Mara Cruz is acteur.
Er zijn 29 films gevonden.

Imposible para una solterona

1975 | Komedie

Spanje 1975. Komedie van Rafael Romero Marchent. Met o.a. Lina Morgan, Juan Luis Galiardo, Mara Cruz en Cris Huerta.

Een arts maakt zich gereed om voor de televisiecamera een vrouw van haar zwaarlijvigheid te genezen...Een vreemde, zuurzoete komedie, met een nogal ongebruikelijke Lina Morgan.

Disco rojo

1972 | Thriller

Spanje/Portugal 1972. Thriller van Rafael Romero Marchent. Met o.a. Antonio Vilar, Mara Cruz, Hugo Blanco, Antonio Casas en Carlos Romero Marchent.

Een politie-agent moet een bende van drugshandelaren oprollen.Een zeer middelmatige thriller waarvan de Portugees Vilar producent, hoofdrolspeler en mede-scenarioschrijver was ten einde zijn vergane glorie van filmster van het Iberische schiereiland terug te krijgen. Maar tevergeefs. Ook bekend onder de titel LA RULETA PAULISTA.

Misión secreta en el Caribe

1970 | Avonturenfilm

Spanje/Mexico 1970. Avonturenfilm van Enrique L. Eguiluz. Met o.a. Santo, Antonio Pica, Mara Cruz en Frank Braña.

'Santo, el enmascarado de plata' vecht tegen een bende diamantensmokkelaars. We zien de decadentie van de serie SANTO. In dit geval is het een co-produktie met Spanje, maar zonder de charme en kwaliteiten van de eerste zwart-wit films.

Con la música a otra parte

1970 | Avonturenfilm, Muziek

Spanje/Duitsland 1970. Avonturenfilm van Fernando Merino. Met o.a. Ulli Lommel, Mara Cruz, Dyanik Zurakowska en Cris Huerta.

Een Duitse componist wordt bij zijn aankomst in Madrid verward met een zeer gevaarlijke smokkelaar. Een zeer slechte film, met als curiositeit dat de hoofdrol wordt vertolkt door de latere regisseur en discipel van Fassbinder, Ulli Lommel.

S.O.S. invasión

1969 | Sciencefiction

Spanje 1969. Sciencefiction van Silvio Balbuena. Met o.a. Jack Taylor, Mara Cruz, Diana Sorel en José María Tasso.

Enkele wonderschone buitenaardse vrouwen komen op aarde met het doel om die aan zich te onderwerpen. Een SF-film, die het midden houdt tussen naïef en pulp. Onvertoonbaar.

Con ella llegó el amor

1969 | Komedie

Spanje 1969. Komedie van Ramón Torrado. Met o.a. Chacho, Mara Cruz, Angel de Andrés en Mabel Karr.

Twee Madrileense bohémiens op zoek naar succes zowel op artistiek gebied als in de liefde. Een werkelijk slechte film.

Cuidado con las señoras

1968 | Komedie, Misdaad

Spanje 1968. Komedie van Julio Buchs. Met o.a. José Luis Lopéz Vázquez, Mara Cruz, Teresa Gimpera en Juanjo Menéndez.

Een plattelandsarts onderzoekt in Madrid de dood van de echtgenoot van de vrouw die hij bemint. Een detectivekomedie met een zeer slecht cinematografisch resultaat.

Operación Cabaretera

1967 | Komedie

Spanje 1967. Komedie van Mariano Ozores. Met o.a. José Luis Lopéz Vázquez, Gracita Morales, Mara Cruz en Tomás Blanco.

Een cabaretière wordt betrokken in een criminele zaak. Een film zoals alle andere 'Operaties' en 'Doelwitten' van Mariano Ozores.

Los Siete de Pancho Villa

1967 | Western

Verenigde Staten/Spanje 1967. Western van José Maria Ellorieta. Met o.a. John Ericson, Nuria Torray, Mara Cruz, Gustavo Rojo en Pastor Serrador.

In deze matige western heeft de Mexicaanse rebellenleider Pancho Villa het moeilijk. De troepen zitten achter hem aan en hij heeft goud nodig om nieuwe wapens te kopen en manschappen te werven. Ericson is de Amerikaanse avonturier die voor één en ander zou zorgdragen. Tevens wil hij de moord op zijn ouders wreken. Ondanks de co-produktie met de VS werd de film daar alleen maar op tv vertoond en niet in de bioscopen uitgebracht.

