Jorge Rigaud

Acteur

Jorge Rigaud is acteur.
Er zijn 43 films gevonden.

Maravillas

1980 | Drama

Spanje 1980. Drama van Manuel Gutiérrez Aragón. Met o.a. Fernando Fernán-Gómez, Cristina Marcos, Enrique San Francisco, Francisco Merino en Jorge Rigaud.

Maravillas, de dochter van een wellustige oude man, wil de liefde leren kennen. Een pretentieuze en pseudo-intellectuele film, even willekeurig vaag als vervelend.

Uno del millón de muertos

1976 | Oorlogsfilm

Spanje 1976. Oorlogsfilm van Andrés Velasco. Met o.a. Sara Lezana, Antonio Mayans, Florinda Chico, José Nieto en Ricardo Palacios.

Aan het begin van de Spaanse burgeroorlog maakt een jonge en knappe non een serie tegenslagen door. Dit melodrama is van een regisseur die maar weinig films op zijn naam heeft staan.

Strip-Tease

1976 | Drama, Erotiek

Spanje 1976. Drama van Germán Lorente en German Lorente. Met o.a. Terence Stamp, Corinne Clery, Fernando Rey, Pilar Velázquez en Verónica Miriel.

Een regisseur in crisis: zijn zondige minnares en haar vader besluiten een actrice in retraite, die ooit stripteaseuse was, te onderwerpen en te vernederen. Een hoogdravend erotisch melodrama met veel effectbejag, dat slechts met grote inspanning door de acteurs gered wordt.

La Ultima jugada

1974 | Thriller

Spanje 1974. Thriller van Alfred S. Brell. Met o.a. Aldo Sambrell, Candice Kay, Frank Braña, Hugo Blanco en Fernando Sancho.

Een detective is op zoek naar op geheimzinnige wijze gestolen schilderijen. Een lachwekkende thriller, waarin Sambrell, regisseur en scenarioschrijver, ook de hoofdrol speelt.

Casa manchada

1974 | Drama

Spanje 1974. Drama van José Antonio Nieves Conde. Met o.a. Stephen Boyd, Sara Lezana, Jorge Rigaud en Carmen de la Maza.

De liefdesgeschiedenis van een paar in het naoorlogse Spanje. Het is een slechte film van een regisseur met een interessant verleden.

Santo contra el doctor Muerte

1973 | Sciencefiction, Avonturenfilm

Spanje/Mexico 1973. Sciencefiction van Rafael Romero Marchent. Met o.a. Santo, Carlos Romero Marchent, Jorge Rigaud, Helga Liné en Mirta Miller.

Santo en een Interpol-detective bieden het hoofd aan Doctor Muerte, een krankzinnige wetenschapper die schilderijen restaureert door middel van een stof die hij aan zijn modellen onttrekt. De laatste film uit de serie met Santo als hoofdpersoon die in co-produktie met Spanje in dit land gerealiseerd werd. Het is ook een van de beste films uit de serie, waarin elementen van de serial goed gebruikt werden, en waarvan de fotografie prachtig is.

Emma, puertas oscuras

1973 | Horror, Erotiek

Spanje 1973. Horror van José Ramón Larraz. Met o.a. Perla Cristal, Marina Ferry, Susan Peach, Angel Menéndez en Jorge Rigaud.

In een huis op het platteland beginnen misdaden elkaar op te volgen. Psychopatische horror, claustrofobie en lesbische liefde, in een absoluut nietszeggende film.

Tarots

1972 | Thriller

Spanje/Frankrijk 1972. Thriller van José María Forqué. Met o.a. Sue Lyon, Fernando Rey, Gloria Grahame, Christian Hay en Julián Ugarte.

Een jong verloofd stel komt in contact met een vreemde blinde miljonair. Een ambitieuze en zeer onsamenhangde co-produktie, die door de acteurs slechts met veel moeite op de been gehouden wordt.

Marta

1971 | Horror, Romantiek

Italië/Spanje 1971. Horror van José Antonio Nieves Conde. Met o.a. Marisa Mell, Stephen Boyd, Isa Miranda, Jesús Puente en Howard Ross.

