Kozaburo Yoshimura

Regisseur, Scenarist

Kozaburo Yoshimura is regisseur en scenarist.
Er zijn 4 films gevonden.

Nemureru Bijo

1969 | Drama

Japan 1969. Drama van Kozaburo Yoshimura. Met o.a. Takahiro Tamura, Yoshiko Kayama, Kikko Matsuoka en Sanae Nakahara.

Een oudere romanschrijver wijdt zich samen met twee vrienden van zijn eigen leeftijd aan het bezoeken van een soort bordeel, waar alleen maar jonge meisjes zijn die verslaafd zijn aan de drugs, zodat ze voortdurend lijken te slapen. De klanten, die allen oud zijn, mogen hen slechts bekijken of liefkozen. Een van de schandelijke en smerige psycho-drama's, zoals er veel tussen 1960 en 1970 in Japan gemaakt zijn; dit keer dan ook nog geschreven door de regisseur Kanet Shindo.

Darakusuru Onna

1968 | Drama, Komedie

Japan 1968. Drama van Kozaburo Yoshimura. Met o.a. Miyuki Kuwano, Roshiyuki Hosokawa en Takahiro Tamura.

Sumiko, de dochter uit een gegoede familie, belooft haar verloofde trouw, als hij in de gevangenis zijn straf uitzit voor diefstal; maar de waarheid is anders. Een irritant psycho-seks- drama, typerend voor de rommel uit de jaren 1960-1970. Het scenario, geschreven door de bekende regisseur Kaneto Shindo, krikt de kwaliteit van de film nog een heel klein beetje op.

Sono Yowa Wasurenai

1963 | Romantiek

Japan 1963. Romantiek van Kozaburo Yoshimura. Met o.a. Ayako Wakao, Jiro Tamiya, Keizo Kawasaki en Reiko sumi.

Een verslaggever uit Tokyo reist naar Hiroshima om een reportage te schrijven over de gevolgen van de atoombom. Hij wordt verliefd op een jong meisje, dat gewond is door de holocaust. Een sentimentele en suikerzoete kijk op het Japanse trauma bij uitstek, de atoomaanval op Hiroshima. Invloeden van de legendarische film HIROSHIMA, MON AMOUR van Alain Resnais.

Echizen Take Ningyo

1963 | Drama

Japan 1963. Drama van Kozaburo Yoshimura. Met o.a. Ayako Wakao, Junichiro Yamashita, Tamao Nakamura, Ganjiro Nakamura en Jun Humamura.

Keisuke huwt een geisha, Tamae, die hem inspireert tot het maken van een nieuwe stijl bamboepoppen. Als Tamae op een dag verkracht wordt door een oude vriend en van hem zwanger wordt, durft ze Keisuke niets te vertellen. Ze trekt naar het huis van heer verkrachter en smeekt hem om hulp. Hij mishandelt haar echter zodanig dat ze voortijdig moet bevallen. De foetus wordt in de rivier gegooid. Totaal uitgeput keert ze terug naar het huis van Keisuke, waar ze enige tijd later sterft. De verbitterde Keisuke besluit nooit meer een pop te maken... Een typisch gestileerd melodrama waar vooral liefhebbers van de Japanse cinema geboeid door zullen worden. Ook bekend als THE BAMBOO DOLL.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Kozaburo Yoshimura op televisie komt.

Reageer