Los 7 de Pancho Villa

1967 | Avonturenfilm

Verenigde Staten/Spanje 1967. Avonturenfilm van José María Elorrieta. Met o.a. John Ericson, Nuria Torray, Mara Cruz en Gustavo Rojo.

Om zijn leger te reorganiseren wil Pancho Villa zijn schat terugkrijgen. Een B-film die veel op andere films lijkt.

Encrucijada para una monja

1967 | Drama, Avonturenfilm

Spanje/Italië 1967. Drama van Julio Buchs. Met o.a. Rosanna Schiaffino, John Richardson, Mara Cruz en Paloma Valdés.

Aan het begin van de onafhankelijkheid van Congo wordt een Belgische non door de 'simbas' verkracht. Met alle morele en ambtelijke dilemma's vandien. Een conventioneel melodrama.

Due croci a Danger Pass

1967 | Western

Italië/Spanje 1967. Western van Rafael Romero Marchent en Rafael Romero Marchent. Met o.a. Peter Martell, Armando Calvo, Mara Cruz, Jesus Puente en Dianik Zarakowska.

Een jochie wordt door schurken gedwongen zijn ouders dood te schieten. Twaalf jaar later keert de jongen terug, vervuld van haat en met slechts één gedachte: wraak. Spaghetti- western met de gebruikelijke ingrediënten.

The Treasure of Makuba

1966 | Avonturenfilm

Spanje/Verenigde Staten 1966. Avonturenfilm van Joe Lacy. Met o.a. Cameron Mitchell, Mara Cruz en Todd Martin.

In dit Spaanse avonturenverhaal zijn alleen de fraaie locaties vermeldenswaard; speelt zich af op de Polynesische eilanden.

El Tesoro de Makuba

1966 | Avonturenfilm

Spanje 1966. Avonturenfilm van José María Elorrieta. Met o.a. Cameron Mitchell, Mara Cruz, Gisia Paradis en Pastor Serrador.

Op een eiland van de Stille Zuidzee is een groep avonturiers op zoek naar een schatkist gevuld met parels. Een grove B- film.

Johnny West il macino

1965 | Western

Italië/Spanje/Frankrijk 1965. Western van Gianfranco Parolini. Met o.a. Dick Palmer (Mimmo Palmara), Adriano Micantoni, Mara Cruz, Roberto Camardiel en Roger Delaporte.

De held, onschuldig gevangen, weet uit te breken en een postkoetsoverval te doen mislukken. Hij roeit uit wraak een bende outlaws uit. Een typische spaghetti-western. Niet erg boeiend.

3 de la Cruz Roja

1965 | Komedie

Spanje 1965. Komedie van Fernando Palacios. Met o.a. Tony Leblanc, José Luis Lopéz Vázquez, Manolo Gómez Bur en Mara Cruz.

Drie voetbalfans besluiten bij het Rode Kruis te gaan werken om zodoende de wedstrijden gratis te kunnen zien. Een moraliserende en zeer voorspelbare film.

En las ruinas de Babilonia

1964 | Avonturenfilm

Duitsland/Spanje 1964. Avonturenfilm van Ramón Torrado. Met o.a. Helmut Schneider, Rafael Luis Calvo, Mara Cruz, Fernando Sancho en Antonio Casas.

Een avonturier stelt zich beschikbaar om een smokkelaarsbende in Babilonia op te rollen. Een nogal pijnlijke film doorspekt met een irritant soort humor.

El Pecador y la bruja

1964 | Romantiek

Spanje 1964. Romantiek van Julio Buchs. Met o.a. Javier Armet, Mara Cruz, Manolo Gómez Bur en José Bódalo.

Een jonge playboy heeft besloten een naïef meisje te verleiden. Vanaf het begin tot aan het eind is de film onuitstaanbaar.

El Escándalo

1963 | Avonturenfilm

Spanje 1963. Avonturenfilm van Javier Setó. Met o.a. Espartaco Santoni, Mara Cruz, Lorena Velázquez en Luis Dávila.

Prutserige herverfilming van de gelijknamige film.

Los Derechos de la mujer

1962 | Komedie

Spanje 1962. Komedie van José Luis Sáenz de Heredia. Met o.a. Javier Armet, José Luis Lopéz Vázquez, Mara Cruz en Amelia de la Torre.

Een echtpaar heeft voortdurend ruzie. Een van de meest achterlijke en irriterende komedies uit de geschiedenis van de Spaanse cinema.

