Alphonse Beni is regisseur en acteur.
Er zijn 6 films gevonden.

Anna Makossa

1980 | Drama

Frankrijk/Gabon 1980. Drama van Alphonse Beni. Met o.a. Alphonse Beni, Lionel, Véronique Freiche, Jean-Pierre Andreani en Françoise Massoma.

Het verhaal speelt zich af in Kameroen, in Douala, waar Baiko (Beni) de eigenaar van een nachtclub is. Een van zijn vrienden wordt omvergereden door een auto, waarna de wegpiraat een diamant van het stervende slachtoffer steelt. Hij zweert zich te zullen wreken. Dat had nog de inhoud van een tweederangs tekenfilm kunnen zijn, als het scenario meer structuur had gehad. Een kinderlijke en debiele film die van voren tot achter vol overbodige discomuziek zit. Waardeloze montage en verschrikkelijk slecht camerawerk. Waarom werd deze film gemaakt? De verklaring is uiterst eenvoudig: lang leve Toyota en Air Gabon! Zelfs een blinde ziet dat nog!

Saint Voyou, priez pour nous

1979 | Drama, Misdaad

Frankrijk/Kameroen 1979. Drama van Alphonse Beni. Met o.a. Alphonse Beni, Françoise Massoma, Marie-Danièle Eyraud, Guy Verda en Martin Trevières.

Baïko verleidt Leila, de dochter van een juwelier, om zo makkelijker haar vader te kunnen bestelen. Met de buit trekt hij naar Parijs en begint daar een kleine garage. Hij maakt kennis met een blonde zangeres die voor hem haar echtgenoot in de steek laat. Die stuurt huurmoordenaars op Baïko af, maar Baïko weet te ontkomen. En dan duikt Leila weer op, vastbesloten wraak te nemen op de man die haar heeft bedrogen. Een rommelige en melodramatische policier, relatief competent geschreven, maar ongeloofwaardig en weinig boeiend uitgewerkt.

Les soixante-neuf positions

1976 | Erotiek

Frankrijk 1976. Erotiek van Alphonse Beni. Met o.a. Alton Benny, Brigitte Monnin, Glbert Servien, Cathy Beaudry en Nicole Cortegiani.

De titel zegt genoeg, een goed verstaander heeft maar een half woord nodig. Als de beelden nu nog mooi waren, maar er is in het wilde weg en slordig gefilmd. Ook bekend onder de titels FILLES DU SOLEIL en SEXE INTERDIT.

Les Mecs, les Flics et les P...

1975 | Misdaad

Frankrijk 1975. Misdaad van Alphonse Beni. Met o.a. Alphonse Beni, Monique Dodd, Deddy Lemardeley, Jean Moulard en Michel Charrel.

Een vaag, waardeloos en bloederig verhaal over afrekeningen in de onderwereld. De dienstdoende politie-inspecteur komt erachter dat zijn eigen broer de schuldige is en neemt vervolgens ontslag. Lukraak gefilmd. Je vraagt je af waar de regisseur zulke onbenullige acteurs heeft gevonden (inclusief zichzelf in een dubbelrol). De film draagt bovendien een fascistoïde ideologie uit.

Black Love

1973 |

Frankrijk 1973. José Bénazéraf. Met o.a. Alphonse Beni, Joëlle Coeur, Alain Tissier, Gilles Geisweiler en Gilda Arancio.

Een zwarte Amerikaan arriveert in Parijs met een miljoen dollar, gejat uit de kas van de Amerikaanse Black Panthers. In Parijs trachten allerlei groeperingen hem het geld afhandig te maken en hij is enkel uit op de genoegens van het lichaam. Finaal wordt hij verklikt en sterft. Warempel een maatschappij-kritische seksfilm van Bénazéraf die nieuwsjournaals over de Ku Klux Klan en rassenonlusten in de V.S. inlast. Vervelend, soms lachwekkend-pretentieus maar wel knappe vrouwtjes.

Certaines chattes n'aiment pas le mou

1972 | Mysterie, Erotiek

Frankrijk 1972. Mysterie van Bob Logan. Met o.a. Claude Melki, Dora Doll, Evira Djinns, Jacques Couderc en Claudine Beccarie.

De dochter en de ex-vrouw die bordeelhoudster geworden is van een in Afrika overleden olie-miljonair strijden met elkaar om zijn nalatenschap, die verdwenen is. Er wordt een privé-detective ingeschakeld, maar tenslotte blijkt de magnaat zijn dood alleen te hebben voorgewend om in zijn kist geld naar Frankrijk te kunnen smokkelen. Deze parodie op de Amerikaanse film uit de jaren '40 - niet alleen thriller, maar ook musical en burlesque - dankt enkele geslaagde momenten aan het transformatievermogen van Melki, maar is verder een lusteloos ratjetoe met soft-porno-scènes, die inmiddels ook alweer uiterst voorzichtig overkomen.