Krister Linder

Componist

Krister Linder is componist.
Er zijn 3 films gevonden.

The Nile Hilton Incident

2017 | Thriller, Misdaad, Drama

Zweden/Denemarken/Duitsland/Frankrijk 2017. Thriller van Tarik Saleh. Met o.a. Fares Fares, Mari Malek, Hania Amar, Yasser Ali Maher en Slimane Dazi.

Net als al zijn collega's is de Egyptische politie-inspecteur Noredin (Fares) door en door corrupt. Maar wanneer hij aan de vooravond van de Egyptische Revolutie van 2011 de moord op een chique prostituee onder het tapijt moet vegen, breekt er iets bij hem. En blijkt hij - tot zijn eigen verbazing - toch een geweten te hebben. Strakke politieke en psychologische thriller van de Zweedse regisseur Tarik Saleh (Zweedse moeder, Egyptische vader), die vakkundig toewerkt naar adembenemende finale. Winnaar van de Grote Juryprijs op Sundance 2017.

Videocracy

2009 | Documentaire

Zweden/Denemarken/Verenigd Koninkrijk/Finland 2009. Documentaire van Erik Gandini.

In het intrigerende Videocracy trekt regisseur Erik Gandini hilarische en tegelijkertijd beangstigende parallellen tussen de opkomst van mediamagnaat en premier Silvio Berlusconi en de rol van de commerciƫle televisie in Italiƫ. De film laat zien hoe Berlusconi's persoonlijkheid in dertig jaar tijd is overgebracht op het Italiaanse volk. En hoe zijn smaken en voorkeuren - dom, blond en rondborstig - de norm werden voor de hele Italiaanse televisie. Gandini won in 2003 op het IDFA de Zilveren Wolf voor zijn korte film Surplus: Terrorized Into Being Consumers.

Four Wives - One Man

2007 | Documentaire

Zweden/Iran 2007. Documentaire van Nahid Persson.

In een Iraans gehucht is een man getrouwd met vier vrouwen. Hij wil er wel een vijfde bij, een maagd, die niet terugpraat. Zijn moeder scheldt dat haar zoon maar in een ding goed is: naar bed gaan met zijn vrouwen, maar speelt de vrouwen intussen wel tegen elkaar uit. Die gaan niettemin tamelijk harmonieus met elkaar om. Documentaire van de in Shiraz geboren Nahid Persson, die in Iran enige tijd vast werd gezet vanwege haar documentaire Prostitution: Behind the Veil (2004). Het materiaal van Four Wives - One Man moest het land uit worden gesmokkeld en in Zweden worden afgemonteerd.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Krister Linder op televisie komt.

Reageer