Koji Takahashi

Acteur

Koji Takahashi is acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

No Daireikai II

1990 | Horror

Japan 1990. Horror van Mitsunori Kube. Met o.a. Tetsurô Tamba, Koji Takahashi, Hitomi Nakahara, Judy Ongg en Maki Watase.

Een weinig verheffende en niet al te originele film over een man die ten onrechte ter dood wordt veroordeeld voor een moord die hij niet begaan had. Een geest legt hem uit dat hij zijn noodlot niet ontlopen kan, want in een andere incarnatie 130 jaar ervoor had hij wel een moord gepleegd. Hij meent de dood te kunnen ontvluchten door in andere personen te huizen en loopt door de straten, waar hij de geesten van soldaten van het Japanse Imperiale Leger tegenkomt. OOk bekend als SHINDARA ODOROITALL, DEATH CAME AS A SURPISE en BIG SPIRIT WORLD II.

Gojira tai Biollante

1989 | Sciencefiction, Horror

Japan 1989. Sciencefiction van Kazuki Omori. Met o.a. Kunihiko Mitamura, Yoshiko Tanaka, Masanobu Takashima, Megumi Odaka en Yasuko Sawaguchi.

Godzilla is in de vulkaan op het Oshima-eiland gevallen en is eindelijk onschadelijk gemaakt. Weefsels van het monster zijn echter in handen van een oliekartel in een Arabisch land. Dr. Shiragami wil dit weefsel onderzoeken, maar bij een bomaanslag verliest hij zijn dochter. Vijf jaar later leeft Shiragami teruggetrokken en bestudeert enkel nog planten. Biologische activisten dreigen ermee door een explosie in de vulkaan Godzilla terug te bevrijden als de regering het weefsel van het monster niet aan hen bezorgt. Dr. Kurishima roept de hulp in van Shiragami, die het weefsel mengt met een roos. Zo creëert hij een reuzeroos met een menselijke geest, een kruising van zijn dochter, Godzilla en de plant. Hij noemt de roos Biolante en door haar geroep lokt ze de inmiddels bevrijdde Godzilla naar haar toe, met de bedoeling hem te vernietigen. Camp-amusement met het populairste aller Japanse monsters, dat ditmaal de vegetarische toer opgaat, met een roos als tegenstander. Het verhaal springt van de hak op de tak en waarom er steeds een gewapende Arabier door het verhaal loopt mag joost weten. Omori schreef zelf het scenario. Koichi Kawakita stond in voor de speciale effecten. Fotografie is van Yudal Kato. Internationaal uitgebracht als GODZILLA vs. BIORANTE. Dolby Stereo. Tohoscope.

Andes No Hanayome

1966 | Drama, Experimenteel

Japan 1966. Drama van Susumi Hani en Susumu Hani. Met o.a. Sachiko Hidari, Ancermo Fukuda, Koji Takahashi, Don Mateo en Takeshi Hika.

Een geïsoleerd bergdorpje in de Andes wacht in spanning op de aankomst van de bruid van de daar wonende archeoloog. De twee hebben elkaar nog nooit ontmoet en zij heeft in het huwelijk toegestemd omdat haar sociale positie als weduwe onhoudbaar was en ze iemand zoekt waarop ze kan steunen. Het op zich interessante thema wordt door Hani al te afstandelijk behandeld en gaat er te veel van uit dat de kijkers al vertrouwd zijn met de figuur van de weduwe en haar problemen als alleenstaande vrouw in de Japanse maatschappij. Hoofdrolspeelster Hidari is overigens de echtgenote van de regisseur. Ook bekend als BRIDE OF THE ANDES.

Ibun Sarutobi Sasuke

1965 | Avonturenfilm

Japan 1965. Avonturenfilm van Masahiro Shinoda. Met o.a. Koji Takahashi, Jitsuko Yoshimura, Misako Watanabe en Eiji Okada.

De avonturen van de sumoerai Sasuke Sarutobi, in strijd met een plaatselijke tiran die één van zijn geliefden wil offeren. Een niet bijzonder vermeldenswaardige sumoerai-film, geïnspireerd door een autentieke persoonlijkheid die zijn onsterfelijkheid heeft te danken aan populaire Japanse legendes uit de 15e eeuw.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Koji Takahashi op televisie komt.

Reageer