Marco Knijnenburg

Regisseur, Scenarist

Marco Knijnenburg is regisseur en scenarist.
Er zijn 3 films gevonden.

Armando

2004 | Komedie

Nederland 2004. Komedie van Marco Knijnenburg. Met o.a. Ramsey Nasr, Sytske van der Ster, Hugo Konings en Ellen Röhrman.

Absurde komedie over zwakbegaafde kapper Armando die niets liever wil dan een eigen kapsalon. Zelfs als dat betekent dat hij iemand moet ontvoeren.

Gaatjes

2002 | Korte film

Nederland 2002. Korte film van Marco Knijnenburg. Met o.a. Bob van Tol en Raymonde de Kuyper.

De dagelijkse sleur van haar huwelijk, of schitteren op het podium. Tandartsassistemte Brigitte staat voor een moeilijke keuze of toch niet?

Filmlab: Pek

2002 |

Nederland 2002. Marco Knijnenburg.

Pek is een inzichzelf gekeerde jongen, die zich als doel in het leven heeft gesteld anderen gelukkig te maken. Het feit dat hij wat wereldvreemd is en eigenlijk weinig vat heeft op de realiteit weerhoudt hem niet van het bereiken van zijn doel. Zo helpt hij zijn vriend Bas met inbreken om vervolgens met het buitgemaakte geld zijn goede doelen (negen Foster Parents-kinderen) te onderhouden. Als Bas op een dag besluit naar de kleinkunstacademie in Amsterdam te gaan, stort de wereld van Pek in elkaar. Zijn vriend en bron van inkomsten zijn verdwenen en Pek kan zijn goede doelen niet meer onderhouden. Pek's moeder komt met een oplossing: oom Han. Han is de oom van Pek en heeft een boekhoudkantoor in Amsterdam. Hij is bereid om Pek onder zijn hoede te nemen en biedt hem een baan aan op zijn kantoor om hem de kneepjes van het boekhoudvak te leren. Na enige aarzeling waagt Pek de sprong naar de grote stad en vertrekt. Op kantoor is Pek een ijverige werker, daarbuiten is het moeilijk voor hem om zich aan te passen aan zijn omgeving. Hij mist iets. Zijn levensdoel, het gelukkig maken van anderen, lijkt verder weg dan ooit. Tot hij op een dag een oude vriend van oom Han ontmoet. Deze was vroeger net als oom Han boomchirurg, maar verloor beide benen toen hij per ongeluk een draaiende kettingzaag op zich kreeg. De vriend vertelt dat hij zijn ongeluk achteraf ziet als een 'blessing in disguise'. Pek luistert aandachtig en vindt eindelijk zijn doel in het leven

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Marco Knijnenburg op televisie komt.

Reageer