Vincent Dawn

Regisseur, Editor

Vincent Dawn is regisseur en editor.
Er zijn 10 films gevonden.

Shocking Dark

1989 | Sciencefiction, Horror

Italië 1989. Sciencefiction van Vincent Dawn. Met o.a. Christopher Ahrens, Haven Tyler, Geretta Giancarlo Field, Fausto Lombardi en Dominica Coulson.

Na een chemische ramp is Venetië veranderd in een spookstad. Slechts in een onderaards tunnelsysteem is nog leven. Daar bevindt zich o.a. een laboratorium, waar veel doden vallen. De oorzaak is een androïde monster. De film staat stijf van de clichés en de regisseur heeft ongegeneerd leentjebuur gespeeld bij ALIEN, THE ABYSS en TERMINATOR. Regisseur Dawn heet in werkelijkheid Mattei Bruno en Clyde Anderson staat vermeld als de fabrikant van het scenario. Richard Grassetti maakte de plaatjes. Uitsluitend voor genre-fanaten.

Robowar

1987 | Actiefilm

Italië 1987. Actiefilm van Vincent Dawn. Met o.a. Reb Brown, Catherine Hickland, Anthony McBride en Paolo Romano.

Zes militairen worden geselecteerd om, samen met een technicus, naar Zuid-Oost Azië te gaan, met als opdracht een moordmachine in een krankzinnige oorlog op te kalefateren. De technicus zit echter ook met een mentaal probleem. Een zwakke actiefilm over de strijd tegen een computer gestuurde oorlogsmachine, met goedkope special effects, houterige acteerprestaties maar goede actiescènes.

Double Target

1987 | Oorlogsfilm, Actiefilm

Italië 1987. Oorlogsfilm van Vincent Dawn. Met o.a. Miles O'Keefe, Donald Pleasence, Bo Svenson, Kristine Erlandson en Richard Raymond.

In Thailand wacht Bob Ross (O'Keefe), een Vietnam-veteraan, tot zijn zoontje, kind van een Vietnamese vrouw waarmee hij was getrouwd en die is overleden, aan hem zal worden overgedragen. Als hij hoort dat de Vietnamese autoriteiten de overdracht tegenhouden omdat zij het destijds gesloten huwelijk niet erkennen, breekt de hel los. Bob Ross zal hem zelf wel eens even gaan halen. Dat resulteert in veel actie en geweld. De film is in de bioscoop onder de Engelse titel uitgebracht, op video heeft hij een dubbele titel: DOUBLE TARGET/DOPPIO BERSAGLIO.

Bianco Apache

1987 | Western

Italië 1987. Western van Vincent Dawn. Met o.a. Sebastian Harrison, Lola Farner, Albert Farley en Cinzia De Ponti.

Alweer een spaghetti-western waarin regisseur en spelers zich belachelijke Engelse fantasie-namen hebben aangemeten. Het gaat over een stel kolonisten die overvallen worden door een groep gedeserteerde Confederatieven. Een zwangere vrouw wordt zwaar gewond en met behulp van de Apachen brengt ze, voor ze sterft, een kind ter wereld. Het jongetje groeit op bij de indianen en raakt bevriend met de krijger Zwarte Wolf. Jammer genoeg zijn ze allebei verliefd op dezelfde vrouw... Routineus gemaakt. Voor de liefhebbers.

Apache Kid

1986 | Western

Italië/Spanje 1986. Western van Vincent Dawn. Met o.a. Sebastian Harrison, Lola Forner, Charly Bravo en Charles Borromel.

Een kind overleeft de moordpartij op de karavaan waar zijn ouders in mee reisden, wordt opgepikt door een apache-hoofdman en opgevoed als een van hen. Jaren later worden hij en zijn apache- broer verliefd op de zelfde vrouw, wat leidt tot een confrontatie. Hele slappe, tamelijk belachelijke Spaanse western. Verder onder meer te zien Emilio Linder en José Canalejas.

Pénitencier des femmes

1983 | Erotiek, Drama

Frankrijk/Italië 1983. Erotiek van Vincent Dawn. Met o.a. Laura Gemser, Lorraine de Selle en Gabriele Tinti.

