Philippe Kauffmann

Producer

Philippe Kauffmann is producer.
Er zijn 3 films gevonden.

Welcome Home

2012 | Drama

België 2012. Drama van Tom Heene. Met o.a. Manah De Pauw, Nader Farman, Felipe Mafasoli, Mikael Sladden en Kurt Vandendriessche.

Na een maandenlange afwezigheid keert Lila (De Pauw) terug naar Brussel. Daar ontmoet ze een Iraniër die decennia geleden in de stad heeft gewoond. Ze heeft een confrontatie met haar vriend. En ze raakt in conflict met een groepje Eurocraten. Na drie korte films rond hetzelfde personage maakt Heene met Welcome Home zijn eerste lange film rond Lila. Hij betoont zich gefascineerd door sluimerende, onderliggende gevoelens tussen mensen en levert tegelijkertijd met lang aangehouden shots van Brusselse architectuur een liefdevolle ode aan zijn hoofdstad af.

Panique au village

2009 | Animatie, Avonturenfilm, Komedie

België/Frankrijk/Frankrijk 2009. Animatie van Stéphane Aubier en Vincent Patar.

Twintig afleveringen van de maffe stop motion-reeks Panique au village (2002/'03) ontsnapten aan het tweekoppig brein Aubier-Patar. Met deze bioscoopfilm over dezelfde plasticfiguurtjes Cowboy, Indiaan en Paard doen de avontuurlijk animerende Walen er nog een schep krankjorem bovenop. Premisse: een verjaardagscadeau voor Paard gaat op grandioze wijze de mist in en de drie onwaarschijnlijke helden buitelen van de ene wereld in de andere. Resultaat: een aanstekelijk jolige aaneenschakeling van gags in allerfleurigste knutseldecors. Aubier en Patar coregisseerden in 2012 met Benjamin Renner het aandoenlijke Ernest et Célestine.

Paniek in het dorp

2009 | Animatie, Komedie

België/Frankrijk/Luxemburg 2009. Animatie van Stéphane Aubier en Vincent Patar.

Absurdistische animatiefilm van Vincent Patar en Stéphane Aubier over Paard, Indiaan en Cowboy, drie speelgoedpoppetjes.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Philippe Kauffmann op televisie komt.

Reageer