Harry James: cast en muziek.
Er zijn 10 films gevonden.

The Ladies' Man

1961 | Komedie

Verenigde Staten 1961. Komedie van Jerry Lewis. Met o.a. Jerry Lewis, Helen Traubel, Jack Kruschen, Doodles Weaver en George Raft.

Als Jerry's verloofde er vandoor gaat, besluit Lewis voor de rest van zijn leven alle vrouwen te vermijden. Hij krijgt een baantje als manusje-van-alles in een pension, dat uitsluitend door jonge vrouwen bewoond wordt, die zich op hun carrière aan het voorbereiden zijn. Directrice Traubel stelt alles in het werk om Lewis van zijn complex af te helpen en dat lukt in zo verre dat de mooie Stanley verliefd op hem wordt. Jerry maakt uiteraard een hele grote puinhoop van zijn werk en wil hem smeren, maar Stanley weet dat te voorkomen. Jerry schreef, regisseerde en produceerde deze leuke komedie. Kleine rolletjes voor Lester en Raft; met de laatste doet Lewis een dansnummer.

The Big Beat

1958 | Romantiek, Muziek

Verenigde Staten 1958. Romantiek van Will Cowen en Will Cowan. Met o.a. William Reynolds, Andra Martin, Gogi Grant, Rose Marie en Hans Conried.

Reynolds is een platenbons, Martin zijn secretaresse. De Grote Verveling, met uitzondering van de perfecte prestaties van Domino en consorten.

Outlaw Queen

1957 | Western

Verenigde Staten 1957. Western van Herbert Greene. Met o.a. Andrea King, Harry James, Robert Clarke, Jim Harakas en Andy Ladas.

Het scenario van Pete LaRoche heeft totaal niets te bieden. Het thema van de bendeleidster is niet nieuw; in de jaren vijftig werden er diverse westerns gemaakt rond vrouwen die aan de verkeerde kant van de wet stonden. Een puinhoop.

The Benny Goodman Story

1955 | Muziek, Romantiek

Verenigde Staten 1955. Muziek van Valentine Davies. Met o.a. Steve Allen, Donna Reed, Sammy Davis sr, Gene Krupa en Harry James.

Filmfantasie over het leven van de swingende bandleider, geconcentreerd rond zijn romance met Reed en zijn opkomst in de wereld van de muziek. Gaststerren kruiden Allens klarinetspel (dat door Goodman himself werd ingedubd)

Carnegie Hall

1947 | Muziek

Verenigde Staten 1947. Muziek van Edgar G. Ulmer. Met o.a. Marsha Hunt, William Prince, Frank McHugh, Leopold Stokowski en Arthur Rubenstein.

Hunt als schoonmaakster die een zoon heeft die concertpianist wordt. Dit is alleen maar de aanleiding om een hele serie musici naar voren te halen.

If I'm Lucky

1946 | Musical

Verenigde Staten 1946. Musical van Lewis Seiler. Met o.a. Perry Como, Carmen Miranda, Phil Silvers, Vivian Blaine en Harry James.

Een lauwe musical met het orkest van Harry James tijdens een politieke campagne; Miranda is zoals altijd goed. Nieuwe versie van: THANKS A MILLION.

Do You Love Me?

1946 | Musical

Verenigde Staten 1946. Musical van Gregory Ratoff. Met o.a. Maureen O'Hara, Dick Haymes, Harry James, Reginald Gardiner en Alma Kruger.

Een luchthartige musical over de zanger van de band Haymes die schoolhoofd O'Hara het hof maakt.

Two Girls and a Sailor

1944 | Musical, Drama

Verenigde Staten 1944. Musical van Richard Thorpe. Met o.a. Van Johnson, June Allyson, Gloria DeHaven, José Iturbi en Jimmy Durante.

Twee revuedanseressen zetten parties op touw voor afgezwaaide militairen. Het mes snijdt meteen aan twee kanten: de mannen vergeten hun oorlogssores en de twee vrijgezelle dames hebben het voor het kiezen (al zul je altijd zien dat net die ene matroos als hun beider prijsdier fungeert). Dun verhaaltje wordt - zoals gebruikelijk bij MGM-musicals uit de oorlogsjaren - muzikaal uitbundig opgetuigd. De bands van James en Cugat doen mee, Gracie Allen neemt het One Finger Concerto (kortweg 'Chopsticks') voor haar rekening, en Albert Coates dirigeert het begeleidende orkest. Two girls and a sailor markeerde de doorbraak van revuemeisje June Allyson en Van Johnson als haar romantische

Best Foot Forward

1943 | Musical

Verenigde Staten 1943. Musical van Edward Buzzell. Met o.a. Lucille Ball, William Gaxton, Virginia Weidler, Tommy Dix en Nancy Walker.

Boeiende verfilming van Broadway-musical over filmster Ball die voor de grap een klein dorpsschooltje bezoekt. Songs o.a. 'Buckle Down Winsockie'. Harry James en zijn band spelen de definitieve versie van 'Two O'Clock Jump'. Walker als het dynamische, lelijke meisje.

Private Buckaroo

1942 | Muziek, Drama

Verenigde Staten 1942. Muziek van Edward Cline. Met o.a. Dick Foran, Joe E. Lewis, Jennifer Holt, Harry James en The Andrews Sisters.

Een echte propagandafilm uit WO II ter opveizeling van het moreel en ter vermaak van de jongens. De dunne draad, zo er sprake van is, bestaat uit de moeilijkheden die komen kijken bij het organiseren van een show voor de soldaten en dient enkel en alleen om een reeks shownummers aan elkaar te rijgen. Die nummers - in feite de Andrew Sisters - maken het de moeite waard om tijd vrij te maken om de film meer dan een halve later te bekijken en te beluisteren. Ze worden bovendien begeleid door niemand minder dan Harry James en zijn orkest en nog een aantal andere topacts krijgen we als toespijs. Geen filmkunst of artistieke pretenties, maar gewoonweg nostalgisch getinte (muzikale) ontspanning. Uitgebracht door Universal Pictures.