Edward Fleming

Regisseur, Acteur

Edward Fleming is regisseur en acteur.
Er zijn 5 films gevonden.

Sidste Akt

1987 | Komedie

Denemarken 1987. Komedie van Edward Fleming. Met o.a. Birgitte Federspiel, Mime Fönss, Kirsten Rolffes, Holger Juul Hansen en Ebbe Rode.

Een aantal bejaarde actrices tracht elkaar de loef af te steken in een voor hen opgerichte bejaardeninstelling. Gebaseerd op het bijna vergeten toneelstuk Waiting in The Wings van Noel Coward. Fleming voert de oude dametjes - die zich wellicht nooit eerder zo uitleefden - ten tonele als oude krengen die met gespierde vulgariteiten trachten te overleven. Schitterende dialogen en vertolkingen door een handvol Deense gepensioneerde actrices.

Rend mig i tradionerne

1979 | Komedie

Denemarken 1979. Komedie van Edward Fleming. Met o.a. Henrik Kofoed, Karin Wedel, Jan Gustavsen, Bodil Kjer en Niels Hinrichsen.

Een jongeman die voor de maatschappij weinig begrip kan opbrengen of terugontvangt, laat zich in een psychiatrische inrichting opnemen, waar het leven hem veel zinniger voorkomt. Een goed geacteerde zwarte komedie, die zijn satirische kwaliteiten vooral dankt aan het scenario, terwijl de regie, hoewel vakbekwaam, weinig fantasierijk is. In Denemarken zelf de succesfilm van het jaar.

Olsen-Banden gȧr i krig

1978 | Familiefilm, Komedie

Denemarken 1978. Familiefilm van Erik Balling. Met o.a. Ove Sprogøe, Morten Grunwald, Poul Bundgaard, Kirsten Walther en Axel Strøbye.

In de tiende en jubileumfilm over de Olsenbende wordt wat aangeknoopt met de traditie van de stille film en Harold Lloyd- toestanden, maar leuk is wat anders. Zelfs de Denen beginnen te beseffen dat het einde nabij is. Scenario van de regisseur en Henning Bahs. Camerawerk van Jeppe Jeppesen.

Og sȧ er der bal bagefter

1970 | Drama, Komedie

Denemarken 1970. Drama van Edward Fleming. Met o.a. Mime Fønns, Birgitte Federspiel, Hanne Borchsenius, Anna Louise Lefevre en Else Høojgaard.

Een steractrice, directrice van een klein provinciaal tournee-gezelschap, probeert haar groep draaiende te houden ondanks oplopende schulden en interne strubbelingen. Men treedt vrijwel alleen nog op in eetzalen en hotelletjes en in wijkgebouwen en vervroegt het aanvangsuur van de voorstellingen tot zeven uur om het publiek te paaien met een bal-na-afloop. Een raak geobserveerde tragi-komische film over een vorm van theater die zichzelf overleefd heeft. Hieraan verwant is de later gemaakte rolprent SLUMRANDE TONER.

Slȧ først, Frede!

1966 | Komedie

Denemarken 1966. Komedie van Erik Balling. Met o.a. Morten Grunwald, Essy Persson, Ove Sprogøoe, Poul Bundgaard en Martin Hansen.

Een onhandige vertegenwoordiger in feestartikelen (Grunwald) raakt tot over zijn oren betrokken bij spionage-activiteiten, maar weet de inhoud van zijn koffer met demonstratiemateriaal zo inventief aan te wenden, dat de boeven en spionnen tot nerveuze wrakken worden gereduceerd. Onschuldig, kinderlijk en inmiddels ietwat gedateerd amusement vol schooljongensgein. Een niemendalletje. USA/GB-titel: STRIKE FIRST, FREDDY.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Edward Fleming op televisie komt.

Reageer