Tip

Acteur, Componist

Tip is acteur en componist.
Er zijn 4 films gevonden.

L'honneur de ma famille

1997 | Komedie

Frankrijk 1997. Komedie van Rachid Bouchareb. Met o.a. Séloua Hamsé, Karole Rocher, Roschdy Zem, Alex Descas en Firmine Richard.

Dat ze samen met haar vriendin Carole (Rocher) in een disco werkt moet een geheim blijven voor Noras (Hams[KA1]e) ouders. Deze dochter van diepgelovige, traditiegebonden Algerijnse ouders wil echter van het juk dat haar van thuis uit opgelegd wordt af. Na een slippertje met een Franse jongen blijkt Nora echter zwanger te zijn. Ze weigert abortus, dus het enige dat ze kan doen om de eer van haar familie te redden is zo vlug mogelijk met een moslim-jongen in het huwelijk treden. Haar moeder tracht haar aan winkelier Hamid (Zem) te koppelen. Een multi-culturele komedie die niet altijd even vlot verloopt, maar dit portret van een jonge vrouw die gevangen zit tussen het hedendaagse leven en verroeste tradities is toch leuk en toont enkele door blanken minder gekende (en niet steeds plezierige) aspecten van het migrantenbestaan. Het scenario werd geschreven door Alain Broders, Gilles Adrien en Bouchareb. Fotografie is van Youcef Sahraoui.

El Sexo que ataca

1978 | Komedie

Spanje 1978. Komedie van Manuel Summers. Met o.a. Tip, José Luis Coll en Cracita Morales.

De tegenslagen van twee leraren seksuele opvoeding. Beneden alle peil.

La Garbanza negra

1971 | Komedie

Spanje 1971. Komedie van Luis María Delgrado. Met o.a. Tip, Coll, Esperanza Roy en Josele Román.

Twee broers die bij een begrafenisonderneming werken veranderen in cabaretkomieken. Een van de meest curieuze en buitensporige films uit de geschiedenis van de Spaanse cinema, waarvan het scenario door de twee hoofdrolspelers -de komieken Tip en Coll- en Antonio Mercero -een regisseur- geschreven is. Een respectabele film die gezien moet worden.

Pardon My Sarong

1942 | Komedie

Verenigde Staten 1942. Komedie van Erle C. Kenton en Erle Kenton. Met o.a. Lou Costello, Bud Abbott, Lionel Atwill, Nan Wynn en < Four Ink Spots.

A&C zijn goed in vorm als buschauffeurs die op een tropisch eiland terechtkomen en verwikkeld raken in een affaire met beruchte juwelendieven.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Tip op televisie komt.

Reageer