Oscar Williams

Regisseur, Acteur

Oscar Williams is regisseur en acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

Soul of the Game

1996 | Sportfilm, Drama

Verenigde Staten 1996. Sportfilm van Kevin Rodney Sullivan. Met o.a. Delroy Lindo, Mykelti Williamson, Edward Herrmann, Blair Underwood en R. Lee Ermey.

Spike Lee wilde al tijden een film maken over Jackie Robinson, de eerste zwarte in de witte Baseball League van Amerika, maar terwijl de fans op Lee's epos wachtten maakte ene Sullivan over de sportheld een sterk tv-docudrama. De mooie 'sleeper' maakt duidelijk hoe omstreeks 1945 pitcher Satchel Paige (Lindo) en catcher Josh Gibson (Williamson) wellicht logischer keuzes waren, maar dat de jonge, college-opgeleide Robinson (Underwood) het eerste de Negro League verliet. En ook wat voor oneerlijk en belachelijk maatschappelijk verschil er was tussen zwart en wit. (IdH/VPRO Gids)

Death Drug

1978 | Drama

Verenigde Staten 1978. Drama van Oscar Williams. Met o.a. Philip-Michael Thomas, Rosalind Cash, Vernee Watson, Frankie Crocker en Michael Thomas.

Eén groot cliché, dit verhaal over een zanger/tekstschrijver die zijn carrière en zijn leven kapot maakt als hij verslaafd raakt aan cocaine. De video-versie van deze afschuwelijke, goedkoop gemaakte film is aangevuld met materiaal van Thomas, ster in Miami Vice, inclusief een video-clip!

Hot Potato

1976 | Actiefilm

Verenigde Staten 1976. Actiefilm van Oscar Williams. Met o.a. Jim Kelly, George Memmoli, Geoffry Binney, Irene Tsu en Judith Brown.

Een idiote actiefilm waarin karate-expert Kelly en twee makkers de gekidnapte dochter van een senator proberen te redden uit de handen van een oosterse schurk. Doet denken aan een stripverhaal van laag allooi. Opgenomen in Thailand. Opnieuw verfilmd als FORCE: FIVE.

Five on the Black Hand Side

1973 | Komedie

Verenigde Staten 1973. Komedie van Oscar Williams. Met o.a. Clarice Taylor, Leonard Jackson, Virginia Capers, D'Urville Martin en Glynn Turman.

Komedie rond zwarte familie van patriarchale kapper was ooit verfrissend tussen vele zwarte exploitatie-films, maar is nu wat dwaas.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Oscar Williams op televisie komt.

Reageer