Dee Rees is regisseur en scenarist.
Er zijn 3 films gevonden.

Mudbound

2017 | Drama, Historische film

Verenigde Staten 2017. Drama van Dee Rees. Met o.a. Garrett Hedlund, Jason Mitchell, Carey Mulligan, Jason Clarke en Jonathan Banks.

Klassiek historisch drama waarin verschillende grote verhalen uit de Amerikaanse geschiedenis – slavernij, Jim Crow en de Tweede Wereldoorlog – op indrukwekkende wijze worden teruggebracht tot klein, persoonlijk leed. Begin jaren veertig koopt de familie McAllan (wit en rijk) een omvangrijk stuk land in ruraal Mississippi, waarvan een deel gepacht wordt door de familie Jackson (zwart en arm). Gaandeweg raken hun levens steeds meer met elkaar verbonden. Regisseur Dee Rees (Pariah) is iets te gortig met de poëtische voice-overs, maar haar acteurs stijgen stuk voor stuk tot grote hoogten, met in het bijzonder een onherkenbare Mary J. Blidge.

Bessie

2015 | Biografie, Drama, Muziek

Verenigde Staten 2015. Biografie van Dee Rees. Met o.a. Queen Latifah, Michael Kenneth Williams en Mo'Nique.

Bijna tachtig jaar na de tragische dood van 'The Empress of the Blues' Bessie Smith (1894-1937) verscheen in 2015 dan eindelijk een film over haar leven. Queen Latifah schittert in de hoofdrol, met Mo'Nique zo mogelijk nog sterker als Bessie's mentor en latere concurrent Ma Rainey. Een meeslepend intro en een klein uur dito muziek worden helaas opgevolgd door een allegaartje van irrelevante Hollywood biopic-verhaallijntjes. De liefhebber zal ermee kunnen leven, ook omdat de film tussen de bedrijven door een leerzaam beeld schetst van raciale segregatie in de VS begin vorige eeuw.

Pariah

2011 | Drama

Verenigde Staten 2011. Drama van Dee Rees. Met o.a. Adepero Oduye, Pernell Walker, Aasha Davis en Charles Parnell.

Zeventienjarige African-American Alike (Oduye) leeft in twee werelden, de wereld van haar vriendinnen in vrouwenclubs in New York, en de wereld van haar godvrezende homofobe ouders. Kiezen valt haar zwaar, omdat ze niet kan accepteren dat de beide werelden nergens overlappen. 'Verschoppeling' begon als korte film en autobiografisch afstudeerproject van filmstudent Dee Rees. Na een zegetocht langs internationale filmfestivals maakte Rees deze lange versie, die eveneens in de smaak viel in het alternatieve circuit. Oprecht werk, dat wijselijk niet probeert te prediken.