Marit Nissen

Acteur

Marit Nissen is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Non ti muovere

2004 | Drama

Italië/Spanje/Verenigd Koninkrijk 2004. Drama van Sergio Castellitto. Met o.a. Sergio Castellitto, Penélope Cruz, Claudia Gerini, Lina Bernardi en Pietro De Silva.

Terwijl zijn dochter op het randje van de dood balanceert overdenkt chirurg Timoteo (rol van de regisseur) zijn schuldige verleden. Vlak voor de geboorte van zijn dochter had hij een merkwaardige verhouding met het arme kamermeisje Italia (knap gespeeld door de Spaanse superster Cruz, die in de film uit Albanië komt). Drama over zonde, verlossing en vrouwelijk slachtofferschap is de tweede film die de Italiaanse acteur Sergio Castellitto zelf regisseerde. De grote lijn van Non ti muovere mag in sentimentaliteit ver doorschieten, de details kloppen altijd.

La ballata di Ren-Ham

1991 | Muziek, Experimenteel

Italië 1991. Muziek van Maurizio Angeloni. Met o.a. Andrea Cagliesi, Maria Tona, Pino Misiti, Ferdinando Arena en Monica Cervini.

Subtiel verhaal over teleurstelling en bedrog in het theater en in het leven. Zes jonge mensen uit Assisi wachten met spanning op de komst van levens- en toneelkunstenaar Ren-Ham. Ze hopen bij hem hun creativiteit te ontwikkelen en hun remmingen kwijt te raken. De filosofische therapeut Ren-Ham weet zijn studenten te boeien. Ze vertellen hun diepste geheimen, dansen, spelen wonderlijke muziek, laten zich gaan en zoeken naar nieuwe uitdrukkingsmiddelen. Maar de afstand die hen scheidt van de ondoorgrondelijke meester verhindert echte overgave. Het onderwerp is gedateerd, de film is niet altijd even helder en de overdreven spontaniteit is storend. Opgenomen op locatie in Assisi.

Cambiamento d'aria

1991 | Misdaad, Drama

Italië 1991. Misdaad van Gian Pietro Calasso. Met o.a. Alvaro Mosca, Marina Suma, Jean Desailly, Bruno Bilotta en Linda Christian.

Lori St. Just is een machtig juwelenhandelaar, die na de dood van zijn verloofde een moeilijke periode doormaakt. Hij besluit van omgeving te veranderen, en gaat naar Napels. Daar logeert hij bij Marina, de kleindochter van zijn Nederlandse partner Léfèvre. Hij wordt verliefd op Cona, die in de gevangenis heeft gezeten. Zij beramen een misdaad, die risico's met zich meebrengt voor Cona's broer. Lori verandert van gedachten, maar het is te laat om ze tegen te houden. Léfèvre wordt vermoord en Lori raakt gewond, die later wraak neemt. Uitstekend spel van Marina Suma.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Marit Nissen op televisie komt.

Reageer