Thomas Nennstiel (1958) is regisseur.
Er zijn 17 films gevonden.

Ihr seid natürlich eingeladen

2018 |

Duitsland 2018. Thomas Nennstiel. Met o.a. Andrea Sawatzki, Axel Milberg, Oskar Bökelmann, Thekla Carola Wied en Stephan Grossmann.

Liebe bis in den Mord: Ein Alpenthriller

2016 | Drama

Duitsland 2016. Drama van Thomas Nennstiel. Met o.a. Felicitas Woll, Gabriel Raab en Marlene Morreis.

Sonja heeft zich met Thomas verloofd. Vervolgens wordt ze verkracht door een vriend van Thomas, Adrian. Ze gaat niet naar de politie maar vijftien jaar later keert Adrian terug in het dorp.

Herzdamen an der Elbe

2013 | Komedie

Duitsland 2013. Komedie van Thomas Nennstiel. Met o.a. Thekla Carola Wied, Mona Seefried en Katerina Jacob.

Maria Lieblich heeft met twee vriendinnen een restaurant, maar financieel staan ze er niet goed voor. Dan krijgen ze de kans een grote opdracht binnen te halen. De opdrachtgever is echter niet te vertrouwen.

Die Erfinderbraut

2013 | Komedie

Duitsland 2013. Komedie van Thomas Nennstiel. Met o.a. Simone Thomalla, Ulrich Noethen en Paula Schramm.

De alleenstaande 38-jarige Alexandra Fuchs wordt verliefd op een nieuwe collega en werkt aan een nieuwe uitvinding. Maar de vriendin die haar bij dat laatste belooft te helpen, blijkt minder betrouwbaar te zijn dan Alexandra dacht.

Nicht mit mir, Liebling

2012 | Komedie

Duitsland 2012. Komedie van Thomas Nennstiel. Met o.a. Ursula Karven, Hans Werner Meyer en Henning Baum.

Robert is burgemeester van een Duits provinciestadje. Hij heeft zijn vrouw Nina beloofd dat dit zijn laatste ambtstermijn zal zijn, maar niets is minder waar. Nina is zo kwaad dat ze zich beschikbaar stelt als tegenkandidaat.

Idiotentest

2012 | Komedie

Duitsland 2012. Komedie van Thomas Nennstiel. Met o.a. Mariele Millowitsch, Susanna Simon en Henriette Richter-Röhl.

Bij een autorijschool ontmoeten drie vrouwen elkaar voor de zogenaamde Idiotentest, een medisch-psychologische test die moet aantonen of zij nog wel geschikt zijn voor hun rijbewijs. Alle drie hebben ze een afkeer van de macho rijleraar Marius, maar zijn gecharmeerd van Erik, die ook de test moet doen. In deze situatie ontwikkelt zich een vriendschap, die hen helpt hun dagelijkse problemen de baas te worden.

Für immer daheim

2011 | Drama

Duitsland 2011. Drama van Thomas Nennstiel. Met o.a. Uschi Glas, Horst Sachtleben en Enzi Fuchs.

Vrouwelijke ex-bankier is teruggekeerd naar het Beierse landgoed van haar vader en voelt zich daar als een vis in het water, maar de financiële problemen rond het landgoed baren haar grote zorgen.

Ein Sommer auf Sylt

2010 | Komedie

Duitsland 2010. Komedie van Thomas Nennstiel. Met o.a. Christine Neubauer, David C. Bunners, Brigitte Janner en Jochen Horst.

Na de mededeling dat haar man Stefan een affaire heeft, vertrekt Anne alleen met haar kinderen voor een vakantie naar Sylt. Terwijl ze verliefd wordt op visser Jan, gaat Stefan op weg naar Sylt om Anne voor zich terug te winnen. De vraag is alleen of zij überhaupt nog in hem geïnteresseerd is.

Heute keine Entlassung

2009 | Komedie

Duitsland 2009. Komedie van Thomas Nennstiel. Met o.a. Peter Sattmann, Mariele Millowitsch en Jürgen Tarrach.

Wanneer Anton Franzen op zijn 60ste verjaardag een hartaanval krijgt, belandt hij in een door hem zo gehaat ziekenhuis. Het enige lichtpuntje is de Kroatische zuster Mirjana.

Der Stinkstiefel

2009 | Komedie

Duitsland 2009. Komedie van Thomas Nennstiel. Met o.a. Leonard Lansink, Proschat Madani en Josefine Preuß.

De gedesillusioneerde vijftigjarige leraar Felix Keller is een echt stuk chagrijn en vermijdt ieder contact. Hij is woedend wanneer hij, gedwongen door waterschade, contact moet leggen met zijn bovenbuurvrouw Marie en haar puberdochter Amelie.

Treuepunkte

2008 | Drama

Duitsland 2008. Drama van Thomas Nennstiel. Met o.a. Christine Neubauer, Martin Lindow en Katharina Schubert.

