William J. Craft

Regisseur

William J. Craft is regisseur.
Er zijn 7 films gevonden.

The Arizona Whirlwind

1927 | Western

Verenigde Staten 1927. Western van William J. Craft. Met o.a. Bill Cody, Margaret Hampton, David Dunbar, Hughie Mack en Clark Comstock.

Carl Krusada was een begrip, maar toch omstreden, als scenarist voor westerns in de jaren twintig en dertig. Hij schreef voor deze film een verhaal vol complicaties. Bills vader wordt vermoord door een lid van de bende van Hamptons vader; zij is de geliefde van Bill. Dit probleem is door Craft redelijk uitgewerkt. Art Reeves was de cameraman.

The Galloping Cowboy

1926 | Western

Verenigde Staten 1926. Western van William J. Craft. Met o.a. Bill Cody, Alex Hart, Edmund Cobb, Barney Gilmore en Florence Ulrich.

Bill is de erfgenaam van de rijke rancher Hart. Tweede in de erfopvolging is Cobb, die in werkelijkheid een bendeleider is. Hij wil Bill een voortijdige dood laten sterven. Aardige bijzonderheid is dat Bill in deze western gewapend is met een zweep die hij ook gebruiken kan. Hij is daarmee een voorloper van westernsterren als Lash LaRue en Whip Wilson, die na 1945 de zweep zouden prefereren boven de revolver.

King of the Saddle

1926 | Western

Verenigde Staten 1926. Western van William J. Craft. Met o.a. Bill Cody en Joan Meredith.

Bill is in dienst van een rancher die failliet gaat. Hij ontmoet Meredith, die de dochter van de rancher blijkt te zijn. Ze heeft haar vader al lange tijd niet gezien. Alles loopt goed af als er olie op de ranch gevonden wordt. Bill heeft dan ook een levensgezellin gevonden. Een zwakke aflevering uit Cody's westernreeks.

That Man Jack!

1925 | Western

Verenigde Staten 1925. Western van William J. Craft. Met o.a. Bob Custer, Mary Beth Milford, Monte Collins, Hayford Hobbs en Buck Moulton.

Een vriend wordt vermoord en Custer krijgt eerst de schuld. De sheriff geeft tenslotte zijn ongelijk toe en Custer en Milford worden heel gelukkig. Adele Buffington bewerkte George Bauers verhaal. Arthur Reeves was cameraman.

Galloping Vengeance

1925 | Western

Verenigde Staten 1925. Western van William J. Craft. Met o.a. Bob Custer, Mary Beth Milford, Ralph McCullough, Dorothy Ponedel en David Dunbar.

Het leven van een Texas Ranger (Bob) gaat niet altijd over rozen. Hij moet eerst een Indianenopperhoofd vinden, komt dan in aanraking met Milford aan wie hij zijn hart verliest. Dunbar is een schoft en Bob maakt korte metten met hem. George Plympton bewerkte William Lesters verhaal en Arthur Reeves was er voor het camerawerk. Craft zat in de filmindustrie sinds 1922 en was een actieregisseur. In de vroege periode van de sprekende film maakte hij enkele interessante produkten. Hij stierf echter al in 1931, 41 jaar oud.

Big Timber

1924 | Western

Verenigde Staten 1924. Western van William J. Craft. Met o.a. William Desmond, Olive Hasbrouck, Betty Francisco, Ivor McFadden en Lydia Yeamans Titus.

Een houthakkers-western met Desmond als de held die zijn eigendom, een stuk land, komt opeisen en dan in botsing komt met de voorman, die iedereen tegen hem heeft opgehitst. George Melford bewerkte de roman The Heart of the Night Wind van Vingie E. Roe en Jackson Rose was de cameraman.

Headin' West

1922 | Western

Verenigde Staten 1922. Western van William J. Craft. Met o.a. Hoot Gibson, Gertrude Short, Charles Le Moyne, Jim Corey en Leo White.

In westerns van vroeger was alles mogelijk. Deze speelt vlak na WO I. Hoot keert terug uit het leger en laat zich per parachute in het Wilde Westen droppen. Daar raakt hij betrokken bij de snode plannen van een ranchvoorman, die het bezit van een afwezige erfgenaam in wil pikken. De man blijkt tot een veedievenbende te behoren en Hoot kan de mouwen opstropen om schoon schip te maken. Harvey Gates schreef het script en Alfred Lathem nam op.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer William J. Craft op televisie komt.

Reageer