Attilio Cucari

Acteur

Attilio Cucari is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Va savoir

2001 | Drama, Komedie, Romantiek

Duitsland/Italië/Frankrijk 2001. Drama van Jacques Rivette. Met o.a. Marianne Basler, Sergio Castellitto, Jeanne Balibar, Bruno Todeschini en Hélène de Fougerolles.

Innemende comedy of manners rond zes personen (een regisseur, een actrice, haar voormalige amant, diens echtgenote, haar minnaar en zijn zus) biedt bitterzoete verwikkelingen en hilarische situaties, gemodelleerd naar Pirandello's 'Zes personages op zoek naar een auteur'. Het literair getinte scenario is een typisch ensemblestuk, dat met de solide rolverdeling heel goed tot zijn recht komt, vooral tegen de achtergrond van het theaterwereldje, waarin de 73-jarige Rivette, die met Va savoir wellicht een van zijn toegankelijkste films heeft gemaakt, zo graag werkt. Tegenover het volledig uitgebalanceerde geheel staat de lange speelduur, voor een modern publiek mogelijk wat teveel van het goede.

Ulisse e la balena bianca

1993 | Drama

Italië 1993. Drama van Rubino Rubini. Met o.a. Vittorio Gassman, Alessandro Gassman, Paila Pavese en Attilio Cucari.

Een serie, bestaande uit drie delen van elk zestig minuten, gewijd aan het succesvolle theaterspektakel Ulisse e balena bianca, losjes gebaseerd op Herman Melville's Moby Dick. Het idee was van Gassman en hij regisseerde niet alleen maar acteerde ook in deze grootse show, die in Genua op zes juli 1992 in première ging. Dit gebeurde op een aanlegsteiger, waarop recht boven het water van de kade een grote walvis was gebouwd. Dit speciale docudrama van regisseur Rubini bestaat uit interviews met Vittorio Gassman, die over zichzelf en zijn leven als acteur spreekt. Ook zijn scènes uit het theaterspektakel, voorzien van een vakkundige regie van de veelzijdig acteur, te zien. Gassmans zoon, Alessandro, maakt ook deel uit van de rolbezetting.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Attilio Cucari op televisie komt.

Reageer