Francisco Rovira Beleta is regisseur, scenarist en producer.
Er zijn 13 films gevonden.

La Espada negra

1976 | Avonturenfilm, Historische film

Spanje 1976. Avonturenfilm van Francisco Rovira Beleta. Met o.a. Juan Ribó, Maribel Martín, José María Rodero en Carlos Ballesteros.

De intriges rondom het huwelijk van Isabella van Castilië en Ferdinand van Aragon. Een groteske, bloederige demystificatie van het traditionele beeld van het katholieke koningspaar.

La Larga agonía de los peces

1970 | Drama

Spanje 1970. Drama van Francisco Rovira Beleta. Met o.a. Joan Manuel Serrat, Linda Cole, Emma Cohen en Danny Ross.

Op Ibiza verlaat een jonge visser zijn verloofde voor een mooie Engelse vrouw. Een zeer middelmatig melodrama, dat Rovira Beleta regisseerde met de zanger Serrat in de hoofdrol teneinde het hoogtepunt van het hippie-fenomeen op Ibiza te exploiteren.

El Amor brujo

1967 | Romantiek, Drama

Spanje 1967. Romantiek van Francisco Rovira Beleta. Met o.a. Antonio Gades, La Polaca, Rafael de Córdoba en Nuria Torray.

Herverfilming onder dezelfde titel van een film uit 1949. UItgaande van de beroemde opera van Manuel de Falla wordt de flamengo op zeer expressieve wijze weergegeven. Min of meer kleurige folkloristische beelden worden achterwege gelaten.

La Dama del alba

1965 | Drama

Spanje 1965. Drama van Francisco Rovira Beleta. Met o.a. Juiliette Villard, Daniel Martín, Dolores del Río en Yelena Samarina.

Een buitensporige vreemdelinge komt met raadselachtige bedoelingen in een dorpje aan. De verfilming van het toneelstuk van Alejandro Casona, die over de nabijheid van de dood gaat en vage herinneringen aan Bergman oproept. Een curieuze en lofwaardige film.

Los Tarantos

1963 | Musical, Drama

Spanje 1963. Musical van Francisco Rovira Beleta. Met o.a. Sara Lezana, Daniel Martín, Carmen Amaya, Antonio Prieto en Antonio Gades.

De zoon van een zigeneurfamilie wordt verliefd op de dochter van een concurrerende clan. Een film in de trant van EL AMOR BRUJO, die in cinematografisch opzicht niet zo geslaagd is. Scenario van Francesco Rovira-Beleta en Alfredo Mañas. Camerawerk van Massimo Dallamano.

Altas variedades

1960 | Drama, Romantiek

Spanje 1960. Drama van Francisco Rovira Beleta. Met o.a. Christian Marquand, Agnes Laurent, Angel Aranda en Vicky Lagos.

Deze liefdesgeschiedenis speelt zich af in de wereld van het circus. Het is een zeer acceptabel melodrama. Het circusverhaal en het spannende liefdesdrama vormen een wezenlijk geheel. De tragedie zou buiten de context nogal onbeduidend zijn.

Historias de la feria

1957 | Komedie

Spanje 1957. Komedie van Francisco Rovira Beleta. Met o.a. María Rosa Salgado, Antonio Vilar, Mara Lane en Frank Latimore.

Verschillende figuren lopen elkaar tegen het lijf tijdens een Jaarbeurs. Een zedenschets vol humor.

Expreso de Andalucía

1956 | Misdaad

Spanje 1956. Misdaad van Francisco Rovira Beleta. Met o.a. Vicente Parra, Jorge Mistral en Marisa de Leza.

Een drietal misdadigers beraamt de roof van gesmokkelde juwelen om ze daarna met de trein naar Madrid te verzenden. Een aanvaardbare detectivefilm.

Familia provisional

1955 | Komedie

Spanje 1955. Komedie van Francisco Rovira Beleta. Met o.a. Antonio Casal, Susana Canales, Juanjo Menéndez en Félix Dafauce.

In de schoot van een typisch Spaanse familie ontstaan problemen... Een van de slechtste films van deze regisseur, ondanks dat het scenario afkomstig is van Berlanga.

11 pares de botas

1954 | Sportfilm

Spanje 1954. Sportfilm van Francisco Rovira Beleta. Met o.a. José Suárez, María del Carmen Prado, Elisa Montés en Manolo Morán.

Een voetballer ziet zijn huwelijk gevaar lopen doordat hij wordt achtervolgd door een vrouwelijke fan. Grove en tevens pretentieuze film.

Luna de sangre

1950 | Avonturenfilm

Spanje 1950. Avonturenfilm van Francisco Rovira Beleta. Met o.a. Francisco Rabal, Paquita Rico, Isabela de Pomés en Juan Mnuel Soriano.

Tijdens de inval van Napoleon in Spanje moet de jonge Pedro vluchten voor de Fransen. Een houterige en vervelende film die zich werkelijk in niets onderscheidt.

39 cartas de amor

1948 | Drama

Spanje 1948. Drama van Francisco Rovira Beleta. Met o.a. Irasema Dilián, Angel Picazo, Carlota Bilbao en Tony Leblanc.

In het Madrid van 1906 besluit een man, gek van jaloezie, zijn vrouw onder pseudoniem 39 liefdesbrieven te schrijven. Een opwindend onderwerp voor een film die beslist de moeite waard is. Het is de tweede produktie van deze lastige regisseur.

12 horas de vida

1948 | Oorlogsfilm, Misdaad

Spanje 1948. Oorlogsfilm van Francisco Rovira Beleta. Met o.a. Adriano Rimoldi, Ana Mariscal, Angel Picazo en Trini de Montijo.

De dienstdoende officier verleent 12 uur uitstel van executie aan een ter dood veroordeelde legionair, teneinde de ware schuldigen van de moord die aan hem toegeschreven werd te leveren. De eerste, zeer zwakke, film van Rovira Beleta.