Paul Wuyts

Acteur

Paul Wuyts is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Terug naar Oosterdonk

1997 | Historische film

België 1997. Historische film van Frank Van Passel. Met o.a. Rik van Uffelen, Dirk Roofthooft, Peter van den Eede, Katelijne Damen en Fred Van Kuyk.

In de jaren 1960 moest de Antwerpse haven uitbreiden. De overheid besloot in het poldergebeid de dorpen Oosterweel en Wilmarsdonk te ontruimen en kaal te slaan. Dat heeft de gemoederen indertijd aardig in beweging gebracht en geleid tot deze geschiedenis over het fictieve dorpje Oosterdonk. De uitbreiding was tot op heden omstreden. Het verhaal bevat een mysterieuze gebeurtenis uit het verleden, die dreigt voor eens en altijd in de doofpot te verdwijnen door de uitbreidingsplannen. De Vlaamse kijker was indertijd zeer ingenomen met deze miniserie die hem zeer aansprak en op het lijf geschreven stond. Het scenario is van Guido van Meir. Het camerawerk is van Jan Vancaillie. Wordt meestal in drie delen uitgezonden.

Chez Bompa Lawijt

1994 | Komedie

België 1994. Komedie van Jan Verbist. Met o.a. Bernard Verheyden, Denise Zimmerman, Martin Gyselinck, Luc Philips en Paul Wuyts.

Zal de geschiedenis ingaan als de eerste Vlaamse spin off (van de onvoorstelbaar succesvolle reeks Bompa). Verheyden is het titelpersonage, dat een hotelletje gaat runnen in het Ardense Herbeumont. Ook zijn vrouw Zimmerman stort zich met geestdrift in het hotelwezen. In de keuken zwaait gewezen bouwvakker Gyselinck de scepter. Martens, de Turkse vriend des huizes, is een stuntelende kelner-barman. Ex-buurman Wuyts wordt aangenomen als onhandige klusjesman, en nieuw is Gürbürz, kamermeisje-dienster-keukenhulpje. Scenarioschrijver Ruud De Ridder liet zich iets te veel inspireren door de Britse succes-serie Fawlty Towers. Gemelijk gekwaak van keffende dwergen, slechts te genieten voor een publiek dat om elke flauwiteit buldert.

De Zuiverste nacht

1979 | Drama

België 1979. Drama van Peter Simons. Met o.a. Liliane Raeymaeckers, Willy Vetters, Vic Ribbens, Walter Rits en Johan van Assche.

Een ploeg schoonmakers werkt 's nachts in een kantoorpand. In Vlaams dialect wordt flink geruzied en tijdens de gesprekken, die overigens iedere diepgang missen, komen wat frustraties bovendrijven. Door het luid draaien van hits uit de jaren zestig wordt tevergeefs geprobeerd het geheel nog wat sfeer te geven. Het scenario stoelt op autobiografische gegevens van de auteur Pierre Platteau.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Paul Wuyts op televisie komt.

Reageer