Maria Teresa Camoglio

Regisseur

Maria Teresa Camoglio is regisseur.
Er zijn 5 films gevonden.

Hand in Hand

2002 | Familiefilm

Duitsland 2002. Familiefilm van Maria Teresa Camoglio. Met o.a. Nadja Bobyleva, Andreas Christ, Leslie Malton, Felix von Manteuffel en Sophie Rois.

Merle Andresen (Bobyleva) en Jakob Plachotny (Christ) zijn beiden zestien, zitten in dezelfde klas en hun ouders gaan scheiden. Hun sociale achtergronden zijn verschillend: Jakob komt uit een arbeidersmilieu en Merle uit de `betere` bourgeoisie. Ze lijden beiden onder de scheiding. Bij Merle thuis is het een chaos geworden en bij Jakob heeft zijn vader Peter (Wuttke) die aan de drank is verslaafd, vrijwel alles meegenomen en hem met zijn moeder Irma (Rois) met bijna niets achtergelaten. Merle`s moeder Petra (Malton) is niet opgewassen tegen de situatie en zij laat haar dochter aan haar lot over. Merle`s vader Felix (Von Manteuffel) kan het allemaal geen barst schelen. De twee kinderen vinden elkaar en worden verliefd. Dat schudt hun ouders wakker, in eerste instantie vanwege het standsverschil. Regisseuse Camoglio en Brigitte Blobel zorgen in hun scenario voor een goede afloop. Bobyleva staat voor het eerst voor de camera, maar zij is best geloofwaardig, net zoals Christ die ietsjes meer ervaring heeft. Uitstekende rollen van Malton, Rois en Manteuffel. Het camerawerk is van Michael Bertl. Stereo, 16:9.

Liebe, Lügen und Geheimnisse

1999 | Familiefilm

Duitsland 1999. Familiefilm van Maria Teresa Camoglio. Met o.a. Antonia Sharpe, Antonio Wannek, Ulrike Hübschmann, Peter Sattmann en Natascha Bub.

Kinderleed en drama in optima forma. De twaalf-jarige Nina (Sharpe) ontdekt dat zij een aangenomen kind is, maar haar pleegouders (H[KA3]ubschmann en Sattmann) hebben nooit de moed gehad haar dit te vertellen. Haar eerste vriendje Patrick (Wannek), die zij had verzwegen voor haar stiefouders, woont niet meer bij zijn oude lui, maar in een woongemeenschap, zodat hij haar niet kan helpen. Als Nina voor een tweede keer huisarrest krijgt, smeert zij hem naar haar eigen moeder (Bub) die een kamertje voor haar heeft ingericht. Daarna wordt er veel gepraat. De tweede lange film van Camoglio is misschien nog niet zo slecht, maar het scenario van Brigitte Blobel is eerder modieus dan geloofwaardig.

Bandagistenglück

1996 | Komedie

Duitsland 1996. Komedie van Maria Teresa Camoglio. Met o.a. Jule Ronstedt, Ruth Drexel, Jasmin Tabatabai, Dorothea Müller en Johannes Herschmann.

Ulrike wil bandagist worden, maar moet als leerlinge hard werken om het respect van haar collega's af te dwingen. Terwijl de andere meisjes al lang een vriend hebben, vecht zij 's avonds tegen de eenzaamheid. Langzaamaan gaat Ulrike zich echter minder van de anderen aantrekken en wordt ze geaccepteerd.

...con amore Fabia

1992 | Drama

Italië 1992. Drama van Maria Teresa Camoglio. Met o.a. Laura Uzzanu, Sante Maurizi, Rosa Maria Tavolucci, Emma Medas en Serena Camboni.

De eindexamenfilm van Camoglio, die afstudeerde aan de Deutsche Film- und Fernsehakademie in Berlijn gaat over de jonge Uzzanu, die tijdens een zomer op haar geboorte-eiland Sardinië ontdekt dat zij haar milieu ontgroeid is. Ze is een zelfstandige, drijvende kracht, die haar jongere zusje ondersteunt, terwijl zij niet meer begrepen wordt door haar conservatieve moeder. Ze bespeurt dat ze niets kan doen voor haar weinig krachtige, nog onvolwassen broer, die geen werk kan krijgen en maar wat aanklooit met drugs. Een mooie, gevoelige film over het breken met traditie en een generatiekloof, die ook nog een cultuurverschil laat zien. De veelbelovende maakster schreef zelf het scenario.

Liebe, Lüge und Geheimnisse

-1 |

. Maria Teresa Camoglio.

Film over het twaalfjarige meisje Nina, dat problemen krijgt met haar ouders als ze te laat thuiskomt nadat ze stiekem met een jongen naar een feestje is geweest

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Maria Teresa Camoglio op televisie komt.

Reageer