Een door zijn eigen problemen bezeten man raakt verliefd op een zwerfster die haar geheugen verloren is. Een aardig psychoanalytisch melodrama dat maar liefst door vier films van Hitchcock geïnspireerd is: REBECCA, VERTIGO, PSYCHO en SPELLBOUND. Opmerkelijk is de bijzondere aantrekkingskracht van Mell in haar dubbelrol.

El Hombre que vino del odio

1970 | Misdaad

Italië/Spanje 1970. Misdaad van Leon Klimowsky. Met o.a. Dennis Saffren, Luciana Paoluzzi, Lang Jeffries, Bedy Moratti en Jorge Rigaud.

Een Vietnamveteraan raakt betrokken bij een misdaadorganisatie. Een slecht scenario en een nog slechtere regie.

Crimen imperfecto

1970 | Komedie

Spanje 1970. Komedie van Fernando Fernán-Gómez. Met o.a. José Luis Lopéz Vázquez, Fernando Fernán-Gómez, Jorge Rigaud, Rossana Yanni en Jesús Puente.

Het dagelijks leven van twee ongelukkige detectives wordt door een misdaad verstoord. Echt een onderhoudende komedie, waarin de regisseur Fernán-Gómez de volgende elementen op gelukkige wijze combineerde: elementen uit een lachfilm, parodieën op de gemeenplaatsen uit thrillers, kleurmontages, versneld afdraaien en erotische scènes.

Johnny ratón

1969 | Komedie

Spanje 1969. Komedie van Vicente Escrivá. Met o.a. Robert Packer, Luis Dávila, Jorge Rigaud en José Sacristán.

In een Sevillaanse kloosterorde meldt zich een Amerikaanse kandidaat van het zwarte ras...Een totaal onuitstaanbare film.

Quel caldo maledetto giorno di fuoco

1968 | Western

Italië/Spanje 1968. Western van Paolo Bianchini. Met o.a. Robert Woods, John Ireland, Roberto Camardiel, Tiziano Cortini en Gérard Herter.

Woods wordt ervan beschuldigd gedurende de Amerikaanse Burgeroorlog als agent voor de Noordelijken verraad te hebben gepleegd. Een commissie werd totaal uitgemoord en de uitvinder van het machinegeweer, Gatlin, werd met zijn uitvinding ontvoerd. Woods krijgt echter de kans zijn onschuld te bewijzen door Gatlin en zijn uitvinding terug te brengen. Onderhoudend, maar meer ook niet.

Llaman de Jamaica, Mr. Ward

1968 | Mysterie, Actiefilm

Spanje/Italië 1968. Mysterie van Julio Salvador. Met o.a. Ray Danton, Pamela Tudor, Jorge Rigaud en Luis Dávila.

Een privé-detective wil de moord op zijn beste vriend wreken. Een onbenullige film zonder enige kwaliteit, die op andere films in dit genre terugvalt.

Viaje de novios a la Italiana

1967 | Komedie

Italië/Spanje 1967. Komedie van Mario Amendola. Met o.a. Conchita Velasco, Tony Russell, Jorge Rigaud en Antonio Ozores.

Hoe vier pasgetrouwde Italiaanse stellen het klaarspelen om op zeer luxueuze wijze hun huwelijksreis door te brengen... Het scenario werd geschreven door de regisseur zelf en de fotografie is afkomstig van de veteraan Emilio Foriscot.

Rey de Africa

1967 | Avonturenfilm

Spanje/Italië 1967. Avonturenfilm van Sandy Howard. Met o.a. Ty Hardin, Pier Angeli, George Sanders, Rossano Brazzi en Helga Liné.

Midden in Afrika zijn enige avonturiers op zoek naar het goud. Een niet erg origineel gemaakte film en bovendien nog slecht geregisseerd ook.

One Step to Hell

1967 | Avonturenfilm, Drama

Verenigde Staten 1967. Avonturenfilm van Sandy Howard. Met o.a. Ty Hardin, Pier Angeli, George Sanders, Rossano Brazzi en Helga Liné.

Een grof historisch melodrama, gesitueerd rond de eeuwwisseling in de Afrikaanse rimboe. Wetsdienaar Hardin achtervolgt een bende venijnige moordenaars.

Amenaza Black Box

1967 | Actiefilm

Italië/Spanje 1967. Actiefilm van James Harris. Met o.a. Craig Hill, Teresa Gimpera, Luis Marín en Jorge Rigaud.

