Roberto Bodegas

Regisseur, Acteur

Roberto Bodegas is regisseur en acteur.
Er zijn 10 films gevonden.

El secreto de la porcelana

1999 |

Spanje 1999. Roberto Bodegas. Met o.a. Javier Olivares, Pablo Olivares en Roberto Bodegas.

Juego de rol

1995 |

Spanje 1995. Roberto Bodegas. Met o.a. Miriam Ubri, Fermi Reixach, Abel Folk en Abel Flok.

Matar al Nani

1988 | Biografie

Spanje 1988. Biografie van Roberto Bodegas. Met o.a. Frederic Deban, José Pedro Carrión, Eulalia Ramón en Chema de Miguel.

Het verhaal van een misdadiger die op geheimzinnige wijze is verdwenen nadat hij door de politie in hechtenis was genomen. Een soort maatschappelijke aanklacht, slecht geregisseerd, nog slechter gefilmd en bedroevend slecht gespeeld.

Corazón de papel

1982 | Misdaad

Spanje 1982. Misdaad van Roberto Bodegas. Met o.a. Antonio Ferrandis, Patxi Andion, Ana Obregón, Héctor Alterio en Claudia Gravy.

Een verslaggever wil het bericht publiceren dat een belangrijk zakenman gewond is geraakt bij een overval op een bordeel. Een in alle opzichten mislukte film, die het werk is van een regisseur die interessante titels op zijn naam heeft staan.

Libertad provisional

1976 | Drama

Spanje 1976. Drama van Roberto Bodegas. Met o.a. Concha Velasco, Patxi Andion, Montserrat Salvador en Concha Bardem.

Een gelegenheidshoer en een kleine misdadiger gaan samenwonen. Een pretentieuze en onuitstaanbare film die bovendien ook nog slecht gerealiseerd is.

L'infidèle

1976 | Komedie

Spanje/Frankrijk 1976. Komedie van Roberto Bodegas. Met o.a. Rufus, Amparo Soler Real, Tsilla Chelton, Jose Luis Coll en Francisco Cecilio.

Een scenario van Rafael Azcona in zijn zo geheel eigen stijl. Een Fransman reist door Spanje, wordt dolverliefd op de jonge dorpelinge Malena en trouwt haar. Helaas doet hij 'het' niet zo graag en zij heeft juist een vurig temperament. Ze nodigt de apotheker bij haar thuis uit maar die heeft een zwak hart en wat te doen met een lijk? De oplossing volgt in de gedaante van de mooie bakker, die bijna letterlijk in vuur en vlam raakt in zijn oven, terwijl Lucien zich troost met zijn meccano. Mooi onderwerp voor Buñuel, maar Bodegas beschikt niet over het talent van zijn landgenoot. Om kort te gaan, een onsamenhangende en slordig gemonteerde film waarin op goed geluk satire en galgehumor met elkaar zijn vermengd, zoals ongetwijfeld de bedoeling was van de verhitte liefdesscènes in de bakkersoven.

Los Nuevos españoles

1974 | Komedie

Spanje 1974. Komedie van Roberto Bodegas. Met o.a. José Sacristán, María Luisa San José, Antonio Ferrandis, Manolo Zarzo en Amparo Soler Leal.

Nadat een Madrileense verzekeringsmaatschappij is opgekocht door een Amerikaanse multinational, moeten de medewerkers zich aanpassen aan de mentaliteit van hun nieuwe eigenaars. De beste film van Bodegas met een even sarcastisch als vermakelijk verhaal, een fantastische rolbezetting en een scherp gevoel voor observatie.

Vida conyugal sana

1973 | Komedie

Spanje 1973. Komedie van Roberto Bodegas. Met o.a. José Sacristán, Ana Belén, Teresa Gimpera, Alfredo Mayo en Jose Sacristan.

Het verhaal van een chef die door zijn televisieverslaving in hevige verwarring raakt. De tweede bioscoopfilm van Bodegas en pionierswerk op het gebied van dit genre komedie, die de 'Derde Weg' werd genoemd en in die tijd enorm populair was.

Españolas en París

1970 | Drama

Spanje 1970. Drama van Roberto Bodegas. Met o.a. Ana Belén, Laura Valenzuela, Tina Sáinz, Máximo Valverda en José Luis Lopéz Vázquez.

De problemen van verschillende jonge Spaanse meisjes die in Parijs werken. Een goed bedoelde maar zwakke film, vooral omdat hij in hoge mate is gebaseerd op overdreven melodramatische aspecten. Desalniettemin een klassieker in de Spaanse filmhistorie.

Espanolas En Paris

1970 | Drama

Spanje 1970. Drama van Roberto Bodegas.

De problemen van verschillende jonge Spaanse meisjes die in Parijs werken. Een goed bedoelde maar zwakke film, vooral omdat hij in hoge mate is gebaseerd op overdreven melodramatische aspecten. Desalniettemin een klassieker in de Spaanse filmhistorie.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Roberto Bodegas op televisie komt.

Reageer