Ursula Sieg

Acteur

Ursula Sieg is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Tatort: Nachtfrost

1974 | Thriller

Duitsland 1974. Thriller van Wolfgang Petersen. Met o.a. Ursula Sieg, Hans-Peter Korff en Klaus Schwarzkopf.

Tatort - Nachtfrost

1974 | Mysterie

Duitsland 1974. Mysterie van Wolfgang Petersen. Met o.a. Klaus Schwarzkopf, Hans-Peter Korff, Ursula Sieg, Marcel Werner en John van Dreelen.

Regisseur Petersen die later in Hollywood een supercarri[KA2]ere opbouwde, wist voor deze aflevering de Zweedse actrice Ulla Jacobsson (1929-82) te strikken als Frau Schaarf. Jacobsson is beroemd geworden door haar hoofdrol in HON DANSADE EN SOMMER (1951 van Arne Mattson) en [KA1]e[KA1]en naaktsc[KA2]ene in die film, tegenwoordig een belachelijk melodrama over de vrije liefde. In deze vierde van de totaal zes TATORT-films, die Petersen zou draaien in samenwerking met scenarioschrijver Herbert Lichtenfeld, wordt commissaris Finke (Schwarzkopf) uit Kiel geconfronteerd met het lijk van de jonge Renate Plikat in Frau Schaarfs sombere huurhuis. Finke en zijn medewerkers ontdekken dat Renate, die door iedereen voor een braaf verkoopstertje werd gehouden, een dubbel leven als callgirl leidde. De twintigduizend mark die zij de dag voor de moord van de bank had afgehaald om in een boetiek te steken zijn spoorloos. Esthetisch en inhoudelijk van een hoog niveau en een spannende, onderhoudende wie-is-de-dader. De (toen) bekende Nederlandse acteur John van Dreelen speelt een niet onaardige bijrol als Hugo Schaarf. De gastcommissaris is Lutz (Schumacher), die zijn collega in het trappenhuis tegen het lijf loopt om door het kijkerspubliek niet vergeten te worden. Het camerawerk is van Jörg Michael Baldenius. Finke's vierde zaak, aflvering 36.

Ich nicht

1969 | Korte film

Duitsland 1969. Korte film van Wolfgang Petersen. Met o.a. Horst Uhde, Hans-Peter Korff en Ursula Sieg.

Een jonge man keert de hele wereld de rug toe. Hij verlaat huis en haard, vlucht weg van zijn vriendin en jaagt zelfs zijn auto de lucht in. Bevrijd van elke herinnering aan zijn oude leven begint hij aan een zoektocht naar zichzelf

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Ursula Sieg op televisie komt.

Reageer