Manu Bonmariage is regisseur.
Er zijn 5 films gevonden.

Amours fous

1997 | Romantiek, Drama

België 1997. Romantiek van Manu Bonmariage.

Amechtig docudrama met een reeks `liefdesverhalen` die elkaar kruisen en tegenspreken. Bonmariage, die ook het `scenario` schreef en de cinematografie voor zijn rekening nam (hij is niet voor niets in eerste instantie cameraman), tracht antwoorden te vinden op domme vragen als: Wat met de liefde? Wat moet je doen als je verschrikkelijk veel liefde nodig hebt? Wat doe je wanneer je zoveel liefde gemist hebt? Wat als je nog meer liefde wil en men zegt je dat je best zonder kan? Bonmariage blijf bij je leest: lesgever aan Brussels INSAS, documentaire-maker, maker van kortfilms voor de tv (voor Strip-Tease van de RTBF).

Les amants d'assises

1992 | Drama

Zwitserland/België 1992. Drama van Manu Bonmariage. Met o.a. Marie-Louise Gosset en Christian Fernandez.

Twee geliefden, tegenover elkaar op de beklaagdenbank. Hun liefde was zo hartstochtelijk dat ze de onherstelbare daad pleegden: de moord op de jaloerse echtgenoot. Bonmariage, specialist van de 'cinéma vérité', is voor en na de uitspraak van het gerechtshof, binnengedrongen in de intieme gevangenissituatie van de beide hoofdpersonen. Met de camera op de schouder observeert hij deze gesloten wereld, in de cel, de gevangenenwagen, de gevangenis, het paleis van justitie. Hij legt de confrontatie vast van beide gevangenen met zichzelf, met de jury, de pers en het hof. Hij tast de blikken af, registreert nauwlettend het onuitgesprokene. Wat hij hier aflevert is een verrassend 'echt' document.

Babylone

1990 | Drama

België/Canada 1990. Drama van Manu Bonmariage. Met o.a. Frédéric Dehan, Charlotte Laurier, Marie Tifo, Rafael Sanchez en Christian Crahay.

Bruno, een jongen van zestien, neemt de schuld op zich voor de dood van zijn vader die per ongeluk door zijn moeder is vermoord. Wanneer hij uit de gevangenis komt, ligt de familie helemaal uit elkaar. Bruno spoort zijn broertje Marco op, die in een nieuwe omgeving een nieuw leven leidt. Hij neemt hem mee maar weet niet dat het kind suikerziekte heeft. Cinéma- vérité-specialist Bonmariage werpt zich hier zonder al te veel succes op de fictiefilm en baseert zich daarbij op een naïef scenario met een opvallend onoriginele structuur. De personages hebben te weinig eigen cachet gekregen om de kijker echt te kunnen boeien.

Aimez-vous les uns les autres

1988 | Komedie

België 1988. Komedie van Marco Lamensch, Jean Libon, André François, Edith Van Hove en Arlette Zylberberg.

Een film bestaande uit vier episoden. PADOUM À SODOME ET GOMORRHE: De bekentenissen van een jonge homoseksuele exhibitionist. TES PÈRE ET MÈRE HONORERAS: Hoe kom je op een niet al te rotte manier van je oude moeder af? Stop haar in een aardig bejaardentehuis. LES ANGES REBELLES: De scholieren Latifa en Karina proberen te ontsnappen aan de familiedwang. BIENVENUE AU PARADIS: Hoe ziet een randfiguur zijn rijke buren in de gemeente Rixensart. Het geheel is ongetwijfeld bedoeld als satire, maar het mist zijn doel, omdat het oninteressant en belachelijk is.

J'ose

1983 | Drama

België 1983. Drama van Manu Bonmariage.

De cineast volgt met zijn camera de 27-jarige José vanaf het ogenblik waarop de jonge man uit de gevangenis wordt ontslagen tot hij er opnieuw in terechtkomt: een zoektocht, zes maanden lang, naar affectieve en sociale reïntegratie. De kringloop van de delinquentie kan echter niet worden doorbroken. Documentaire en fictionele opnamen zitten in elkaar verstrengeld. Het geheel geeft de indruk dat men als kijker tussen twee stoelen zit. Een 'reportage-fictie'-film die niet alleen vragen doet rijzen omtrent het personage, maar ook omtrent de gekozen vormgeving.