Geheimagent John Grant moet de Zwarte Doos heroveren, een verdwenen elektronische machine. Dit is een middelmatige pseudo-Bond film die typisch bij de zestiger jaren hoort.

Una Donna per Ringo

1966 | Western

Spanje/Italië 1966. Western van Rafael Romero Marchent. Met o.a. Sean Flynn, Milly Bay, Philys Bay, Rogello Madrid en Beni Deus.

Een matig opwindende western met de zoon van Errol in de hoofdrol. Twee meisjes erven een ranch maar die wordt hen door bepaalde lieden niet gegund. De zoon van een nabij gevestigde rancher (Flynn) helpt de beide meisjes. Er zit veel te weinig actie in en in de film wordt veel te veel gepraat zodat het geheel een vrij doffe indruk maakt.

The Texican

1966 | Western

Spanje/Verenigde Staten 1966. Western van Lesley Selander. Met o.a. Audie Murphy, Broderick Crawford, Diana Lorys, Luz Marques en Antonio Casas.

Murphy wreekt zich op Crawford, die verantwoordelijk is voor de dood van zijn broer. In Spanje opgenomen is dit de enige Europese western die Murhpy maakte. De film draaide in Spanje onder de titel TEXAS KID, en eerder als EL TEJANO.

Donne alla frontiera

1966 | Western

Oostenrijk/Spanje/Italië 1966. Western van Rudolf Zehetgruber. Met o.a. Anne Baxter, Maria Perschy, Gustavo Rojo, Rossella Como en Adriana Ambesi.

Zeven vrouwen proberen dwars door een vijandig indianengebied een fort te bereiken dat 150 km verder ligt. Ze worden niet met rust gelaten door de roodhuiden. Op hun barre tocht moeten drie van hen het leven laten en dat het er niet meer zijn komt nog door de hulp van Rojo. Een internationale produktie met dito bezetting. Een op zich interessant thema maar het gaat duidelijk meer om de rauwheden. Tot een uitgebalanceerd verhaal is scenarist Mino Rollo niet gekomen. In Amerika werd de film uitgebracht als THE TALL WOMEN.

Una bara per lo sceriffo

1965 | Western

Spanje/Italië 1965. Western van Mario Caiano. Met o.a. Anthony Steffen, Eduardo Fajardo, Armando Calvo, Jorge Rigaud en Luciana Gilli.

Steffen (wiens ware naam Antonio De Teffé is) laat zich in een bende opnemen met de bedoeling wraak te nemen voor de moord op zijn vrouw. Van een gebruikelijke hardheid, maar zoals de meeste Steffen-westerns wel goed gemaakt.

Finger on the Trigger

1965 | Western

Verenigde Staten/Spanje/Italië 1965. Western van Sidney Pink. Met o.a. Rory Calhoun, James Philbrook, Todd Martin, Silvia Solar en Brud Talbot.

Dit is de enige Europese western die Rory gemaakt heeft, hoewel hij vele non-westerns in Europa heeft opgenomen; het was geen goede. Het scenario van Pink en Luis de los Arcos speelt zich af vlak na de Burgeroorlog. 12 soldaten en een luitenant van de Zuidelijken, maar in uniform van de Noordelijken gestoken, gaan een verborgen goudschat ophalen. Goud is gewild, en dat betekent dat iedereen zich meester wil maken van de schat. Ook de Indianen gooien roet in het eten - zij vormen de gemeenschappelijke vijand.

El Rostro del asesino

1965 | Misdaad

Spanje 1965. Misdaad van Pedro Lazaga. Met o.a. Germán Cobos, Paloma Valdés, Katia Loritz, Fernando Sancho en Perla Cristal.

Acht mensen worden in een badhuis opgesloten en vervolgens wordt één van hen neergestoken. Een aardige variatie op het thema van TEN LITTLE INDIANS, die bovendien op een goede cast kan bogen.

Die Hölle von Manitoba

1965 | Western

Spanje/Duitsland 1965. Western van Sheldon Reynolds. Met o.a. Lex Barker, Pierre Brice, Marianne Koch, Jorge Rigaud en Gérard Tichy.