Emmanuelle (Gemser) laat zich oppakken om een artikel over geweld in vrouwengevangenissen te kunnen schrijven voor Amnesty International. Ze maakt een groot scala van perversiteiten mee: sado-masochisme, moorden, lesbische liefde, verkrachtingen en vechtpartijen, waarvan een temidden van uitwerpselen. Genoeg om van te walgen. Vincent Dawn is in werkelijkheid Bruno Mattei.

Emanuelle Reportage Da Un Carcere...

1983 | Erotiek

Italië 1983. Erotiek van Vincent Dawn.

Emmanuelle (Gemser) laat zich oppakken om een artikel over geweld in vrouwengevangenissen te kunnen schrijven voor Amnesty International. Ze maakt een groot scala van perversiteiten mee: sado-masochisme, moorden, lesbische liefde, verkrachtingen en vechtpartijen, waarvan een temidden van uitwerpselen. Genoeg om van te walgen. Vincent Dawn is in werkelijkheid Bruno Mattei.

Emanuelle, reportage da un carcere femminile

1982 | Drama

Italië/Frankrijk 1982. Drama van Vincent Dawn. Met o.a. Laura Gemser, Gabrielle Tinti en Lorraine De Selle.

Emanuelle (Gemser) werkt als journaliste voor Amnesty International! De directrice van een vrouwengevangenis behandelt haar gedetineerden met sadisme. Emanuelle laat zich opsluiten om vast te stellen of het waar is, wat er beweerd wordt. De martelingen, vernederingen, verkrachtingen blijken schering en inslag. Door een handgemeen met een bewaakster belandt Emanuelle in een isoleercel met alleen ratten als gezelschap. Juist als de directrice Emanuelle`s missie ontdekt, breekt er - gelukkig op tijd voor onze heldin - een opstand onder de gevangenen uit, waarop een `spannende` ontsnappingspoging volgt. In een naburige celblok van een mannengevangenis bedrijft Emanuelle er tussendoor de liefde met een arts (Tinti), die zit wegens ongeoorloofde euthanasie (hoe de tijden kunnen veranderen). Alle clichés van het perverse vrouwengevangenisleven komen aan bod met als uitschieters vrouwen die met elkaar de liefde bedrijven terwijl er een bewaakster toekijkt, haar gummiknuppel strelend, vechtpartijen in de stront, verkrachtingen met en zonder accessoires. Regisseur Dawn, die in werkelijkheid Bruno Mattei heet, schotelt liefhebbers een gevarieerd SM-menu voor. Het camerawerk is van Luigi Cargese.

Nerone e Popeia

1981 | Erotiek

Italië 1981. Erotiek van Vincent Dawn en Anthony Pass. Met o.a. Zibi Polac, Françoise Blanchard, Fanny Magier, Vladimir Brajovi[KA1]c en Betty Roland.

Een slaapverwekkende film over de laatste dagen van Nero met alle seksuele uitspattingen vandien, gemaakt door het spektakelfilmduo Dawn en Pass dat ook op dat bordkartonnen gebied geen grote naam heeft gemaakt.

99 mujeres

1968 | Drama, Erotiek

Duitsland/Roemenië/Spanje/Verenigd Koninkrijk/Italië 1968. Drama van Jesús Franco. Met o.a. Maria Schell, Herbert Lom, Mercedes McCambridge, Luciana Paluzzi en Elisa Montès.

In de vrouwengevangenis op een afgelegen eiland maken directrice en gouverneur van hun positie misbruik voor hun eigen gerief. Zelfmoord van een gedetineerde leidt tot het bezoek van een sociaal werkster, die getuige wordt van een bloedig neergeslagen oproer. Sensationeel aangeblazen werkstuk van een specialist in vluggertjes, heeft enkele parodistische scènes en vrij korte optredens van kwaliteitsacteurs, die een verongelijkte verbazing uitstralen over de film waarin ze verzeild zijn geraakt.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Vincent Dawn op televisie komt.

Reageer