Wang Ji

Acteur

Wang Ji is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

The Karate Kid

2010 | Actiefilm, Sportfilm

Verenigde Staten/China 2010. Actiefilm van Harald Zwart. Met o.a. Jackie Chan, Jaden Smith, Taraji P. Henson, Yu Rongguang en Wang Ji.

Dre Parker (Smith) en zijn moeder verhuizen voor haar werk van Detroit naar Peking. Echt leuk is het er niet, vindt Dre, zo krijgt hij bijvoorbeeld al snel mot met een stelletje pestkoppen, die ook nog eens begaafde kungfu-vechters blijken te zijn. Gelukkig is een knorrige klusjesman (Chan) bereid om Dre ook kungfu bij te brengen. Grotendeels een kopie van The Karate Kid uit 1984, wat enigszins verklaart waarom de film niet The Kung Fu Kid heet. Smith en Chan zijn prettige acteurs, de plaatjes zijn mooi. Voor de (karate) kids.

Hong Fen

1994 | Drama

China 1994. Drama van Li Shaohong. Met o.a. Wang Ji, Wang Zhiwen, He Saifei, Zhang Liwei en Wang Aculi.

Na de communistische machtsovername van China in 1949 wordt prostitutie verboden. De meisjes van een bordeel worden in een fabriek te werk gesteld, maar [KA1]e[KA1]en van hen (Ji) kan ontsnappen en trekt in bij de zoon (Zhiwen) van een rijke familie. Die rijkdom wordt echter staatseigendom en de jonge vrouw wordt door de moeder van haar minnaar het huis uitgezet. Ze belandt in een boeddhistisch klooster. De jongeman gaat haar zoeken en leert haar in een bordeel geboren vriendin (Saifei) kennen. Hij wordt verliefd. Ondertussen is zijn ex-minnares zwanger en ze wordt uit het klooster verjaagd. Ze keert naar hem terug, maar hij is intussen getrouwd met haar vriendin. Een ingewikkeld, melodramatisch verhaal dat uitsluitend dient als leidraad om een beeld te scheppen van China na Mao`s `lange mars` (in werkelijkheid een staatsgreep na een bloedige burgeroorlog). Meesterlijk gemaakt en moedig door zijn milde kritiek op het communisme. Het scenario van Ni Zhen en Shaohong is gebaseerd op de roman van Su Tong. Het camerawerk van Zeng Nianping is heel mooi en zeer sfeervol. Bekroond met de Zilveren Beer op het filmfestival van Berlijn in 1995. Dolby Stereo.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Wang Ji op televisie komt.

Reageer