Het befaamde duo uit de Winnetou-reeks is nu een team revolverhelden. Voor betaling tonen ze wat ze met hun dodelijke wapen kunnen. De stad Glory biedt veel geld voor een geweldig spektakel: beiden moeten vechten tot een van hen de dood vindt. Onderweg worden ze echter goede vrienden: ze bevechten samen de bandiet Tichy en redden daarmee Koch, op wie ze vervolgens verliefd worden. Glory kan naar het spektakel fluiten. Een soort voorloper van A GUNFIGHT, maar matig gedaan. Naar een verhaal van Jerold Hayden, bewerkt door Boyd, Fernando Lamas en Edward Di Lorenzo. Regisseur Reynolds gebruikte ook wel de naam Ralph Gideon. Het camerawerk is van Frederico G. Larraya.

Jandro

1964 | Drama

Spanje 1964. Drama van Julio Coll. Met o.a. Arturo Fernández, Alfredo Alcón, María Mahor, Jorge Rigaud en Arturo Fernandez.

Een door de baas ontslagen mijnwerkersfamilie is op zoek naar werk... Een vermetele poging de sociale werkelijkheid aan te roeren, die in de Spaanse film van die tijd de aandacht heeft getrokken.

El niño y el muro

1964 | Drama

Spanje 1964. Drama van Ismael Rodríguez. Met o.a. Daniel Gélin, Nino del Arco, Yolanda Varela, Linda Christian en Jorge Rigaud.

De bal waarmee een kind voor de Berlijnse muur speelt komt in de oostelijke sector terecht. Een slappe en dubbelzinnige weergave van een brandende kwestie.

Cavalca e uccidi

1964 | Western

Italië/Spanje 1964. Western van José Luis Borau. Met o.a. Alex Nicol, Robert Hundar, Margaret Grayson, Lawrence Palmer en Giuseppe Addobbati.

In een stadje in Arizona laat een winkeliersvereniging de sheriff vermoorden. In de hoop vrij spel te krijgen maken zij de plaatselijke dronkaard tot sheriff. Maar ze hebben hem onderschat. Een weinig belangwekkende spaghettiwestern uit de begintijd van dit genre. Oorspronkelijk duurde de film 88m.

Brandy

1964 | Western

Spanje/Italië 1964. Western van José Luis Borau. Met o.a. Alex Nicol, Maite Blasco, Antonio Casas en Jorge Rigaud.

Een laffe man wordt door een plaatselijke invloedrijke persoon uitgekozen om de taak van sheriff op zich te nemen. Met zijn ster zal de hoofdpersoon op onverwachte wijze afrekenen met de corruptie. Een zwakke maar sympathieke hulde aan de Amerikaanse western, die voorafging aan de grote successen van Sergio Leone.

Eva 63

1963 | Komedie

Spanje 1963. Komedie van Pedro Lazaga. Met o.a. Laura Valenzuela, Jorge Rigaud, Elvira Quintillá, Elisa Montés en Soledad Miranda.

Het verhaal van vijf heel verschillende jonge mensen. Een onbetekenende komedie zonder enige originaliteit.

Escuadrilla de vuelo

1963 | Drama

Spanje 1963. Drama van Luis Comerón. Met o.a. Jorge Rigaud, Pablo Sanz, Vicente Roca en Carlos Piñar.

Het leven van vijf jonge cadetten op de Luchtvaartschool. Een onuitstaanbare film die geheel uit de tijd is.

Vuelve San Valentin

1962 | Komedie

Spanje 1962. Komedie van Fernando Palacios. Met o.a. Jorge Rigaud, Amparo Soler Leal, Cassen en José Luis Lopéz Vázquez.

De Heilige Valentijn daalt op aarde neer om een einde te maken aan de bedroevende echtelijke ruzies. Een vervolg op EL DIA DE LOS ENAMORADOS, opnieuw geregisseerd door Palacios, een van de meest rampzalige, opportunistische en reactionaire regisseurs die de Spaanse film ooit heeft gekend.

Occidente y sabotaje

1962 |

Spanje 1962. Ana Mariscal. Met o.a. Fernando Cebrián, Ana Mariscal, Jorge Rigaud en Tomás Blanco.

