Max Malatesta

Acteur

Max Malatesta is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Vuoti a perdere

1998 | Misdaad

Italië 1998. Misdaad van Massimo Costa. Met o.a. Giancarlo Giannini, Silvia De Santis, Max Malatesta, Rasa Pianeta en Vincenzo Peluso.

Twee jongeren Fabrizio (Malatesta) en Simonetta (De Santis) worden gearresteerd voor autodiefstal. Ze worden verhoord door de geslepen politieman Francesco Cesena (Giannini) en zijn jonge assistent Cane (Peluso). Cesena wordt geïntrigeerd door Simonetta en doet hen geloven dat hij hen heel wat ernstiger delicten dan autodiefstal in de schoenen kan schuiven. Simonetta vermoedt dat Cesena bluft, maar beslist het spelletje mee te spelen. De jonge mensen vertellen hem hoe een typische dag er voor hen uitziet. Cesena kan hun bekentenissen niet langer aanhoren, maar Simonetta is vastbesloten tot het bittere einde verder te gaan. Twee marginale delinkwenten zonder levensdoel staan tegenover een inspecteur die een hekel heeft aan zijn job. Allemaal mensen zonder toekomst in een uitzichtloze situatie. Het klinkt allemaal mooier dan het is. Enkel de verveling is troef in deze variante op het thema van NATURAL BORN KILLERS en het is onbegrijpelijk hoe een talentvol acteur als Giannini erin gesukkeld is. Costa schreef het scenario samen met Claudio Lizza. Fotografie is van Renato Tafuri. Dolby Stereo.

Compagna di viaggio

1996 | Drama

Italië 1996. Drama van Peter Del Monte. Met o.a. Michel Piccoli, Asia Argento, Silvia Cohen, Lino Capolicchio en Max Malatesta.

Twintigjarige Cora leeft in haar eentje in Rome zonder vast adres. Af en toe heeft ze een baantje en om de haverklap wisselt ze van vriendje. Op een dag vraagt de vrouw voor wie Cora de hond uitlaat of zij haar vader (Piccoli) in de gaten wil houden. De man lijdt aan geheugenverlies en vindt na ´t wandelen de weg naar huis niet meer terug. Cora accepteert de job en volgt hem als hij de trein neemt. Het is begin van een odyssey door Italië. Met deze `roadmovie´ verhaalt Del Monte, evenals in veel van zijn voorgaande films (Julia and Julia, 1987, Etoile 1988, Tracce di Vita Amorosa, 1990) over de eenzaamheid in het leven van alledag. Mooie zwijgzame rol van Michel Piccoli. (RdL/VPRO Gids)

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Max Malatesta op televisie komt.

Reageer