Rosario Flores

Acteur

Rosario Flores is acteur.
Er zijn 7 films gevonden.

Hable con ella

2002 | Drama, Romantiek

Spanje 2002. Drama van Pedro Almodóvar. Met o.a. Javier Cámara, Darío Grandinetti, Leonor Watling, Rosario Flores en Geraldine Chaplin.

'Vrouwenregisseur' Almodóvar (All About My Mother) schetst in koele tinten een tragikomisch portret van vier eenzame mensen wier levenspaden elkaar kruisen. Ziekenbroeder Benigno (Cámara) wijdt zijn leven devoot aan balletstudente Alicia (Watling), die al jaren in coma ligt. Reisboekenschrijver Marco (Grandinetti) wordt verliefd op een stierenvechtster (Flores) die eveneens in coma in hetzelfde ziekenhuis terecht komt. ‘Hable con ella’ (praat met haar) adviseert Benigno aan Marco. Het levert een ingetogen verhaal op. En het zijn niet de twee krachteloze mannen, maar in al hun stille passiviteit juist de twee vegeterende vrouwen die de meeste indruk maken.

The Intruder

1991 | Drama

Spanje 1991. Drama van Jaime Chávarri. Met o.a. Amparo Munoz, Joaquin Minojosa, Angel Alcazar, Rosario Flores en Juana Ginzo.

Twee broers - beiden ongetrouwd - leven en werken op hun verafgelegen boerderij. Als een van hen thuiskomt met een vrouw voor de huishouding en het bed, verandert hun bestaan op slag. Verfilming van een kort verhaal van Jorge Luis Borges in de zesdelige reeks CUENTOS DE BORGES.

La intrusa

1990 | Romantiek, Historische film

Spanje 1990. Romantiek van Jaime Chávarri. Met o.a. Amparo Muñoz, Joaquin Hinojosa, Angel Alcazar, Rosario Flores en Raul Freire.

Andalousi[KA3]e in de negentiende eeuw. Rafael (Hinojosa) en Frasquillo (Alcazar) zijn twee broers die niet enkel dezelfde woning delen, maar die reeds sinds hun prilste jeugd geen enkel geheim hebben voor elkaar en zich strikt houden aan onuitgesproken regels. Tot op een dag Frasquillo de mooie Gracia (Muñoz) leert kennen. Ook Rafael wordt verliefd op haar en voor de eerste keer in hun leven is het evenwicht in de verhouding van de twee broers uit zijn balans. Een leuke romantische satire die in vraag stelt wat het belangrijkste is in het leven: broederschap of liefde. De dialogen zijn schitterend, maar de verfilming is eerder aan de statische kant. Het geheel is een uitstekende illustratie van het satirische verhaal van Jorge Luis Borges, waarop het gebaseerd is, en waarin de auteur de zuiverheid van de bedoelingen van de mensen op de korrel neemt. Het scenario werd geschreven door Fernando F. Gomez en Raul de la Torre. Achter de camera nam Carlos Suarez plaats.

El mejor de los tiempos

1990 | Drama

Spanje 1990. Drama van Felipe Vega. Met o.a. Jorge de Juan, Rafael Díaz, Rosario Flores, Jack Taylor en Carmen Bullejos.

Een jonge misdadiger uit Madrid vervoert drugs naar Almería en wordt daar verliefd op een jonge arbeidster. Langdradig en belachelijk: een combinatie van de invloeden van Nicholas Ray, Jean Luc Godard, Eric Rohmer en Alain Tanner zijn in dit werkje terug te vinden. De tweede film van deze regisseur die eerst filmcriticus was. Schoenmaker hou je bij je leest! Scenario van regisseur Vega en Ignacio Gutierrez Solana. Camerawerk van Jose Luis Lopez-Linares.

Contra el viento

1990 | Drama

Spanje 1990. Drama van Fancisco Periñán. Met o.a. Antonio Banderas, Emma Suárez, Rosario Flores, Rafael Díaz en Bruce Mc.Guire.

Juan vlucht voor een incestueuze verhouding met zijn zus en verschuilt zich in een dorpje in Andalusi[KA3]e waar hij werk vindt als dagloner. Zijn zus gaat hem echter zoeken. Troebel, erotisch-psychologisch drama dat niet verstoken is van cinematografische kwaliteiten, ondanks een zekere professionele onrijpheid van de debuterende cineast (eveneens scenarioschrijver en co-producent).

Entreacto

1989 | Drama

Spanje 1989. Drama van Manuel Cusso-Ferrer. Met o.a. Vanessa Lorenzo, Fermí Reixach, Inma Belial en Rosario Flores.

In de pauze tussen twee actes van een toneelstuk, spelen er zich twee geschiedenissen af die door de toeschouwers afzonderlijk beleefd worden. Ongetwijfeld curieuze film, maar te pedant en te ver gezocht. De debuutfilm van deze regisseur die hiervoor enkele korte films en documentaires maakte.

Calé

1986 | Drama

Spanje 1986. Drama van Carlos Serrano. Met o.a. Mónica Randall, Rosario Flores, Joan Miralles, Antonio Flores en Monica Randal.

Tussen een bekende actrice en een zigeunerin, bij wie zij advies inwint over haar rol in een nieuwe versie van Pygmalion groeit een heftige hartstocht. Een van de eerste hoofdrollen voor de jongste dochter van Lola Flores, wier oudste zoon ook meespeelt in deze film. de benjamin van de folklore, Lola Flores, met, bovendien, haar oudste zoon. Een echte flop zowel bij de pers als bij het publiek.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Rosario Flores op televisie komt.

Reageer