Anna Jemison

Acteur

Anna Jemison is acteur.
Er zijn 5 films gevonden.

Silver City

1984 | Drama, Romantiek

Australië 1984. Drama van Sophia Turkiewicz. Met o.a. Gosia Dobrowolska, Ivar Kants, Anna Jemison, Steve Bisley en Debra Lawrence.

Een groep Polen maakt vlak na WO II gebruik van de hun geboden uitwijkmogelijkheden en emigreert naar Australi[KA3]e. Daar aangekomen worden ze in inderhaast ge[KA3]improviseerde barakken gestopt en moeten ze afrekenen met het wantrouwen en de soms regelrechte vijandigheid van de Australi[KA3]ers. Centraal staat een verliefd stel (Dobrowolska en Kants) dat door omstandigheden van elkaar gescheiden werd en pas vele jaren later weer bij elkaar komt. Hoewel technisch opmerkelijk en over de hele lijn integer geacteerd lijdt de film onder de al te afstandelijke regie en het trage tempo.

My First Wife

1984 | Drama

Australië 1984. Drama van Paul Cox. Met o.a. John Hargreaves, Wendy Hughes, Lucy Angwin, Anna Jemison en David Cameron.

Hargreaves en Hughes zijn al meer dan tien jaar getrouwd. Hij is gepassioneerd door klassieke muziek en heeft een eigen radioprogramma. Zij voelt zich aan haar lot overgelaten en besluit hem uiteindelijk te verlaten. Ze laat hem weten dat er een andere man in het spel is. Hij raakt totaal gedeprimeerd, maar maakt zich ook zorgen over haar toekomst. Pijnlijk accuraat portret van een gebroken huwelijk, aangrijpend realistisch weergegeven. Uitstekend vertolkt door beide hoofdrolspelers. Het scenario van Cox en Bob Ellis is traag maar indrukwekkend en zit vol autobiografische elementen van Cox. Het ontbreken van muziek verscherpt de cynische sfeer. Knappe fotografie van Yuri Sokol.

Heatwave

1983 | Drama

Australië 1983. Drama van Phillip Noyce. Met o.a. Judy Davis, Richard Moir, Chris Haywood, Bill Hunter en John Gregg.

De radicale Davis protesteert tegen de afbraak van de buurt in verband met een kostbaar nieuw bouwproject dat uitgevoerd wordt door een firma met vermoede onderwereldconnecties. De situatie wordt nog gecompliceerder door de groeiende relatie tussen haar en de architect Moir.

The Dark Room

1982 | Drama, Thriller

Australië 1982. Drama van Paul Harman. Met o.a. Alan Cassell, Anna Jemison, Svet Kovich en Diana Davidson.

Een gefrustreerde vader-zoon relatie drijft de laatste tot wanhoop. Een toestand die nog verergert als hij verliefd wordt op de minnares van zijn vader. Het te weinig uitgewerkte en gemotiveerde plot mist overtuigingskracht evenals het zwoele spel van Kovich.

Smash Palace

1981 | Drama

Nieuw-Zeeland 1981. Drama van Roger Donaldson. Met o.a. Bruno Lawrence, Anna Jemison, Greer Robson, Keith Aberdein en Desmond Kelly.

Lawrence houdt meer van zijn auto`s dan van zijn vrouw Jemison, die hunkert naar aandacht en liefde. De film is soms verwarrend en nogal melodramatisch, maar niettemin de moeite waard, vooral op de momenten waarop het gaat om hun zevenjarige dochtertje (Robson).

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Anna Jemison op televisie komt.

Reageer