Anne-Louise Lambert

1955 Acteur

Anne-Louise Lambert (1955) is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Lilian's Story

1995 | Drama

Australië 1995. Drama van Jerzy Domaradzki. Met o.a. Ruth Cracknell, Barry Otto, Toni Collette, John Flaus en Susie Lindeman.

Deze niet al te gemakkelijke film is gebaseerd op het in 1984 verschenen boek van Kate Grenville, een sleutelroman over Bea Miles, een excentrieke vrouw, die een lange tijd had doorgebracht in een psychiatrische inrichting. Ze was bekend door het feit dat ze taxi's nam in Sydney en de ritten wilde betalen door Shakespeare te declameren. Lilian Singer komt na 40 jaar verpleegd te zijn, in de echte wereld.

A los cuatro vientos

1987 | Historische film

Spanje 1987. Historische film van José A. Zorrilla. Met o.a. Xabier Elorriaga, Anne-Louise Lambert, Jean Claude Bouillaud en Peter Leeper.

Tijdens de Spaanse Burgeroorlog ziet een schrijver met de vernietiging van een stad, Guernica, zijn meest intieme en persoonlijke ambities ten onder gaan. Uitermate pretentieus wat betreft regie en dialogen, tamelijk slappe vertolking. Een ode aan het Baskische volk. Al met al toch wel om aan te zien.

The Draughtsman's Contract

1982 | Drama, Mysterie, Erotiek

Verenigd Koninkrijk 1982. Drama van Peter Greenaway. Met o.a. Anthony Higgins, Janet Suzman, Anne-Louise Lambert, Hugh Fraser en Neil Cunningham.

Engeland, 1694. Zelfingenomen kunstenaar Mr. Neville (Higgins) wordt gecontracteerd om het landgoed van Mrs. Herbert (Suzman) te tekenen. Als onderdeel van het contract delen zij het bed, een regeling die uiteindelijk ook de kinderloze dochter betreft. 'Het contract van de tekenaar' is het speelfilmscenario- en regiedebuut van Greenaway, een verbluffend elegante eersteling gedrenkt in rijk surrealisme en dito raadsels. Michael Nyman (The Piano) leverde de passend urgent klinkende stukken bij de verbale beroering. Filmmaker Greenaway maakte oorspronkelijk een vier uur durende versie waaruit hij ooit een tweede film wil destilleren getiteld 'De heggensnoeiers'.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Anne-Louise Lambert op televisie komt.

Reageer