Hipnosis

1962 | Mysterie, Drama

Duitsland/Spanje/Italië/Verenigd Koninkrijk 1962. Mysterie van Eugenio Martín. Met o.a. Jean Sorel, Eleanora Rossi-Drago, Götz George, Massimo Serato en Heinz Drache.

Na zijn compagnon te hebben vermoord, besluit Erick een buikspreeknummer in elkaar te zetten met de verloofde van de overledene. Een onrustbarend thema (de relatie die ontstaat tussen een buikspreker en zijn pop) dat in deze co-produktie goed is uitgewerkt.

Cerrado por asesinato

1962 | Komedie

Spanje 1962. Komedie van José Luis Gamboa. Met o.a. Rafael Alonso, Mara Cruz, Félix Dafauce en Alfredo Mayo.

Een integere ambtenaar overweegt de mogelijkheid een Engelse miljonaire te vermoorden. Een totaal nietszeggende komedie.

Pasa la tuna

1960 | Komedie

Spanje 1960. Komedie van José María Elorrieta. Met o.a. Mara Cruz, Celia Conde, Manolo Gómez Bur, José María Tasso en Angel de Andrés.

De komische erotische lotgevallen van een groep Madrileense studenten. Slecht, ondanks het hier verspilde komische talent van José María Tasso.

Pasa la tuna

1959 |

Spanje 1959. J.A. del Moral. Met o.a. Jose Luis, Celia Conde en Mara Cruz.

De komische erotische lotgevallen van een groep Madrileense studenten. Slecht, ondanks het hier verspilde komische talent van José María Tasso.

Duelo en la cañada

1959 | Drama

Spanje 1959. Drama van Manuel Mur Oti. Met o.a. Mary Esquivel, Javier Armet, Leo Anchóriz, Mara Cruz en Imperio Argentina.

Een zangeres die haar vermoedelijke verkrachter ernstig heeft verwond moet in gezelschap van een vriend naar Cuba vluchten.Een goede film, van een pretentieuze regisseur die echter ook talentvol is.

Los Italianos están locos

1958 | Oorlogsfilm

Spanje/Italië 1958. Oorlogsfilm van Luis María Delgado. Met o.a. José Suárez, Victor MacLaglen, Folco Lulli en Mara Cruz.

De gevangenen van een concentratiekamp tijdens de WO II zijn van plan om aan de mensen die hen in het kamp hebben opgesloten, te laten zien dat zij in staat zijn een kerk op te richten. Een exotisch christelijk oorlogsdrama, waaraan de grote Victor MacLaglen, die vele malen heeft samengewerkt met John Ford, zijn medewerking heeft verleend.

La rivolta dei gladiatori

1958 | Avonturenfilm, Drama

Spanje/Italië/Frankrijk 1958. Avonturenfilm van Vittorio Cottafavi. Met o.a. Georges Marchal, Gianna Maria Canale, Ettore Manni, Rafael Calvo en Mara Cruz.

Een Romeinse legerleider komt naar Armenië om een opstand van gladiatoren te onderdrukken, maar bemerkt het schrikbewind van de corrupte stadhouder en kiest de zijde van de revolutie. Deze fantasierijk gemaakte spektakelfilm heeft een knap scenario dat een didactische politieke boodschap bevat, verpakt in een populair genre. Een van de films die Cottafavi tot cult-regisseur maakte. Ook bekend als WARRIOR AND THE SLAVE GIRL.

DieSklavenkarawane

1958 | Avonturenfilm

Duitsland/Spanje 1958. Avonturenfilm van Georg Marischka. Met o.a. Georg Thomalla, Theo Lingen, Victor Staal en Mara Cruz.

Thomalla speelt een Noord-Afrikaanse avonturier die twee vrienden uit de klauwen van een meedogenloze slavenhandelaar tracht te bevrijden. Als hij hulp krijgt van een excentrieke Engelsman (Lingen) worden de problemen alsmaar groter. Het loopt uiteraard goed af in deze vooral kluchtige film waarin eigenlijk niemand in zijn rol past. Gebaseerd op een verhaal van Karl May.

Madrugada

1957 | Misdaad

Spanje 1957. Misdaad van Antonio Román. Met o.a. Luis Peña, Zully Moreno, Antonio Prieto en Mara Cruz.

Een vrouw maakt plannen om in bezit van het fortuin van haar net overleden minnaar te komen. Een curieus onderwerp dat door een slechte regie verpest werd.