De getrouwde moeder Andrea ontdekt dat haar man haar bedriegt. In haar wanhoop neemt ze al haar spaargeld op en reist ze achter het koppel aan.

Moppel-Ich

2006 |

Duitsland 2006. Thomas Nennstiel. Met o.a. Henning Baum, Christine Neubauer en Gregor Törzs.

Carla Hahn heeft een populair lifestylemagazine met afvaltips bij een radiostation in Berlijn. Ze heeft echter een probleem. De firma Slim-Line wil haar het gezicht voor hun productenlijn maken, maar Carla is sinds haar scheiding aardig uitgedijd

Mit Herz und Handschellen: Der falsche Freund

2006 | Thriller

Duitsland 2006. Thriller van Thomas Nennstiel. Met o.a. Julian Weigend, Elena Uhlig en Henning Baum.

Carla Hahn heeft een populair lifestylemagazine met afvaltips bij een radiostation in Berlijn. Ze heeft echter een probleem. De firma Slim-Line wil haar het gezicht voor hun productenlijn maken, maar Carla is sinds haar scheiding aardig uitgedijd

Entführ' mich Liebling

2006 | Komedie

Duitsland 2006. Komedie van Thomas Nennstiel. Met o.a. Max Tidof, Ralph Herforth en Simone Thomalia.

Carla Hahn heeft een populair lifestylemagazine met afvaltips bij een radiostation in Berlijn. Ze heeft echter een probleem. De firma Slim-Line wil haar het gezicht voor hun productenlijn maken, maar Carla is sinds haar scheiding aardig uitgedijd

Tigeraugen sehen besser

2003 | Romantiek, Komedie

Duitsland 2003. Romantiek van Thomas Nennstiel. Met o.a. Anica Dobra, Christoph Waltz, Gerd Baltus, Soraya-Antoinette Richter en Florian Weber.

De 31-jarige Judith Behrens (Dobra) is alleenstaand, zorgt voor haar vier-jarige dochtertje Lissy (Richter) en werkt op een architectenbureau. Ze moet zich zeer inspannen om er een vaste baan te krijgen en daarom volgt ze een bijscholingscursus. Haar vader Gernot (Baltus) past dikwijls op Lissy, teveel naar zijn smaak en doet het steeds meer met tegenzin. Tenslotte doet hij het helemaal niet meer. Als Judith last krijgt van brandende ogen, gaat ze naar Dr. Thilo Rylow (Waltz). Het blijkt dat ze elkaar nog van de middelbare school kennen en Thilo vond haar altijd een lekkere, sexy meid. Hij boekt onmiddellijk nog zes consultaties, maar Judith ziet het nog niet zo zitten. Ze wil haar baan behouden en neemt door een grappig misverstand Kevin (Weber) als minnaar, die nog aan de sportacademie studeert en drie jaar jonger is. Hij past helemaal niet bij haar en het duurt tot het einde van de film voordat Thilo, die op en af (het toneel) gaat, Judith in de armen mag sluiten. Het slappe scenario van Astrid Alexa Völker is helemaal geschreven rondom Dobra, die een huishoudbegrip werd door de succesvolle soapserie Die Schwarzwaldklinik. Wie van komisch, romantisch gedoe houdt, is bij deze film aan het juiste adres. Het camerawerk is van James Jacobs.

Kleeblatt küsst Kaktus

2002 | Romantiek, Komedie

Duitsland 2002. Romantiek van Thomas Nennstiel. Met o.a. Christine Neubauer, Max Tidof, Christina Drechsler, Frederick Lau en Charlene Michelle Lux.

Weduwe Maria Schreiber komt met haar drie kinderen op straat te staan omdat haar huis moet wijken voor een nieuw winkelcentrum. Onder druk van de pers biedt de gewetenloze bouwondernemer Carsten Simon het ontheemde gezin tijdelijk onderdak, maar dan begint de ellende pas echt.

Mocca für den Tiger

1991 | Romantiek

Duitsland 1991. Romantiek van Thomas Nennstiel. Met o.a. Crescentia Dünßer, Max Tidof, Brigitte Janner, Irina Hoppe en Heike Hanold.

De dertig-jarige Paul (Tidof) is afgestudeerd als arts. Hij is een einzelg[KA3]anger en besluit zijn carri[KA2]ere af te breken om een wijnhandel te beginnen. Hij leert de 28-jarige aankomende zangeres Laura (Dünßer) kennen. Laura heeft een woongemeenschap verlaten om zich op haar studie te concentreren en woont in een pension tegenover Paul. Deze twee totaal verschillende karakters worden uiteraard verliefd op elkaar, maar ontdekken dat samenleven niet meevalt en dat het veelvuldig concessies doen betekent. Niet meteen een meesterwerk maar als men de onwaarschijnlijkheden niet meerekent een best aangename komedie uit de serie Das kleine Fernsehspiel in het kader Gefühlsecht. Regisseur Nennstiel schreef met Wolfgang B. Heine het scenario. Het camerawerk is van Thomas Mauch.