Twee buitenlandse terroristen komen naar Spanje met verraderlijke bedoelingen. Deze racistische, zeer slechte film is werkelijk beneden alle peil en werd geproduceerd, geschreven, geregisseerd en vertolkt door Ana Mariscal.

Ella y el miedo

1962 | Thriller

Spanje 1962. Thriller van Leon Klimowsky. Met o.a. May Heatherly, Virgilio Teixeira, Jorge Rigaud en Jesús Puente.

Een huwbare jonge vrouw wordt door een misdadiger achtervolgd, aangezien zij de enige ooggetuige van zijn vergrijp is. Een wrede thriller die iets beter is dan gebruikelijk bij Klimowsky.

Regresa un desconocido

1961 | Thriller

Spanje 1961. Thriller van Juan Bochs. Met o.a. Arturo Fernández, Edith Elmay, Jorge Rigaud en Pedro Osinaga.

De wraak van een oud-gevangene op hen die verantwoordelijk waren voor zijn opsluiting. Een redelijke film hoewel hij als geheel toch oppervlakkig overkomt.

No dispares contra mí

1961 | Misdaad

Spanje 1961. Misdaad van José María Nunes. Met o.a. Angel Aranda, Lucille Saint Simon, Jorge Rigaud en Antonio Molino Rojo.

Een verliefd stel moet naar de stad vluchten als het lijk van de echtgenoot van de vrouw wordt gevonden. Een vernuftige thriller, geregisseerd op een bijna experimentele wijze.

Los Cuervos

1961 | Misdaad

Spanje 1961. Misdaad van Julio Coll. Met o.a. Arturo Fernández, Rosenda Monteros, Jorge Rigaud en Ana María Noé.

Terwijl een magnaat bijkomt in een kliniek smeedt zijn secretaris een plan om in bezit van het fortuin van de zieke te komen. E[KA1]en van de beste Spaanse thrillers, mede dankzij de deelname van de Mexicaanse schoonheid Rosenda Monteros (uit THE MAGNIFICENT SEVEN).

Cerca de las estrellas

1961 | Komedie

Spanje 1961. Komedie van César Ardavin. Met o.a. Marisa de Leza, Jorge Rigaud, Milagros Leal en Adriano Domínguez.

Het leven van de leden van een familie gedurende 24 uur. Een onschadelijke lofrede op de grote gezinnen, in overeenstemming met de sociaal-politieke voorschriften van dat moment.

Mi calle

1960 | Komedie

Spanje 1960. Komedie van Edgar Neville. Met o.a. Roberto Camardiel, Adolfo Marsillach, Pedro Porcel, Jorge Rigaud en Conchita Montes.

Het verhaal van een Madrileense straat en haar bewoners. Een folkloristische komedie van goede cinematografische kwaliteit, ondanks de wat theatrale constructie. Het is de laatste film van Edgar Neville.

Amor bajo cero

1960 | Komedie, Romantiek

Spanje 1960. Komedie van Ricardo Blasco. Met o.a. Tony Leblanc, Conchita Velasco, Jorge Rigaud en Katia Loritz.

In La Molina, tijdens het internationale ski-concours, bloeien vele romances op. Dit is een alledaagse, onsamenhangende en sentimentele komedie.

Mara

1959 | Romantiek

Spanje 1959. Romantiek van Miguel Herrero. Met o.a. Scilla Gabel, Mercedes Cecino, Jaime Avellán en Jorge Rigaud.

Een meisje moet tussen drie aanbidders kiezen. De enige en ook zeer aardige film van Miguel Herrero, die zich later aan de schilderkunst zou wijden.

El Día de los enamorados

1959 | Komedie

Spanje 1959. Komedie van Fernando Palacios. Met o.a. Tony Leblanc, Conchita Velasco, Jorge Rigaud en Katia Loritz.

Het verhaal van vier verloofde stellen die uiteindelijk allemaal zullen trouwen. Destijds de klassieke Spaanse komedie.

Con la vida hicieron fuego

1957 | Drama

Spanje 1957. Drama van Ana Mariscal. Met o.a. Ana Mariscal, Jorge Rigaud, Roberto Rey en Angel Aranda.

Uit heimwee keert een held uit de Spaanse burgeroorlog terug in zijn dorp; een afschuwelijk slechte film.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Jorge Rigaud op televisie komt.

Reageer