Chris Caswell

Componist

Chris Caswell is componist.
Er zijn 4 films gevonden.

Jack and the Beanstalk

2000 | Animatie

Verenigde Staten 2000. Animatie van Martin Gates. Met o.a. Paul Panting, Peter Bayliss, Julia McKenzie, Gary Martin en Melvyn Hayes.

Jack ruilt een koe voor een pakje 'magische bonen'. Hij plant de bonen, die uitgroeien tot een bonenstaak die tot in de hemel reikt. Hij klimt erin en beleeft een reeks wonderlijke avonturen.

The Ugly Duckling

1997 | Animatie, Familiefilm

Verenigde Staten 1997. Animatie van David Elvin.

In deze zoveelste animatieversie naar het overbekende sprookje van Hans Christian Andersen trekt het lelijke eendje de wijde wereld in omdat hij thuis geminacht en gediscrimineerd wordt. Op zijn avontuurlijke tocht ontmoet hij het ondernemende, maar er wat pover uitziende muisje Scruffy, dat ervan droomt carrière te maken in de theaterwereld. Na aardige en onaardige dieren te hebben ontmoet en kennis gemaakt te hebben met de dikwijls zo boosaardige mensenwewreld, loopt het voor beiden gelukkig goed af. Het scenario is van Martin Gates en Sue Radley, die geprobeerd hebben hun eigen inbreng te geven aan het klassieke verhaal, want anders zou hun creatieve inspanning niet omgezet zijn tot een matineelange tekenfilm. Voor kinderen OK, ook als zij het verhaal allang kennen. Alleen voor de allerkleinsten geschikt als de versie in het Nederlands of het Vlaams is ingedubd. In de originele versie met de stemmen van: Paul Panting als Ugly, Imelda Staunton als Scruffy, Maria Darling als Geraldine, Hugh Laurie als Tarquin, Robert Waiting als Podge, Rosie Glossop als de kat in de fabriek, Alison Steadman als de kloeke hen, Zizi Vaigncourt-Strallen als het kleine konijntje, Dayle Hodge als het egeltje, Mark Lockyer als de vos, Sally Kinghorn als de dochter van de schouwburgdirecteur, en Peter Bayliss als de impressario.

A Kiss Goodnight

1994 | Thriller

Verenigde Staten 1994. Thriller van Daniel Raskov. Met o.a. Paula Trickey, Al Corley, Mark Moses, Lawrence Tierney en Brett Cullen.

Nathalie (Trickey) voelt zich door haar vriend (Moses) verwaarloosd en pleegt uit wraak overspel met advocaat Kurt Pierson (Corley). Voor Nathalie is het samenzijn een eenmalige gebeurtenis, maar Kurt denkt daar heel anders over. Hij ontpopt zich als psychopatische stalker. Zouteloos afkooksel van Fatal Attraction, waarbij de hoofdrollen van geslacht zijn veranderd. Erg spannend is het niet en het hele scenario is verschrikkelijk voorspelbaar. De acteurs kunnen het erotische kat-en-muis spelletje nog net een beetje aanvaardvaar maken.

The Chinatown Connection

1990 | Misdaad, Actiefilm

Verenigde Staten 1990. Misdaad van Jean-Paul Ouelette. Met o.a. Bruce Ly, Lee Majors, Pat McCormick, Fitz Houston en Art Camacho.

Standaard martial-arts film over meedogenloze cocaïne dealers, waarmee onverdroten smerissen Ly en Majors II afrekenen inclusief de acrobatische scènes. Niets is origineel aan deze prent, waarvoor Joseph Berry het scenario schreef.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Chris Caswell op televisie komt.

Reageer