Phillippe Noiret

Acteur

Phillippe Noiret is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Dimenticare Palermo

1990 | Thriller

Italië/Frankrijk 1990. Thriller van Francesco Rosi. Met o.a. James Belushi, Mimi Rogers, Phillippe Noiret, Vittorio Gassman en Joss Ackland.

Goed geproduceerde film met een internationale cast, technisch uitstekend, naar een scenario van Rosi, Gore Vidal en Tonino Guerra. De film maakt zich sterk voor de legalisatie van drugs, een standpunt dat door Rosi's eigen politieke partij hevig wordt bestreden. Het gaat over een Italo-Amerikaans kandidaat voor het burgemeestersschap van New York en zijn vrouw, op huwelijksreis in Palermo, de geboorteplaats van zijn vader. Hij stelt voor drugs vrij te geven en wordt meteen getroffen door de lange arm van de internationale mafia. Een goede psychologisch- politieke thriller. Camerawerk van Pasqualino De Santis. Ook bekend als THE PALERMO CONNECTION.

Un Nuage entre les dents

1974 | Komedie

Frankrijk 1974. Komedie van Marco Pico. Met o.a. Phillippe Noiret, Pierre Richard, Jacques Denis, Paul Crauchet en Jean Obé.

Een journalist en een fotograaf zijn zo beroepsgedeformeerd dat ze door een klein misverstand een kidnapping vermoeden, de hele redactie in hun opwinding meeslepen en door hun speurtocht zichzelf tot verdachten maken. De film maakt vanaf het begin duidelijk dat er niets aan de hand is, waardoor de absurditeit het volle pond krijgt. Hoewel een onverdiende flop bij de première, kreeg de film sindsdien een steeds grotere reputatie. Scenario van Edgar de Bresson en regisseur Pico. Camerawerk van Jean-Paul Schwartz.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Phillippe Noiret op televisie komt.

Reageer