent V[KA3]okl (Lansink) en haar beste vriendin Marion (Greb) Robert beginnen te verdenken, slaat Julia door en maakt Robert amok. Dik drama over ontrouw en moord dat als tijdsdoder best te genieten is. Spel en regie moet men in dat kader zien. De decors van Norbert Scherer zijn heel fraai. Het scenario is van Bernd Schadewald en Donald Kraemer. Het camerawerk is van Thomas Benesch.

Barschel - Mord in Genf

1993 | Biografie, Drama

Duitsland 1993. Biografie van Uwe Boll en Frank Lustig. Met o.a. Michael Rasmussen, Peter Schwab, Karl Friedrich Gerster en Bernd Rieser.

Een regisseur die weinig succes heeft, en een sceptische producent discussiëren erover of ze een film zullen maken over de zaak Barschel. Zij reconstrueren de ingewikkelde zaak en komen tot de conclusie dat Barschel vermoord is. Door de kunstmatige constructie gaan de beide regisseurs helaas een echte confrontatie uit de weg en wordt het hoogst actuele onderwerp niet voldoende benut.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Peter Schwab op televisie komt.

Reageer